28

شربت اشتهاآور عالی خانگی

  • کد خبر : 379331
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰

خیلی از افراد امروزه از بی اشتهایی شاکی هستند خصوصاً بی اشتهایی کودکانشان، بنابراین ما در این پست قصد معرفی یک شربت اشتهاآور خانگی به همراه روش آماده سازی آن را داریم، امیدواریم که برای شما عزیزان مفید واقع شود.

بی اشتهایی

زمانی که اشتیاق و میل فرد برای خوردن غذا کاهش می‌یابد، دچار بی اشتهایی می‌گردد. اشتها به واسطه مشارکت بین سیستم عصبی و دستگاه گوارش تنظیم می‌گردد. بی اشتهایی در طب سنتی، یک علامت است که چندین علت دارد که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به کاهش وزن و سوء تغذیه و ضعف جسمانی و مشکلات جدی‌تری شود؛ و بهتر است برای درمان اصولی و موثرتر، علت زمینه‌ای آن شناخته و درمان براساس آن صورت پذیرد.

ولی برای بهبود این علامت، می‌توانید مدتی از شربت اشتهاآور که خیلی موثر است استفاده نمایید.

علل موثر بر بی اشتهایی

علل کاهش اشتها می‌تواند جسمی، روحی یا حتی ناشی از عوارض دارو‌های مصرفی باشد که در بیشتر موارد، با درمان بیماری و علل اصلی اشتهای شما به حالت طبیعی برمی‌گردد.

  • یبوست
  • بیماری حاد یا عفونی از سرماخوردگی گرفته تا عفونت انگلی و کرم روده
  • استرس و تنش روحی
  • کم خونی و کمبود ویتامین
  • داشتن حساسیت غذایی
  • مشکلات گوارشی و سندرم سوء جذب
علل بی اشتهایی از منظر طب نوین و طب سنتی
علل بی اشتهایی از منظر طب نوین و طب سنتی
  • کم خوابی و بر هم خوردن زمان خواب شبانه (به بهانه تعطیلات، مهمونی، ایام تابستان)
  • زمان بندی نامناسب صرف وعده‌های‌غذایی (یکی شدن صبحانه و نهار؛ صرف شام در انتهای شب)
  • غذا خوردن در زمان و شرایط نامناسب (هنگام تماشا تلویزیون، هنگام بازی و…)
  • افراد و کودکان با مزاچ پایه گرم و خشک هم اغلب لاغر و بی اشتها هستند.
  • بیماری‌های مزمن (بیماری مزمن کبدی، نارسایی کلیه، نارسایی قلبی، هپاتیت، کم کاری تیروئید و انواع سرطان‌ها)
  • مصرف برخی داروها (مانند آنتی بیوتیک‌های خاص، کدئین، مورفین، دارو‌های شیمی درمانی و …)

شربت اشتهاآور عالی خانگی

این شربت هم مخصوص بزرگسالان و هم مخصوص عزیزانی است که از بی‌اشتهایی فرزندشان شکایت دارند و هم مخصوص افرادی که حرارت معده بالایی دارند اما حتماً باید طبق دستوری که در ادامه ذکر می‌گردد، مصرف شود:

موادلازم

  • آب زرشک: یک پیمانه
  • آب سیب رسیده: یک پیمانه
  • آب لیمو: یک هشتم پیمانه
  • شکر: سه پیمانه

تهیه آب زرشک

برای تهیه آب زرشک می‌توانید از زرشک تازه یا خشک شده هم استفاده کنید.

درصورت استفاده از زرشک خشک شده:

یک پیمانه زرشک را در یک و نیم لیوان آب، یک شبانه روز بخیسانید، سپس بکوبید و آب آن را صاف کنید.

روش تهیه

  1. همه مواد را با هم ترکیب کنید و با شکر روی حرارت متوسط به قوام بیارید.
  2. دقت کنید شربت خیلی غلیظ و یا خیلی رقیق نباشد.
  3. به همین سادگی شربت شما آماده است.
روش مصرف و موارد منع مصرف شربت اشتهاآور خانگی
روش مصرف و موارد منع مصرف شربت اشتهاآور خانگی

روش مصرف شربت اشتهاآور خانگی

کودکان:

  • نیم ساعت قبل از وعده‌های غذایی
  • یک قاشق مرباخوری با کمی آب میل شود.

بزرگسالان:

  • نیم ساعت قبل از وعده‌های غذایی
  • یک قاشق غذاخوری با کمی آب میل شود.

موارد احتیاط در مصرف

موارد احتیاط یا منع مصرف شربت اشتهاآور فوق، عبارتند از:

  • مشکلات جدی گوارشی
  • زخم معده و اثنی عشر
  • کولیت اولسروز و بیماری‌های التهابی روده
  • بارداری

بهتر است هر دارویی را برحسب شرایط با مشورت پزشک استفاده کنید.

چه موقع به دنبال درمان فوری بی اشتهایی باشیم؟

اگر بدون دلیل مشخص شروع به کاهش سریع وزن کرده و کنار کاهش اشتها، علائم زیر را نیز تجربه کردید، بهتر است هرچه سریعتر به پزشک خود مراجعه کنید:

  • درد شدید معده
  • سوزش سردل
  • زرد شدن پوست یا چشم‌ها
  • خون در مدفوع آن‌ها
خوراکی‌های اشتهاآور از منظر طب سنتی
خوراکی‌های اشتهاآور از منظر طب سنتی

خوراکی‌ها و تدابیر ساده اشتهاآور برای کمک به بهبود بی اشتهایی‌

برای درمان ساده بی‌اشتهایی می‎توانید، ضمن مراجعه به پزشک و یافتن علت اصلی، از خوراکی‎ها و تدابیر اشتهاآور زیر نیز بهره بگیرید:

  • خوردن غذا‌های مغذی و کم حجم مانند تخم بلدرچین، زرده تخم مرغ عسلی (نیم برشت)، حریره بادام و شیربادام، حریره نارگیل
  • مصرف وعده‌های غذایی مکرر اما کم حجم
  • ورزش سبک
  • محدود کردن غذا‌های تند و شور و تنقلات مانند انواع چیپس
  • مصرف میوه انار یا رب انار ملس،
  • رب های ملس و کمی ترش به عنوان چاشنی غذا مانند رب انار، رب سیب، رب آلوچه
  • شربت لیمو / شربت زرشک / شربت انار و نعناع ( یک واحد آب انار را به همراه یک و نیم واحد شکر حرارت دهید تا به قوام آید، پس از آن نیم واحد عرق نعناع را اضافه کرده و مخلوط نمایید، این شربت را می توانید در یخچال نگهداری کنید و به تنهایی و یا با کمی آب مخلوط کرده و میل نمایید.
    / آب انار
  • شربت سکنجبین به و لیمو یا شربت سکنجبین ساده (نیم ساعت قبل از غذا).
  • مربای به

منبع:

با سپاس از دکتر ملیحه شفیعی

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=379331

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]