5

۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی ایده آل است، اما تحریم هستیم/ تکنولوژی لازم داریم تا پول

  • کد خبر : 390255
  • ۰۵ تیر ۱۴۰۳ - ۰:۵۸

حسین سلیمی در خصوص وعده‌هایی مبنی بر جذب چند ده میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی از سوی یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری به خبرنگار اقتصادی تابناک گفت: یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری تأکید داشته‌اند که بدون جذب سرمایه‌گذاری خارجی نمی‌توانیم رشد اقتصادی هشت درصد را محقق کنیم. به گفته وی، برخی استنباط می‌کنند که در کشورمان […]

جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذار خارجی، ایده آل است اما تحریم هستیم/ ساختار دولت آینده چه کسانی هستند؟

حسین سلیمی در خصوص وعده‌هایی مبنی بر جذب چند ده میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی از سوی یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری به خبرنگار اقتصادی تابناک گفت: یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری تأکید داشته‌اند که بدون جذب سرمایه‌گذاری خارجی نمی‌توانیم رشد اقتصادی هشت درصد را محقق کنیم.

به گفته وی، برخی استنباط می‌کنند که در کشورمان فقط نیاز به پولِ سرمایه‌گذاران خارجی داریم. در حقیقت جذب سرمایه‌گذاران خارج از کشور به این مفهوم است که نیاز به ارتباطات و تجهیزات بین‌المللی و ماشین‌آلات با استاندارد‌های روز دنیا داریم تا بتواند کمک کند؛ بنابراین صرفا جذب منابع ارزی طرف‌های خارجی نباید مطرح باشد و باید به این موضوع توجه شود که با جذب سرمایه‌گذار خارجی، تکنولوژی‌های روز دنیا به کشورمان وارد خواهد شد.

سلیمی افزود: باید به این موضوع توجه کنیم که سرمایه‌گذاری خارجی در کشور ترکیه و چین که منجر به رشد اقتصادی این کشور‌ها شده است، صرفاً جذب پول نبوده و فنّاوری و تجربیات هم به همراه خود برده‌اند. به‌گونه‌ای که سرمایه‌گذار خارجی تکنولوژی‌ای که در کشور مبدأ موفق بوده را به کشور سرمایه پذیر خواهد برد؛ بنابراین بدون جذب سرمایه‌گذار خارجی مشروط به موارد مذکور، نمی‌توان به رشد اقتصادی واقعی بیش از یکی دو درصد دست‌یافت و باید سرمایه‌گذاران خارجی، تکنولوژی، ماشین‌آلات، ارتباطات بین‌المللی و مدیریتشان را با خود به کشورمان بیاورند.

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی ایران یادآور شد: از سوی دیگر پیش از ورود سرمایه‌گذار خارجی، باید بستر و قوانین و مقررات را فراهم کنیم تا سرمایه‌گذار خارجی بتواند از منافعش در اینجا، سود حاصل کند. تحولات ارزی و خروج ارز از کشور در این چند دهه به‌گونه‌ای بوده است که نشان می‌دهد سرمایه‌گذار خارجی نیازمند فضای باثبات اقتصادی و ارزی در کشور مقصد است. مقررات خلق‌الساعه در بخش‌های مختلف نظیر بانک مرکزی، باب میل سرمایه‌گذار خارجی نیست. مثلاً سرمایه‌گذار خارجی با این پرسش مواجه است که اگر در قوانین مالیاتی تا سال آینده معافیت مالیاتی در نظر گرفته‌شده است، آیا برای سال بعد نیز ثابت است یا اینکه هرسال تغییر خواهد کرد؟ این‌ها نمونه‌هایی است که نشان می دهد، باید در داخل کشور، مقررات اقتصادی را به سمت ایجاد فضای با ثبات داخلی و بین‌المللی سوق دهیم تا سرمایه‌گذار خارجی با دیدگاه حفظ منافع و سوددهی وارد کشورمان شود.

جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذار خارجی، ایده آل است اما تحریم هستیم/ ساختار دولت آینده چه کسانی هستند؟

سلیمی با اشاره به سخنان یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری مبنی بر اینکه نیاز به جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌ داریم، اظهار داشت: معتقدم شاید بیش از این رقم هم نیاز به جذب سرمایه‌گذار داشته باشیم تا عقب‌افتادگی‌های این سال‌ها را جبران کنیم. اما سؤال اساسی این است که آیا ظرفیت جذب ۲۰۰ میلیارد دلار را داریم؟ پاسخ می‌تواند مثبت باشد با این شرط که پروژه‌های نفت و پتروشیمی را هم شامل شود. چرا که در پروژه‌های متوسط، امکان جذب ۲۰۰ میلیارد دلار در سال را نداریم.

وی ادامه داد: معتقدم جذب ۵۰ میلیارد دلار با الگو‌هایی در صنایع غیرنفتی نظیر صنایع غذایی، طبیعی است؛ بنابراین پروژه‌های نفتی و پتروشیمی کشورمان مشمول تحریم‌هاست و نمی‌توانیم روی جذب سرمایه‌گذاری‌های چند ده میلیارد دلاری حساب بازکنیم. مگر اینکه به سمت حل‌و فصل تحریم‌ها حرکت کنیم تا منابع سرمایه‌گذاران خارجی راهی اقتصادمان شود.

سلیمی خاطرنشان کرد: درنتیجه جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی یک موضوع ایده آل است، اما در شرایط تحریم امکان‌پذیر نیست و نهایتاً حدود ۵۰ میلیارد دلار در صنایع غیرنفتی و پتروشیمی امکان جذب وجود دارد. این در حالی است که به نظرم عدم تحقق رشد اقتصادی بالای ۱۰ درصد در برنامه‌های توسعه، وجود تحریم‌ها بوده است که انتقال پول و فنّاوری را با مشکل مواجه کرده است.

ساختار دولت آینده چه کسانی هستند؟

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی ایران در بخش پایانی گفت و گو با تابناک در خصوص امکان تحقق وعده‌های اقتصادی کاندیدا‌های ریاست جمهوری اظهار داشت: معتقدم هر کاندیدایی که وعده اقتصادی می‌دهد، باید اعلام کند برای تحقق این شعارها ، چه افرادی را در تیم اقتصادی و کابینه خود خواهد داشت؟  معمولاً در کشور‌های دیگر، اعلام می‌شود که با این تیم وزیر اقتصادی و امور خارجه و رئیس‌کل بانک مرکزی قرار است به سمت اجرای برنامه‌ها حرکت کنند؛ بنابراین نامزد‌های ریاست جمهوری در فرصت باقی‌مانده به‌صراحت اعلام کنند که ساختار دولت آینده چه کسانی هستند؟ باید مشخص شود جذب سرمایه‌گذار خارجی همسو با ارتقای سطح تعاملات بین‌المللی است یا خیر؟

 

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=390255

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]