4

تهران در وضعیت قرمز کرونا؛ شورای شهر همچنان مشغول رنگ “سیاه یا سفید حاجی فیروز!”

  • کد خبر : 346907
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۵

در این روزها که شهر تهران به دلیل شیوع ویروس کرونا، رنگ قرمز به خود گرفته است و گلایه‌های شهروندان تهرانی از ازدحام جمعیت در واگن‌های مترو و اتوبوس بیداد می‌کند، بررسی رنگ “سیاه یا سفید” حاجی فیروز دغدغه اعضای شورای شهر تهران شده است!

تهران در وضعیت قرمز کرونا؛ شورای شهر همچنان مشغول رنگ "سیاه یا سفید حاجی فیروز!"

به گزارش افق آنلاین ، شورای شهر تهران در دوره پنجم ماه‌های پایانی فعالیت خود را می‌گذارند و انتظار می‌رود که در این روزها توجه ویژه‌ای به موضوعات مهم شهری و بررسی آنها را داشته باشد اما ظاهراً اعضای شورای شهر تهران در این روزها دغدغه‌های جدی‌تری برای شهر و شهروندان دارند!

در این روزها که شهر تهران به دلیل شیوع ویروس کرونا، رنگ قرمز به خود گرفته است و گلایه‌های شهروندان تهرانی از ازدحام جمعیت در واگن‌های مترو و اتوبوس بیداد می‌کند، بررسی رنگ “سیاه یا سفید” حاجی فیروز دغدغه اعضای شورای شهر تهران شده است!

صبح امروز هم پیروز حناچی، شهردار تهران و محمدرضا جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای ارائه گزارش عملکرد نوروز ۹۹ در صحن شورای شهر تهران حاضر شدند  که در این جلسه همچنان رنگ حاجی فیروز موضوع اصلی اعضای شورای شهر تهران بود!

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه از جوادی یگانه بابت اقدامات گسترده، تشکر می‌کنم، گفت: در رابطه با بخشنامه مربوط به “حاجی فیروز” که محل بحث و اختلاف شد باید گفت دوگانه نژاد سفید و سیاه در تاریخ فرهنگی ایران دارای موضوعیت نبوده است!

وی افزود: از دوگانه‌های مختلفی که بعضاً موجب تبعیض شده است همچون دوگانه‌های اجتماعی، جنسیتی و حتی دوگانه‌های مبتنی بر شکاف شمال و جنوب می‌توان صحبت کرد اما دوگانه نژاد سیاه ــ نژاد سفید در تاریخ ایران مسبوق به سابقه نبوده است بنابراین وقتی که شهرداری به طور مشخص چنین بخشنامه‌ای صادر می‌کند عملاً رسمیت بخشیدن به یک دوگانه ناموجود است.

اعطا افزود: اینکه یک پژوهشگری فرضیه‌ای را مطرح کرده باشد و در پی آن شهرداری بر مبنای آن بخشنامه صادر کند و یک امر دایر فرهنگی را متوقف کند، معقول نیست. برخی از دوستان شهرداری استدلال می‌کردند که ما وارد بحث عامه نشدیم و این بخشنامه مربوط به فعالیتهای است که صرفاً شهرداری انجام می‌داد اما به نظر من این استدلال پذیرفتنی نیست.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: شهرداری نهاد عمومی است، مدیر شهر و فضای شهری را برعهده دارد و اقدامات شهرداری برای همه مردم است نه صرفاً برای ۶۰ هزار نفر پرسنل خود و یا در ساختمان‌های ملکی خود، ضمن احترامی که برای دکتر جوادی یگانه به عنوان جامعه‌شناس با دانش و فرهیخته قائلم اما گمان می‌کنم این کار اقدام مناسبی نبود.

وی تأکید کرد: شهرداری باید اجازه دهد بحث و گفتگوی علمی در رابطه با تبلورنژاد پرستی در حاجی فیروز در پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها انجام شود و بر مبنای چند فرضیه مطرح شده، بخشنامه صادر نکند.

همچنین سید حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران درباره ماجرای حاجی فیروز در برنامه‌های نوروزی شهرداری گفت: معتقدم در جامعه ایران اساساً گسلی به نام سفید پوستی یا رنگین پوستی نداریم و این ورود صحیحی نبود. مهمتر از این در مجموعه مدیریت شهر جوادی یگانه به عنوان استاد تمام جامعه شناسی و حق شناس به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی  اجتماعی و هیئت مدیره خانه تئاتر و هنر آیینی در موضوع واحد مواضع متفاوتی اتخاذ کردند. صرف نظر از این که ورود به حوزه فرهنگی آن هم سیاست گذاری فرهنگی ارتباطی به شهرداری ندارد و به فرض این که داشته باشد، بخشنامه پذیر نیست؛ جوادی یگانه بپذیرید که از اصحابی که به آنها اشاره کردم دعوت کنند و در قالب یک بیانیه به آثار و پیامدهای این اقدام در حوزه نظری پایان دهند و آنچه در این حوزه انجام شده را اصلاح کنند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=346907

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]