عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نسبت به اظهارات رئیس دفتر رئیس جمهور درباره علت حضور نیافتن روحانی در جلسه رأی اعتماد به وزیر صمت واکنش نشان داد.
به گزارش افق انلاین ، احمد امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور درباره علت حضور نیافتن روحانی در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت، گفت: براساس ماده ۲۰۴ آیین نامه داخلی مجلس سخنرانی معاون اول رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت امکانپذیر نبود.
وی گفت: واعظی طی نامهای به مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود، آقای روحانی براساس توصیه کمیته بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا نباید در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت شرکت کند زیرا احتمال ابتلا به بیماری کرونا در این مکان وجود دارد.
وی با بیان اینکه در این راستا رئیس جمهور طی نامه به جهانگیری اعلام کرد که به جای وی در جلسه روز چهارشنبه حضور پیدا کند، افزود: براساس ماده ۲۰۴ آییننامه داخلی مجلس، اگر رئیس جمهور برای جلسه رای اعتماد به کل کابینه در مجلس حضور پیدا کند، میتواند در مدت زمان ۲ ساعت و نیم درباره برنامههای دولت صحبت کند و بعد از آن هم فرصتی برای پاسخگویی به مخالفان دارد.
نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: رئیس جمهور در این جلسه میتواند، زمان در اختیار خودش را به شخص دیگری بدهد تا وی پاسخ مخالفان را بدهد اما در زمانی که کمتر از نصف کابینه یا یک وزیر را به مجلس معرفی میکند، رئیس جمهور میتواند با استفاده از فرصت زمانی وزیر یا وزرای پیشنهادی به مدت یک ساعت صحبت کند.
امیرآبادیفراهانی ادامه داد: بنابراین مطابق آیین نامه داخلی جهانگیری معاون رئیس جمهور در این شرایط نمیتوانست از طرف آقای روحانی در جلسه رأی اعتماد به وزیر صمت صحبت کند، به همین دلیل ما حتی در زمان سخنرانی جهانگیری در جلسه رأی اعتماد به خاوازی وزیر جهاد کشاورزی هم به رئیس وقت جلسه اعتراض و اعلام کردیم که این اقدام غیرقانونی است اما وی این موضوع را نپذیرفت.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه واعظی متأسفانه در اظهارات خود به این نکات قانونی توجه نکرده است، بیان کرد: دکتر قالیباف رئیس مجلس قبل از رأیگیری درباره وزیر پیشنهادی صمت در پاسخ به تذکر سلیمی نماینده محلات در جلسه علنی اعلام کرد که رئیس جمهور براساس توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا در این جلسه حضور نیافته است در حالی که در نامه واعظی نوشته شده بود به توصیه کمیته بهداشتی ولی به دلیل اینکه در یادداشت امیری معاون پارلمانی دولت به دکتر قالیباف عنوان ستاد ملی مقابله با کرونا قید شده بود، همین عنوان هم در صحن اعلام شد.
امیرآبادیفراهانی تاکید کرد: تعجب میکنم که چگونه آقای واعظی میگوید ، رئیس مجلس بعد از رأیگیری درباره دلیل نیامدن آقای روحانی توضیح داده است. اما مردم پخش زنده مجلس را دنبال کرده اند و دیده اند که آقای قالیباف قبل از رأی گیری موضوع را توضیح داد. یعنی آیا آقای واعظی مسئلهای به این واضحی را نمیدانسته که خلاف واقع گفته است یا هدف دیگری داشته است.
وی اظهارداشت: اعتراض نمایندگان به عدم حضور رئیس جمهور در جلسه روز چهارشنبه به این دلیل بود که اعلام میکردند، آیا خون آقای روحانی از بقیه رنگینتر است، چگونه میشود رئیس جمهور کرونا بگیرد اما جهانگیری با حضور در مجلس کرونا نگیرد؟
نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به نگرانی مردم درباره برگزاری کنکور با وجود شرایط کرونایی گفت: دولت بعد از اعلام خبر تعویق یک ماه کنکور در اخبار رسانه ملی، با ذکر اینکه اشتباه شده خبر را تکذیب کرد و اکنون این سوال برای نمایندگان پیش آمده که چگونه حضور رئیس جمهور در مجلس آن هم با رعایت پروتکلهای بهداشتی و جمعیتی کمتر از شرکتکنندگان کنکور و فضایی بازتر باعث ابتلا به کرونا میشود اما داوطلبان کنکور با وجود عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی باید سر جلسه حضور پیدا کنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: رئیس دفتر رئیس جمهور باید به این موضوع پاسخ دهد که چرا با روح و روان بچههای مردم بازی میکنند؟ نمایندگان مجلس با مردم از نزدیک در حوزههای انتخابیه خود در تماس هستند و این سخنان را میشنوند و از تریبون مجلس آن را اعلام میکنند.
امیرآبادیفراهانی تاکید کرد: دکتر قالیباف رئیس مجلس در جلسات مختلف هیئت رئیسه اعلام کرده که هر کجا دولت میخواهد مشکل کشور را حل کند باید به آنها کمک کرد، حتی در جلسات شورای عالی هماهنگی سران قوا هم با قدرت و مطالعه همراه با تیم اقتصادی منسجم شرکت میکند.
وی افزود: البته نمایندگان مجلس به برخی اقدامات شورای عالی هماهنگی سران قوا براساس فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسائلی را که مجلس باید پیگیری کند را در این جلسات مطرح نکنید تا مجلس از حیز انتفاع نیفتد، انتقاد دارند اما با این حال رئیس مجلس بر کمک به دولت برای حل مشکلات مردم بارها تاکید کردند.
نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: یک اشتباهی اکنون در حال مصطلح شدن است مبنی بر اینکه تمامی نامهها با امضای نمکی وزیر بهداشت به عنوان مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برداشت میشود در صورتی که اینطور نیست و ستاد ملی مقابله با کرونا براساس آیین نامه به ریاست آقای روحانی تشکیل و درباره موضوع مورد نظر بحث و بررسی کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس بیان کرد: تاکید ما بر ارتباط نزدیک و دوستی میان دو قوه مجریه و مقننه است و در کنار انجام وظایف خود به یکدیگر برای حل مشکلات مردم کمک کنند، اکنون هم کمیسیونهای مختلف مجلس با حضور وزرا به دنبال حل مشکلات اقتصادی است و از سوی دیگر دولت نباید توقع داشته باشد که در برابر هر خواسته خود مجلس چشم بگوید، مجلس یازدهم با دور قبل متفاوت است و فقط چشم نمیگوید.
وی با اشاره به دلایل عدم رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت هم گفت: مردم طی این چند ماه شاهد عدم کنترل قیمتها، افزایش قیمت فولاد و سیمان و … بودند و نمایندگان برای دفاع از حقوق ملت نتوانستند به خیابانی رأی اعتماد دهند و انتظار داریم دولت هرچه سریعتر وزیر پیشنهادی خود را معرفی کند.اگر روز شنبه هم وزیر را به مجلس معرفی کند حتما روز چهارشنبه جلسه رأی اعتماد را برگزار خواهیم کرد.
امیرآبادیفراهانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا عدم رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت ارتباطی به حضور نیافتن رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد دارد یا خیر، گفت: نمایندگان مجلس براساس یک حجت شرعی رأی میدهند زیرا موضوع حقالناس در میان است، با شناختی که از وکلای ملت در مجلس یازدهم پیدا کردهام قطعا به موجب عملکرد ضعیف خیابانی طی این مدت، برنامههای آینده وی و همچنین اظهارات محکم مخالفان و ناتوانی وزیر پیشنهادی در پاسخ به انتقادات به وی رأی ندادند.