6

تئوری MFT پروفسور ملک زاده تعریف گردشگری جهان را تغییر داد

  • کد خبر : 364871
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۱

کرونا بر همه جنبه های زندگی و فکری بشر تاثیر گذاشته است اما باید اعتراف کرد که بیشترین تاثیر را بر صنعت گردشگری گذاشت. در حالی که چنین وانمود می شد صنعت گردشگری پس از این ویروس مرگبار به خاموشی و رکود رفته است ناگهان یک دانشمند ایرانی با تئوری جدید (MFT ) روح تازه بر کالبد نیم جان صنعت گردشگری دمید.

به گزارش پیام فوری، کرونا بر همه جنبه های زندگی و فکری بشر تاثیر گذاشته است اما باید اعتراف کرد که بیشترین تاثیر را بر صنعت گردشگری گذاشت. در حالی که چنین وانمود می شد صنعت گردشگری پس از این ویروس مرگبار به خاموشی و رکود رفته است ناگهان یک دانشمند ایرانی با تئوری جدید (MFT ) روح تازه بر کالبد نیم جان صنعت گردشگری دمید.
پروفسور محمد شریف ملک زاده این روزها با تئوری MFT در فضای رسانه ای و محافل علمی کشور و جهان گرد و خاک راه انداخته است.این تئوری MFT چیست و در پی حل چه مشکلی از صنعت گردشگری است؟پیش از پرداختن به چند و چون این تئوری باید به جنبه ذاتی رسانه که اطلاع رسانی و حمایت از نخبگان است اشاره کنم.
بی شک رسانه باید بی حب و بغض و بدون توجه به هر نوع جهت گیری از محاقل علمی و دانشگاهی حمایت کند بر این اساس ما بر آن شدیم تا تئوری MFT پروفسور محمد شریف ملک زاده را موشکافانه مورد واکاوی قرار دهیم.
ملک زاده خود در این باره می گوید که تئوری MFT ( چهار چوب ذهنی ملک زاده ) تئوری است که بر اساس داده های علمی توانست جایگاه اصلی خودش را در جهان پیدا کند و مورد تایید بیش از ۹۰ دانشگاه معتبر جهان و اتحادیه روسای دانشگاه های جهان و سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد قرار بگیرد.
در گذشته تعریفی که از گردشگری داشتیم این بود که برای چی به گردش می رویم و چه الگوی سیاحتی برای من مناسب است؟! این تعریف مدت ها بعنوان راهکار محوری و ساختار بنیادین صنعت گردشگری مطرح بود. هدف از گردشگری در تئوری MFT ایجاد مکانیسم گردشگری بر محوریت دانش فرد خبره تعریف زمان و مکان مناسب و همچنین مفهوم فضاهای آرامشی بنا نهاده شده است.
یعنی در سیستم MFT بیشتر آرامش روح و روان گردشگر مهم است. وقتی گردشگر محیطی را انتخاب می کند آن محیط باید برای آن گردشگر دستاوردی داشته باشد. آن دستاورد همان آرامش روح و روان است و این خاطره خوش آرامش روح و روان را باید سال های سال به یادگار در ذهن داشته باشد.
درواقع اینگونه نیست گردشگر از جای به جای دیگری برود و آن جابجایی تاثیری بر روح و روان آن گردشگر نداشته باشد.
پروفسور ملک زاده در تشریح این تئوری می گوید که آنچه که من در تئوری MFT مطرح کردم معرفی یک چهارچوب جامع و انعطاف پذیر برای مدیریت انواع سیستم ها و ساختارهای نیازمند به دانش توریسم اقدام به ارایه یک الگوی جدید برای طبقه بندی نیازهای موجود در حوزه توریسم است.ما جاهای کمتر شناخته شده در کشور داریم که کمتر اهمیت دارند این مکان ها برای من ، فرزندان و حتی نیاکان ما که از آنها خاطره داشتیم می تواند فرصتی برای گردشگری باشد و موجب آرامش روح و روان ما بشود بنابراین با زیر ساخت های که برای آن مناطق ایجاد می کنیم این مکان های کمتر شناخته شده را به فرصتی بهینه برای گردشگری ایجاد می کنیم.
بعنوان مثال شهرستان بوانات در شمال شرقی استان فارس و در فاصله ۲۴۰ کیلومتری شهر شیراز است.
این منطقه تنوع زیست بوم گسترده دارد که شامل مناطق حفاظت شده دره باغ با درخت هایی که عمر آنها به صدها و هزاران سال می رسد ، است
بوانات از لحاظ تنوع جانوری هم غنی است بطوری که جانورانی مثل گراز ، کفتار ، روباه ، گرگ و در مواردی خرس و یوزپلنگ دیده شده است.
شهرستان بوانات یک منطقه ناشناخته است و امکانات گردشگری ندارد بر اساس تئوری ام اف تی می تواند گردشگرهای زیادی را از سرتاسر کشور و حتی سرتاسر دنیا به این منطقه جذب کند.
با اجرای تئوری MFT روح و روان گردشگر با دیدن یک فضای طبیعی کمتر شناخته شده تازه می شود و مدت اقامت و ماندگاری را بیشتر احساس می کند و یک نمونه جدیدی را تجربه می کند.
شهرستان بوانات تنها یک نمونه و مثال کوچک است ما بر اساس تئوری MFT می توانیم در ۳۱ استان کشور نمونه های زیادی را ایجاد کنیم.
پروفسور محمد شریف ملک زاده در پایان می گوید که هم اکنون دانشگاه پریزیدنت اندونزی دبیرخانه دائمی بین المللی جایزه MFT را ایجاد کرده و این تئوری را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بعنوان سر فصل های اصلی قرار داده است. ایشان اعلام کرد سازمان جهانی گردشگری ملل‌ متحد(یو ان دبلیو تی او) و همچنین پروفسور وارما که بیش سی سال در حوزه فنی و خدماتی سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد فعالیت می کرد و در حال حاضر در دانشگاه انگلیس و دانشگاه استانفورد استاد اقتصاد و گردشگری است این تئوری را نجات گردشگری و اقتصاد گردشگری در دنیا دانست همچنین آقای وارما مفهوم جدیدی که تئوری پروفسورمحمد شریف ملک زاده در دنیای اقتصاد گردشگری بنا نهاد از آن به عنوان تئوری جدید در قرن ۲۱ یاد کرد و به صراحت اعلام کرد که اینجانب که کار اصلی من خدمات فنی ، تخصصی ، کاربردی و پژوهشی در سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد بود در طول ۳۰ سال فقط و فقط سازمان جهانی گردشگری ملل‌ متحد(UNWTO) در دادن آمار گردشگری و درآمد تاکید می کرد ولی این تئوری با شیوه ای که پروفسور ملک زاده تاکید دارند علاوه بر این دو آیتم ، آیتم سومی که آرامش روح و روان است را اضافه کرد بنابراین اقتصاد و تعداد گردشگر در یک نقطه مهم نیست بلکه آرامش روحی و روانی ملاک نخست در صنعت گردشگری باید قرار گیرد و ایشان بین آسایش و آرامش تفاوت قائل شدند و پروفسور ملک زاده آرامش را نقطه اولیه تئوری خود اعلام کردند که براساس آرامش می توان به آسایش هم رسید همزمان در کنار این موضوع اساتید دانشگاه جورج واشنگتن ، دانشکده گردشگری هنگ کنگ و دانشگاه کاکاسوس گرجستان ، دانشگاه گردشگری سوربن یک در فرانسه ، دانشگاه گردشگری پاکستان ، دانشگاه گردشگری ارمنستان ، دانشگاه گردشگری قزاقستان ، دانشگاه گردشگری چین و دانشگاه های معتبر گردشگری در ژاپن این ایده و نظریه را پذیرفته و سخن آقای وارما را که در تایید تئوری پروفسور محمد شریف ملک زاده را اعلام فرموده اند را علاوه بر تایید بلکه نجات گردشگری جهان اعلام کرده اند.
حالا که محافل علمی و دانشگاهی جهان بر درستی این تئوری مهر تایید زده است جا دارد در داخل کشور طی مراسمی در بخش خصوصی ، دانشگاهی و دولتی از این استاد فرهیخته که پرچم ایران را در محافل دانشگاهی جهان بالا آورده است و نام ایران را بر زبان آورده است تقدیر کنیم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=364871

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]