فارس به نقل از روزنامه دیلیتلگراف نوشت: “کیت میدلتون” ملقب به “دوشس کمبریج” همسر شاهزاده “ویلیام” و عروس خاندان سلطنتی انگلیس، به مناسبت آغاز المپیک ۲۰۱۲ در این کشور، گردنبند جدیدی را رونمایی کرده که ارزش آن ۴۹هزار پوند تخمین زده شده است.
“دیلیمیل” هم گزارش کرده است که این گردنبند به نشان از لوگوی المپیک دارای ۵ حلقه است که هریک جنس متفاوتی دارند.
هزینههای سرسامآور خاندان سطلنتی انگلیس، آن هم در شرایطی که وضعیت بد اقتصادی دولت این کشور را به پیش گرفتن سیاستهای ریاضتی واداشته و مردم این کشور را شدیدا تحت فشار قرار داده، موجب انتقادات زیادی از ملکه و دستگاه تحت امر وی به وجود آورده است.
بنا بر آمارهای رسمی ملکه الیزابت، که ۸۶ سال سن دارد، در حال حاضر علاوه بر داراییهای سلطنتی که در اختیار اوست، بیش از ۳۰۰ میلیون پوند دارایی شخصی دارد. آمارهای غیررسمی این رقم را تا حدود ۲ میلیارد پوند نیز تخمین زدهاند.
ملکه انگلیس این امکان را دارد تا در املاک و کاخهای مختلفی که ارزش آنها تا ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده شده، استفاده کند. علاوه بر این، ارزش کاخ “باکینگهام” که محل زندگی پادشاهان انگلیس است، بیش از ۵ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
ارزش تاج مورد استفاده ملکه انگلیس هم که ۲۸۶۸ قطعه الماس در آن به کار رفته، بیش از ۱ میلیون پوند تخمین زده شده است، و سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون پوند صرف هزینههای تامین امنیت و محافظت از وی و خاندان سلطنتی انگلیس میشود.
ملکه الیزابت دوم علاوه بر فعالیتهای تجاری، سرمایهگذاریها و فعالیتهایی که خود در بخش مسکن دارد، سالانه حدود ۱۳ میلیون دلار هم از دولت انگلیس مواجب دریافت میکند.
تمام این داراییها علاوه بر داراییهای غیر نقدی او نظیر اسبهای مسابقهای به ارزش ۳٫۶ میلیون پوند و کلکسیون اتومبیلهای وی به ارزش ۷٫۱ میلیون پوند است.
ملکه الیزابت همچنین مالکیت منطقه وسیعی از انگلیس تحت عنوان منطقه “دوک لنکستر” را نیز در اختیار دارد که ارزش آن در سال ۲۰۱۰ از سوی مجله “فوربس” ۳۴۸ میلیون پوند تخمین زده میشد. وی از مالکیت همین منطقه سالانه حدود ۲۰ میلیون پوند درآمد کسب میکند، که این درآمد در حقیقت درآمدی است که باید به دولت برسد، اما به دلیل مالکیت ملکه بر این منطقه، این درآمد مستقیما به جیب ملکه الیزابت میرود.
این ثروت تنها به ملکه الیزابت منحصر نیست، بلکه دیگر نفرات خاندان سلطنتی نیز از این خان نعمت بهره میبرند. فرزند وی، یعنی “پرنس چالز” از مالکیت زمینهایی که به سبب عنوان “دوک کورنوال” به شاهزاده میرسد، سالانه ۱۶٫۵ میلیون پوند، درآمد دارد. این درآمد هم مجددا باید به دولت و مردم انگلیس برسد، اما در نهایت این خاندان سلطنتی است که آن را برداشت میکند.
شاهزاده فیلیپ، همسر ملکه نیز دیگر کسی است که مستمری سالانه خود را از دولت انگلیس دریافت میکند. او سالانه ۳۵۰ هزار پوند به دلیل قرار گرفتن در سمت همسری ملکه انگلیس، از دولت مواجب میگیرد.
همه اینها در حالی است که اخیرا خبرگزاری رویترز گزارش داده است که حقوق سالانه ملکه انگلیس در سالگرد شصتمین سالگرد سلطنت، با ۲۰درصد افزایش، به ۳۶ میلیون پوند (بیش از ۱۰۰۰ میلیارد ریال) رسیده است.
همچنین میزان درآمد ملکه از مایملک سلطنتی با افزایش ۴درصدی روبرو شده و سود خالص آن به رکورد جدید ۲۴۰ میلیون پوند رسیده است.
رویترز مینویسد در حالی که انگلیس در شرایط رکود به سر میبرد و بسیاری از خانوادههای انگلیسی با افزایش هزینههای زندگی روبرو هستند، حقوق سالانه ملکه از ۳۰ میلیون پوند که در اکتبر ۲۰۱۰ تصویب شده بود، به ۳۶ میلیون پوند افزایش یافت.
بسیاری از مردم انگلیس مخالف وجود دستگاه سلطنتی در این کشور هستند، به نحوی که در جریان جشنهای سلطنتی نیز لندن شاهد برگزاری تظاهرات ضدسلطنتی بود.
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد نزدیک به نیمی از مردم انگلیس معتقدند اوضاع کشور انگلیس در دوران سلطنت ۶۰ ساله ملکه الیزابت وخیمتر شده است.
نتایج این نظرسنجی که ITV News متولی انجام آن بود نشان داد ۴۷ درصد از مردم سرتاسر انگلیس معتقد بودند کشور انگلیس بعد از سلطنت ملکه انگلیس به مکان بهتری برای زندگی تبدیل نشده است.