8

لاوروف: تلاش آمریکا برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران موفق نخواهد شد

  • کد خبر : 329727
  • ۰۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱

وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد: آمریکا که خود از برجام خارج شده و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرده است، قادر نخواهد بود با استفاده غیرقانونی از مکانیزم این قطعنامه، تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.

لاوروف: تلاش آمریکا برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، موفق نخواهد شد

به گزارش افق انلاین به نقل از خبرگزاری «تاس»، “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه در سخنرانی در گردهم‌آیی سراسری جوانان روسیه، تحت عنوان «قلمروی تفکرات»، تأکید کرد که دولت آمریکا قادر نخواهد بود تحریم‌ها علیه ایران را با استفاده از مکانیزم‌های در نظر گرفته‌شده در قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بازگرداند.

لاوروف گفت: «اکنون، این مسئله (خروج ایالات متحده از توافقنامه هسته‌ای با ایران)، بحرانی را در شورای امنیت سازمان ملل ایجاد کرده است، البته ما بر این بحران غلبه خواهیم کرد. و مسلماً تلاش برای استفاده غیرقانونی از قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت که خود آمریکایی‌ها آن را نقض کرده‌اند، تحقق نخواهد یافت.»

لازم به یادآوری است، طبق شرایط برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، هر یک از طرفین شرکت‌کننده در این توافقنامه (روسیه، ایالات متحده، انگلیس، چین، فرانسه، آلمان) می‌توانند در صورت نقض شرایط توافقات، اقدام به بازگشت تحریم‌ها علیه ایران کنند، این در حالی است که طرف آمریکایی در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد. روسیه، چین و کشورهای اروپایی هم با دیدگاه واشنگتن در رابطه با نقض برجام از سوی مقامات تهران، موافق نیستند.

تسلیحات نظامی جدید روسیه، تضمین غیرقابل نفوذ بودن کشور در برابر تهدیدات

وزیر خارجه همچنین تأکید کرد که تسلیحات نظامی جدیدی که در روسیه تولید شده است، ضریب غیرقابل نفوذ بودن خاک این کشور را تضمین خواهد کرد.

وی گفت: «من به شما اطمینان می‌دهم که آن دسته از تسلیحات نظامی جدیدی که قبلاً اعلام شده است و سلاح‌های جدیدی که دفاتر طراحی مربوطه در روسیه در حال کار به‌روی آنها هستند، نفوذناپذیری خاک کشور ما از هر گونه تهدیداتی را که اطراف ما ایجاد شود تضمین می‌کند. متأسفانه، چنین نقشه‌هایی (تهدید علیه روسیه) کم نیستند.»

تسنیم/سرگئی لاوروف در عین حال با یادآوری اینکه ایالات متحده و روسیه تنها دو کشوری هستند که می‌توانند یکدیگر را نابود کنند، ابراز کرد که این یک منطق وحشتناک است، اما دقیقاً بر اساس این منطق بود که در زمان خود، روند محدودسازی و کنترل تسلیحات آغاز شد، و لاوروف شروط ایالات متحده برای تمدید پیمان ادامه کاهش و محدود کردن تسلیحات راهبردی تهاجمی (استارت‌ــ‌۳) را غیرواقع‌بینانه نامید.

وی افزود: «من نمی‌دانم نتیجه نهایی چه خواهد بود، ولی ما صادقانه به آمریکایی‌ها گفته‌ایم که به پیمان استارت‌ــ‌۳ نیاز داریم و خواهان تمدید آن بدون هیچ پیش‌شرطی هستیم، البته این پیمان به همان اندازه که مورد نیاز ماست، آمریکایی‌ها هم به آن نیاز دارند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه توضیح داد: «طرف آمریکایی در مذاکراتی که معاون من، “سرگئی ریابکوف” چند روز قبل در وین با آقای مارشال بیلینگزلی فرستاده ویژه ایالات متحده، انجام دادند، بر شروطی اصرار دارد که صادقانه بگویم، کاملاً غیرواقع‌بینانه هستند، از جمله این درخواست‌ها آن است که چین هم به این سند یا برخی از اسناد آینده قطعاً بپیوندد.»

به‌گفته وی، روسیه قادر است در صورت از بین رفتن پیمان استارت‌ــ‌۳، همچنان از خود دفاع کند، ولی اگر همتایان آمریکایی تصمیم به از بین بردن آخرین سند مربوط به ثبات راهبردی باقی‌مانده در جهان بگیرند، مرتکب اشتباه بزرگی خواهند شد.

تلاش برخی کشورهای غربی برای پیاده‌کردن سناریوی اوکراین در بلاروس

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود، ابراز امیدواری کرد که اوضاع در بلاروس هرچه زودتر عادی شود. به‌گفته وی، پس از بروز خشونت‌هایی در روزهای نخست پس از انتخابات، این اعتراضات اکنون به‌طور مسالمت‌آمیز برگزار می‌شود، با این حال، این مسئله مورد پسند کسانی نیست که به‌دنبال پیاده کردن “سناریوی اوکراین” در جمهوری هستند.

وزیر خارجه روسیه یادآور شد، شورای هماهنگی مخالفان، که غرب در تلاش است به‌عنوان یک شریک مذاکره‌کننده دولت معرفی کند، شامل بسیاری از افراد می‌شود که به‌دلیل نگرش منفی خود نسبت به توسعه کشور متحد فدراسیون روسیه و بلاروس، شناخته شده‌اند.

سرگئی لاوروف گفت: «مردم بلاروس قادرند به‌طور مستقل بر بحران فعلی در این کشور فائق آیند. نکته اصلی در این شرایط عدم تلاش برای تحریک شورش از خارج است. طرف روسی مایل است وضعیت به‌وجودآمده در این جمهوری که کشوری برادر برای روسیه است، به‌نفع مردم آن تمام شود و این بحران هرچه سریع‌تر خاتمه یابد. روسیه به هیچ تصمیمی که رهبران بلاروس درباره گفت‌وگو با مردم خود اتخاذ کنند، اعتراض نمی‌کند.»

وی همچنین تأکید کرد، به‌طور کلی برنامه “مشارکت با شرق” که توسط اتحادیه اروپا ترویج شده و رویدادهایی که ایالات متحده در فضای پس از اتحاد جماهیر شوروی برگزار کرده، با هدف “دور کردن” جمهوری‌های باقی‌مانده از اتحاد جماهیر شوروی سابق از فدراسیون روسیه است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=329727

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]