به گزارش افق انلاین ، «عدنان منصور» وزیر خارجه پیشین لبنان تاکید کرد: راهبر آمریکا در جهان و سیاست خارجه این کشور با تغییر نام رئیس جمهور تغییری نخواهد کرد از همین رو سیاست همان سیاست است چه جو بایدن پیروز شود چه دونالد ترامپ.
وی با تاکید بر اینکه «آمریکا هیچ نوع وحدت منطقهای بین کشورهای منطقه را برنمیتابد» افزود: آمریکا اصول ثابت متعددی در قبال خاورمیانه دارد که مهم ترین آن تلاش برای نفوذ در منطقه و ثروتهای نفتی آن است و علاوه بر این به حمایت از اسرائیل ، ادامه میدهد.
وی همچنین در ارزیابی رابطه آمریکا و ایران و تغییر احتمالی آن پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور گفت: سیاست آمریکا در قبال ایران از سال ۱۹۷۹ ثابت بوده است و با ماهیت رابطه با نظام اسلامی گره خورده است و تحریمها علیه ایران نیز همچنان ادامه دارد.
وزیر خارجه اسبق لبنان، آمریکا را به «بازنگری در سیاستهای خود» در قبال منطقه فراخوند هرچند که به عقیده وی، همه میدانند که این سیاستها با عربها علیه اسرائیل همراه نخواهد شد بلکه همواره در کنار اسرائیل بوده است و این اصل ثابتی است که با روسای جمهوری مختلفی که در کاخ سفید بودهاند، تغییر نکرده است.
وی در ادامه به انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی اشاره کرد و افزود: آنچه ترامپ انجام داد، بی معنا و نقض تمام توافقنامههای بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای بین المللی از طریق انتقال سفارت آمریکا به قدس و به رسمیت شناختن اسرائیل در جولان اشغالی بود.
عدنان منصور در گفتوگو با پایگاه خبری النشره لبنان ابراز اطمینان کرد که موج به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی برخی کشورهای عربی متوقف نخواهد شد زیرا لابیهای یهودی در آمریکا نقش زیادی و تاثیرگذاری در داخل دولت آمریکا دارند و فشارهای خود را برای بدست آوردن رسمیتهای بیشتر کامل خواهند کرد.
وی تاکید کرد: عادی سازی اقدامی لحظه ای نبوده است بلکه آنچه در هفتههای گذشته رخ داد از طریق روابط پنهانی در سطوح امنیتی و تجاری مقدمه چینی شده بود و در نهایت دونالد ترامپ نفوذ خود را از طریق تطمیع و نیز فشارها با استفاده از تحریمها ادامه داد تا برخی کشورها را تشویق کند اسرائیل را به رسمیت بشناسند.
تسنیم/عدنان منصور در مورد اینکه خاورمیانه در سالهای آینده اولویت آمریکا نخواهد بود، گفت: موارد مورد توجه آمریکا به منطقه خاورمیانه محدود نمیشود و وجود بیش از ۹۰۰ پایگاه نظامی آمریکا در جهان به این معنی است که دنیا را جزئی از امنیت ملی خود میداند و بی تردید خاورمیانه در راس اولویتهای آن باقی خواهد ماند و تلاش خواهد کرد به میزان زیادی در آن حضور داشته باشد به اضافه اینکه افزایش نفوذ اسرائیل به نفع آمریکا خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع پرونده ترسیم مرزهای دریایی اشاره کرد و اظهار داشت: آمریکا در گفتوگوهای ترسیم مرزی نقش میانجی را بازی میکند اما هیچ کس انتظار ندارد که حامی حقوق لبنان باشد بلکه با اسرائیل ائتلاف عمیق داشته و حامی مطلق آن است.
وزیر خارجه پیشین لبنان تصریح کرد: خواستههای لبنان روشن و عادلانه و مبتنی بر قانون دریانوردی و ترسیم مرزهای زمینی است که از سال ۱۹۲۴ به رسمیت شناخته شده است از همین رو بر اساس واقعیتهای برحق وارد مذاکرات شد اما سوالی که مطرح است اینکه دشمن اسرائیلی چقدر همراه و پاسخگوی لبنان خواهد بود به ویژه اینکه آمریکا حتی زمانی که اسرائیل از اجرای قوانین بین المللی شانه خالی کرد، حامی آن بود.
وی تاکید کرد: لبنان از حقوق خود تحت تهدید به تحریمها عقب نخواهد نشست.