به گزارش افق انلاین ، «سعدالله زارعی» در میزگرد کارشناسی و تخصصی که بهمناسبت «سالروز مقاومت اسلامی» در تهران برگزار شد به تحولات اخیر لبنان بعد از استعفای «حسان دیاب» نخست وزیر این کشور اشاره کرد و گفت: غربیها در زمان حاضر با خلأ قدرت در لبنان روبهرو شدهاند و سیستم سیاسی قدیم با حضور سعد حریری و جعجع مشروعیت خود را از دست داده است و آنها متهم اول فساد در لبنان هستند. از سوی دیگر جریان فعلی معترض در لبنان از آن جا که وابسته به همان جریان مخالف از جمله جعجع هستند، جایگاهی ندارد و فرانسه روی این جریان نیز نمیتواند حساب باز کند.
بهگفته مدیر مؤسسه مطالعاتی اندیشهسازان نور، دیاب با استعفای خود، فرصتی را ایجاد کرد، چون از یک طرف با اعلام استعفا از تیررس معترضان خیابانی خود را خارج کرد، اما همزمان دولت بهصورت دولت موقت قدرت را در اختیار دارد و میتواند اوضاع را مدیریت کند.
بهگفته کارشناس مسائل منطقه، در زمان حاضر حزبالله لبنان سه سناریو پیشِرو دارد:
نخست انتخابات زودهنگام: در حالی که قدرت در لبنان تقسیم شده است، انتخابات چاره کار به نظر نمیرسد، اما حزبالله با انتخابات و قدرت مردم مشکلی ندارد.
گسترش قدرت ارتش: حزبالله بر گسترش قدرت ارتش تأکید دارد و تلاش دارد روی صلاحیت ارتش تأکید کند و ارتش میتواند پرونده انفجار را مدیریت کند.
موضوع فساد: در این موضوع نیز از آن جا که انفجار بزرگ بیروت بهدلیل فساد بود، حزبالله بر مبارزه با فساد تأکید دارد.
بهگفته زارعی، در عین حال میتوان انتظار خشونت بیشتر در اعتراضات آتی در لبنان را داشت و ممکن است که عملیاتهای ترور نیز جریان داشته باشد که عمده این عملیاتها در مناطق خاصی از بیروت خواهد بود که این جریان ترور بهضرر اعتراضات خواهد بود و جمعیت معترضان را تقلیل خواهد داد و ممکن است مسیر آتی در لبنان فرسایشی شود، اگرچه انتخابات پارلمانی میتواند فضایی جدید را در لبنان ایجاد کند.
کارشناس مسائل منطقه در پایان افزود: در شرایط فعلی میتوان انتظار داشت مقاومت لبنان متحمل هزینههایی شود، چون کسانی دروغپردازی تبلیغاتی علیه حزبالله لبنان خواهند داشت، اما از آن جا که ما شاهد جریانهای باثبات پایدار در لبنان هستیم، این جریانها صلاحیتهای خود را نشان خواهند داد و با مدیریت منسجم تحولات فعلی، دچار بحران نخواهند شد و اطمینان خاطر سید حسن نصرالله از این که حزبالله دچار آسیب نخواهد شد، بر پایه همین موقعیت مقاومت است. باید توجه داشت که با یک رویداد و حادثه همه چیز از میان نمیرود و نسبت به برخی حوادث نباید خیلی زود نگران شد. مقاومت در عین حال خواستار آرامش در لبنان است و بهدنبال پرهیز از سیاسی کاری در تحقیقات انفجار بیروت است و در مقابل مخالفان و غربگرایان متمایل به هرجومرج و تداوم اعتراضات حتی بهصورت خشونتآمیز هستند.