9

طوفان دلار کارنامه مدیریتی همتی را درنوردید/هفته‌های پرفشاری پیش روی ایران و بازار ارز قرار گرفته

  • کد خبر : 334545
  • ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۵

آمدن به بانک مرکزی رویای فردی بود که اکنون بالغ بر دو سال است سکان بازار ارز را به دست گرفته و علیرغم انتقاداتی که به همتایانش در سنوات قبل داشت، از خود کارنامه‌ای ضعیف بر جای گذاشت.

طوفان دلار کارنامه مدیریتی همتی را درنوردید

به گزارش افق انلاین ، بازار ارز روزهای بی‌سابقه‌ای را سپری می‌کند؛ فردی که به اذعان خودش سال‌ها آرزوی ریاست بانک مرکزی را داشت، چند روزی است تلویحاً از زیر بار مسئولیت خود در قبال بازار ارز (بعنوان مهمترین وظیفه)، شانه خالی کرده و به نظاره بازاری نشسته که امروز رکورد ۳۲ هزار تومان برای هر اسکناس دلار را به ثبت رسانده است.

آنگونه که صرافی‌ها می‌گویند قیمت دلار اکنون از مرز ۳۲ هزار تومان نیز عبور کرده و نگاه‌ها همچنان به ساختمان میرداماد دوخته شده است تا شاید یک تدبیر دیرهنگام، قیمت‌ها را مهار کند. اگرچه هیچ صدایی مبنی بر وجود استراتژی مشخص برای بازار ارز این روزها از ساختمان لاجوردی میرداماد شنیده نمی‌شود؛ برخی نیز در همین سکوت، این گمانه را مطرح می‌کنند که برخی در تلاش هستند با رها کردن بازارها و افزایش حداکثری فشارها، نظام را به سوی مذاکره سوق دهند.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی چهارشنبه تلویحاً از زیر بار مسئولیت خود برای کنترل بازار ارز شانه خالی کرد و گفت که هفته‌های پرفشاری پیش روی ایران و بازار ارز قرار گرفته و مردم باید نسبت به آن مطلع باشند. او به این نکته هم اشاره کرده بود که مسئولیت هر گونه تغییرات و نوسانات قیمتی ارز در بازار به عهده خریداران است و بانک مرکزی مسئولیتی در این رابطه نخواهد پذیرفت.

این اظهارنظرهای همتی، نرخ دلار در صرافی‌های بانکی را امروز به مرز ۳۲ هزار تومان رساند و این نرخ در حالی در بازار رقم‌های بالاتری را به ثبت رسانده که بانک مرکزی مشغول پروپاگاندا در قبال عدم ارزپاشی عبدالناصر همتی و مقایسه آن با رؤسای دیگر بانک مرکزی است و تلاش دارد توجیه کند رؤسای قبلی بانک مرکزی شامل بهمنی، سیف، مظاهری و شیبانی در دوره‌های ریاست خود بر بانک مرکزی، از طریق ارزپاشی نرخ ارز را کنترل کرده اند اما همتی اینکار را نکرده است.

فارغ از اینکه اقتصاد ایران در برهه فعلی تاب و توان نرخ‌های اینچنینی را برای دلار ندارد، نگاهی به عملکرد ماههای اخیر بانک مرکزی نشان می‌دهد سیاست و رویکرد بانک مرکزی در تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی و مواد اولیه تولید داخلی نیز، تورم سنگینی را متوجه سفره مصرف خانوار کرده است. وضعیتی که بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و صاحبان صنایع نسبت به آن انتقادات فراوانی را مطرح کرده و بانک مرکزی را مسئول و مسبب اصلی آن می‌دانند.

مهر/ لطف الله فروزنده، قائم مقام اسبق مرکز پژوهش‌های مجلس در مورد وضعیت این روزهای بازار ارز می‌گوید که اتخاذ تصمیمات غیر کارشناسی توسط مدیران ناکارآمد دولت بازار ارز کشور را دچار بی‌ثباتی نموده است.

او معتقد است که بانک مرکزی نیز نتوانسته بازیگردان خوبی برای بازار نابسامان دلار باشد، پاسخ منفی این بازار به تصمیمات غیر صحیح و فرمایشی بانک مرکزی نیز موید همین مطلب است‌.

به هر حال داستان هر چه باشد، این روزها بانک مرکزی را منفعل‌تر از هر زمان دیگری می‌توان یافت و متأسفانه معاون ارزی بانک مرکزی کمتر در اذهان و افکار عمومی ظاهر شده و در مقابل عملکرد نه چندان شایسته تیم خود در معاونت ارزی بانک مرکزی پاسخگو نیست و این انفعال موجب خواهد شد دوره ریاست همتی بر بانک مرکزی که امید داشت به برگ زرینی در کارنامه اش تبدیل شود، تا اینجای کار جز رکورد صعود لجام گسیخته قیمت ارز، برگ زرینی به همراه نداشته باشد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=334545

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]