رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از افزایش دو برابری برخورد با رانندگان متخلف در سال گذشته خبر داد.
سردار حسین رحیمی در جریان ۴۵۸ جلسه علنی شورای شهر تهران ضمن ارائه گزارش عملکرد سال گذشته پلیس راهنمایی و رانندگی اظهار کرد: در سال گذشته اهدافی همچون ارتقای نظم عمومی و انضباط ترافیکی جایگاه و منزلت پلیس، تسریع در رسیدگی به تصادفات، کاهش تصادفات و اجرای طرحهای عملیاتی اثرگذار در دستور کار قرار گرفت.
وی در ادامه طول کل معابر اصلی شهرتهران را ۷۳۰ کیلومتر عنوان کرد و افزود: راهنمایی و رانندگی در این قسمتها به اجرای طرحهای ترافیکی مختلفی اقدام کرده است.
سردار رحیمی با اشاره به اولویت آموزش در برنامههای پلیس راهور اظهار کرد:علاوه بر برگزاری ۷۶۶ نفر ساعت اموزش درونسازمانی به اجراییات و نیروهای جدید پلیس راهنمایی و رانندگی، بالغ بر ۳۵۸۶ نفر ساعت نیز آموزش برونسازمانی به مربیان مهدهای کودک، اصناف، همیاران پلیس در مدارس، پارکبانها، موتورسواران و رانندگان بخشهای مختلف انجام شد.
سردار حسین رحیمی
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از جذب ۱۴۰۰ نفر از معلمان به عنوان فرهنگیاران پلیس در طول سال ۹۰ خبر داد و گفت: در سال جدید نیز آموزش و فرهنگسازی برای ایجاد ادبیات مشترک بین پلیس و مردم ادامه خواهد یافت.
افزایش دو برابری اعمال قانون و برخورد با متخلفان در سال۹۰
رحیمی در ادامه منشاء بسیاری از مشکلات شهرها را تخلفات و قانونگریزی دانست و افزود: در سال ۹۰ نسبت به سال قبل از آن اعمال قانون وبرخوردبا متخلفان به دو برابر افزایش یافته است.
رییس پلیس راهنمایی ورانندگی تهران بزرگ با بیان اینکه شمار دوربینهای ثبت تخلف قبل ازسال نود، ۶۴ مورد بوده است اظهار کرد: در سال گذشته تعداد این دوربینها به ۱۶۷ مورد در ۱۶ بزرگراه پایتخت رسید.
به گفته وی ۴۱ درصد اعمال قانون با استفاده از دوربینهای ثبت تخلف، ۲۸ درصد با استفاده از برگ اخطاریه و ۳۱ درصد با روش جدید PDA صورت گرفته است.
به گفته وی سهم تخلفات حادثهساز در تهران در پایینترین میزان در میان کل تخلفات قرار دارد.
رحیمی با اعلام کاهش ۲۰ درصدی تصادفات فوتی در سال ۹۰ اظهار کرد: بدین ترتیب تنها در تصادفات فوتی ۱۴۰ نفر کاهش تلفات داشتهایم.
وی همچنین از کاهش ۱۸ درصدی تصادفات جرحی و ۶۳ درصدی تصادفات خسارتی در طول سال گذشته خبر داد و افزود: در مجموع ۵۳ درصد کاهش تصادف در سال گذشته رخ داد.
آنگونه که سردار رحیمی گفته است بیشترین تصادفات فوتی پایتخت به ترتیب مربوط به مناطق ۲۱، ۲۲ ،۴ و ۱۹ است که در این مناطق سرعت افزایش مییابد.
رییس پلیس راهنمایی ورانندگی تهران بزرگ با اشاره به اجرای موفق قانون جدید راهنمایی و رانندگی در سال گذشته خاطرنشان کرد: بسیاری اعتقاد داشتند که اجرای موفق این قانون در کشور منوط به اجرای خوب آن در پایتخت است.
به گفته وی در سال گذشته ۵۵۰ نفر از فرهیختگان و نخبگان برای فرهنگسازی اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی توسط پلیس به کار گرفته شدند و این افراد ۱۱ هزار برگه اخطاریه را صادر کردند.
رحیمی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته هشت واحد رسیدگی به اعتراضات در تهران راهاندازی شد اظهار کرد: این درحالی است که هر استان تنها یک واحد رسیدگی دارد.
به گزارش ایسنا، رحیمی با بیان اینکه در طول سال۹۰ بیش از ۱۰۱ هزار نفر از رانندگان تهرانی ۵۲۰ هزار نمره منفی گرفتهاند خاطرنشان کرد: بدین ترتیب تا انتهای سال گذشته ۳۱۲ گواهینامه از یک ماه تا یک سال توقیف شد و رانندگان آن از رانندگی در شهر تهران محروم شدند.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی پارکبانها از مهمترین اقداماتی بود که در سال گذشته بود گفت: هم اکنون بیش از هزار نفر پارکبان در ۳۱۷ معبر شهر نسبت به کنترل و مدیریت بالغ بر ۱۲هزار و ۶۰۰ فضای پارک حاشیهای اقدام میکنند.
رحیمی با بیان اینکه ساماندهی موتورسیکلتسواران یکی از دغدغههای پلیس راه ورانندگی بوده است خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۳۰ هزار موتورسیکلت سوار متخلف را متوقف و با آنها برخورد کردیم.
به گفته وی در این میان ۷۰ هزار مورد را به جای انتقال به پارکینگ به کارگاههای آموزشی ارجاع دادیم تا نسبت به اصلاح رفتار ترافیکی خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه اقدامات فرهنگسازی پلیس راهنمایی ورانندگی در خصوص موتورسواران موثر بوده است خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۸ درصد کاهش تقصیر موتورسواران در تصادفات و نیز ۱۹ درصد کاهش تصادفات موتورسیکلتسواران بودیم.
وی همچنین از اصلاح حدود سه هزار مورد از معابر شهر تهران با همکاری شهرداری در طول سال گذشته خبر داد.
رحیمی با بیان اینکه سال گذشته ۴/۵ میلیون رکورد عکس ترافیکی تهیه شد که با تاخیر به درب منازل میرسید اظهار کرد: این موضوع هماکنون به روز شده و به فاصله یک تا سه روز از ارتکاب تخلف، تصویر آنبه در منازل شهروندان میرسد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در ادامه در خصوص زمان حضور پلیس بر سر صحنه تصادفات خاطرنشان کرد: در اسفندماه سال گذشته زمان حضور پلیس در صحنه حادثه به هفت دقیقه و ۳۷ ثانیه رسید که نسبت به دی ماه حدود سه دقیقه کاهش داشته است.
وی همچنین از پیشبینی ایستگاههای استقرار پلیس راهنمایی و رانندگی در تقاطعها به عنوان یکی از اقدامات خوب پلیس راهور یاد کرد.
مثبت بودن تست سلامت ۴۸ راننده تهرانی در سال گذشته و محرومیت یکساله آنها از رانندگی
رحیمی با بیان اینکه واحدهای گشت سلامت رانندگان در سال ۹۰ حدود ۳۲۰ راننده را مورد ارزیابی قرار دادند اظهار کرد: از این تعداد ۴۸ نفر به دلیل مصرف مشروب و یا مواد مخدر هوشیاری کافی نداشتند که علاوه بر ۲۰۰ هزار تومان جریمه نقدی نسبت به توقیف خودرو و محرومیت یکساله از رانندگی آنها اقدام شد.
وی همچنین از افزایش ۲۴۳ درصدی صحت عمل پلیس راهنمایی و رانندگی در طول سال گذشته خبر داد و گفت: افرادی را که نسبت به پیشنهاد رشوه به نیروهای پلیس اقدام کرده باشند به دستگاه قضایی تحویل داده و دو برابر مبلغ رشوه رابه مامور پلیس جایزه میدهیم.