7

آرامگاه دانیال نبی شهر شوش در استان خوزستان

  • کد خبر : 385389
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰

  در سرزمین کهن ایران آرامگاه یکی از پیامبران بزرگ الهی جای گرفته است؛ آرامگاه دانیال نبی که در شهر شوش استان  خوزستان بر روی ساحل شرقی رودخانه «شاوور»، در مجاورت تپه ارگ قرار دارد. این آرامگاه با گنبد زیبایش سال هاست که گردشگران زیادی را به این شهر می کشاند.شهر شوش در استان خوزستان […]

 

در سرزمین کهن ایران آرامگاه یکی از پیامبران بزرگ الهی جای گرفته است؛ آرامگاه دانیال نبی که در شهر شوش استان  خوزستان بر روی ساحل شرقی رودخانه «شاوور»، در مجاورت تپه ارگ قرار دارد. این آرامگاه با گنبد زیبایش سال هاست که گردشگران زیادی را به این شهر می کشاند.شهر شوش در استان خوزستان یکی از قدیمی ترین شهرهای دنیاست و قدمتش به حدود ۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. بعد از اینکه سلسله هخامنشی در سال ۳۳۲ قبل از میلاد سقوط کرد رونق شهر کم کم از بین رفت و تبدیل به روستایی کوچک شد.

دانیال نبی که بود؟

دانیال نبی از نوادگان پسر چهارم حضرت یعقوب بود که در قرن هفتم قبل از میلاد در بابل زندگی می‌کرد. او که از پیامبران بنی‌اسرائیل بود مدتی بعد به همراه عده ای از ساکنان قوم یهود به ایران آمد و شهر شوش را برای زندگی انتخاب کرد. دقیقا مشخص نیست که این پیامبر چند سال زندگی کرده است اما به نظر می آید که او تا سومین سال زندگی کوروش زنده بوده و در ۸۳ سالگی فوت کرده است. محل دفن او به طور دقیق مشخص نیست اما به گفته بیشتر تاریخدانان جسد مومیایی او در شرق ررودخانه شاوور در شوش به خاک سپرده شده است. با این وجود، برخی ادعا می کنند که محل دفن او در مصر، عراق، سمرقند و یا بابل است.در سال ۱۲۴۹ شمسی پس از سیلی که بنای آرامگاه دانیال نبی را تخریب کرد، فردی روحانی به اسم جعفر شوشتری دستور دارد تا برای این پیامبر آرامگاهی جدید ساخته شود. حاج ملاحسین معمار شروع به ساخت بنای جدید کرد و در مرکز آن ضرحی گذاشت. آرامگاه دانیال نبی از مکان های مذهبی ایران است که گنبدی اورچین و دوپوسته با حدود ۲۰ متر ارتفاع  و حدود ۵ متر قطر دارد. این گنبد در دوره سلجوقی ساخته شده و در آن از  تقسیم نیروها به‌ وسیله آهیانه استفاده شده تا عمر گنبد افزایش پیدا کند. پوسته خارجی گنبد جنبه ای نمادین دارد و از کیلومترها دیده می شود. گنبد مخروطی و پله پله ای از گنبدهای رایج منظقه است که زبیایی خاصی را به بنا داده است. در شهر آبادان موزه ای وجود دارد که در ساخت ساختمان و گنبدش از ظاهر این آرامگاه استفاده شده است.

داخل بنا، در قسمت ضریح دیوارها آینه کاری شده و بقیه قسمتها کاشی کاری شده اند و فضایی کاملا روحانی و معنوی را به وجود آورده اند. این آرامگاه دو حیاط دارد که در وسط حیاط اصلی اش حوض و در اطراف آن اتاق هایی برای استراحت زائران قرار داده شده است. سمت غربی آرامگاه پوشیده از کاشی ‌کاری‌های ایرانی اسلامی است و در سمت شرقی آن دو مناره به ارتفاع حدود ۱۰ متر در دو طرف قرار گرفته است. طبق چیزی که بر روی مناره ها حک شده قدمت آن ها به سال ۱۳۳۰ هجری قمری برمی گردد. برای ورود به داخل آرامگاه باید از ورودی سمت شرقی استفاده کنید. آرامگاه دانیال نبی در لیست آثار ملی ایران قرار دارد و برای بازدید از آن باید به خیابان امام خمینی شهر شوش بروید.

عکاس : زهرا شکری

خبرنگار : مهسا محمودی

 

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=385389

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]