6

تحولات اوکراین| هشدار درباره کاهش شدید جمعیت اوکراین

  • کد خبر : 392096
  • ۲۶ تیر ۱۴۰۳ - ۳:۱۸

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کارشناسان سازمان ملل در گزارش “چشم‌انداز جمعیت جهان ۲۰۲۴” هشدار داده‌اند که جمعیت اوکراین تا سال ۲۱۰۰ به ۱۵٫۳ میلیون نفر کاهش خواهد یافت.  بر اساس داده‌های آماری سال ۲۰۲۰، جمعیت اوکراین بیش از ۴۴ میلیون نفر بوده؛ در ژانویه ۲۰۱۴، جمعیت این کشور به ۴۵٫۲ میلیون نفر رسید، ولی در […]

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کارشناسان سازمان ملل در گزارش “چشم‌انداز جمعیت جهان ۲۰۲۴” هشدار داده‌اند که جمعیت اوکراین تا سال ۲۱۰۰ به ۱۵٫۳ میلیون نفر کاهش خواهد یافت. 

بر اساس داده‌های آماری سال ۲۰۲۰، جمعیت اوکراین بیش از ۴۴ میلیون نفر بوده؛ در ژانویه ۲۰۱۴، جمعیت این کشور به ۴۵٫۲ میلیون نفر رسید، ولی در ابتدای سال ۲۰۲۲ این عدد به ۴۱ میلیون نفر کاهش یافت. در ماه مه ۲۰۲۳، این رقم به ۲۹ میلیون نفر رسیده و این روند کاهشی همچنان ادامه داشته و حتی تشدید شده است.

در گزارش سازمان ملل همچنین آمده است که در سال ۲۰۲۴، جمعیت ۶۳ کشور و منطقه، از جمله چین، آلمان، ژاپن و روسیه، به اوج خود رسیده است. در سال ۲۰۸۴، جمعیت زمین به حداکثر ۱۰٫۳ میلیارد نفر خواهد رسید و سپس شروع به کاهش خواهد کرد.

در این رابطه الا لیبانوا، مدیر مؤسسه جمعیت شناسی و تحقیقات اجتماعی آکادمی ملی علوم کی‌یف اعلام کرد که جمعیت اوکراین تا سال ۲۰۳۳ به ۳۵ میلیون نفر کاهش خواهد یافت. به گفته وی، بر اساس داده‌های سال ۱۹۹۳، جمعیت اوکراین بیش از ۵۱٫۸۷ میلیون نفر بود. وی گفت: «باید دیگر فراموش کنیم که زمانی ۵۲ میلیون اوکراینی داشتیم. جمعیت کشور ما هرگز به آن میزان باز نخواهد گشت.»

علاوه بر این، این مقام اوکراینی اضافه کرد که برای حفظ جمعیت در سطح ۳۰ میلیون نفر، باید هر سال حدود ۳۰۰ هزار مهاجر جذب شود، در صورتی که این روند معکوس است.

سازمان ملل در اواسط ماه ژوئن گزارش داد که بیش از ۶٫۵ میلیون پناهنده اوکراینی در سراسر جهان ثبت شده‌اند که بیشتر آنها (بیش از ۵٫۹ میلیون نفر) در اروپا هستند. بر اساس نتایج نظرسنجی کمیساریای عالی سازمان ملل، بیش از ۶۰ درصد از پناهندگان اوکراینی در صورت بهبود اوضاع قصد دارند در آینده به کشورشان بازگردند.

پیش‌تر، داگلاس مک‌گرگور، مشاور سابق پنتاگون یادآور شد که امتناع آمریکا از مذاکرات صلح با روسیه ممکن است به نابودی کل ملت اوکراین منجر شود. به گفته او، «بیشتر سربازان اوکراینی به طرز بی‌ معنایی جان خود را از دست می‌دهند و با توجه به موفقیت ارتش روسیه در جبهه نبرد، عاقلانه خواهد بود که جنگ هر چه زودتر از راه مذاکره به پایان برسد. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و هفتاد و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

مخالفت استولتنبرگ با پیشنهاد لهستان برای سرنگونی موشک‌ها در آسمان اوکراین

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، با پیشنهاد لهستان برای داشتن مجوز سرنگونی موشک‌های روسی بر فراز خاک اوکراین مخالفت کرد. وی این مطلب را شب گذشته در پاسخ به سوال مجری یک برنامه تلویزیونی اوکراینی اعلام کرد.

او گفت: «سیاست ناتو در این باره تغییر نکرده است: ما در این مناقشه شرکت نخواهیم کرد و بخشی از درگیری نظامی با روسیه نخواهیم شد.»

با این حال، دبیر کل ناتو تاکید کرد که ائتلاف به افزایش حمایت خود از اوکراین، از جمله در زمینه تقویت سیستم‌های دفاع هوایی این کشور ادامه خواهد داد.

در تاریخ ۸ جولای، اوکراین و لهستان در ورشو توافق‌نامه‌ای امنیتی امضا کردند. این سند توسط ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و دونالد توسک، رئیس دولت لهستان امضا شد. در این توافق‌نامه امکان رهگیری موشک‌های روسی توسط نیروهای پدافند هوایی لهستان در حریم هوایی اوکراین پیش‌بینی شده بود.

پلیتیکو: زلنسکی از دیدار با بایدن در نشست ناتو ناامید شد

روزنامه پلیتیکو با استناد به منابع خبری خود گزارش داده است که اعضای هیئت نمایندگی اوکراینی، از جمله رئیس‌جمهور ولادیمیر زلنسکی از نتایج دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در جریان نشست سران ناتو در واشنگتن ناامید شدند.

به نوشته این منابع، رئیس‌جمهور ایالات متحده درخواست اخیر کی‌یف برای برداشتن محدودیت‌ها در استفاده از سلاح‌های آمریکایی برای حملات به عمق خاک روسیه را رد کرد. زلنسکی این موضوع را نزدیک به پایان بحث‌های دوجانبه زمانی که نشست ناتو به پایان می‌رسید، مطرح کرد. بایدن علت رد این درخواست را در یک کنفرانس مطبوعاتی در همان شب توضیح داد. وی گفت: «اگر زلنسکی امکان حمله به مسکو یا کرملین را داشت، آیا این کار معنا داشت؟ خیر.»

در این گزارش یادآوری شده که آمریکا سلاح‌هایی را به اوکراین نداده که بتواند پایتخت روسیه را در محدوده هدف خود قرار دهد. علاوه بر این، پلیتیکو اضافه کرد که این سخنان بایدن به معنای آن نیست که در آینده به اوکراین اجازه داده نخواهد شد که با سلاح‌های آمریکایی به عمق خاک روسیه حمله کند.

بریتانیا قصد دارد آموزش نظامیان اوکراینی را ادامه دهد

وزارت دفاع انگلیس شب گذشته اعلام کرد که بریتانیا به آموزش نظامیان نیروهای مسلح اوکراین برای انجام عملیات نظامی علیه روسیه ادامه خواهد داد. طبق این اطلاعات، در چارچوب برنامه اینترفلکس (Interflex)، تاکنون بیش از ۴۲ هزار اوکراینی آموزش دیده‌اند. 

وزارت دفاع یادآور شد: «عملیات اینترفلکس بزرگ‌ترین برنامه آموزشی نظامی از این نوع بر روی خاک بریتانیا از زمان جنگ جهانی دوم است. ما به همکاری با شرکای خود در این زمینه ادامه خواهیم داد تا آموزش‌های لازم برای پرسنل نظامی اوکراینی به منظور دفاع از سرزمین خود را فراهم کنیم.»

در جامعه کارشناسی روسیه بر این باورند که برنامه‌های مشابه نه تنها نمی‌توانند مسیر وقایع در میدان نبرد را تغییر دهند، بلکه باعث افزایش تعداد کشته‌های نظامیان می‌شوند. به گفته کارشناسان، «مدت زمان آموزش با نیازهای یک ارتش حرفه‌ای مطابقت ندارد. معمولاً این آموزش‌ها برای نظامیان انفرادی است، در حالیکه برای عملکرد یک گردان، نیاز به هماهنگی است.»

سفارت روسیه: آموزش نظامیان اوکراینی توسط انگلیس ناکارآمد است

در این رابطه، سفارت روسیه در لندن اعلام کرد که بریتانیا بسیاری از جزئیات فعالیت‌ها و نتایج برنامه آموزشی نظامیان اوکراینی در خاک خود با نام اینترفلکس (Interflex) را مخفی می‌کند.

در این بیانیه آمده است: «ارزیابی کارآیی چنین آموزش‌های سریع و فشرده‌ای بسیار دشوار است، اما به نظر نمی‌رسد که این آموزش‌ها برای تسلط کامل سربازان آینده بر مهارت‌های بقا کافی باشد. بیشتر به یک روش کارخانه‌ای برای تولید گوشت دم توپ شبیه است.»

در نمایندگی دیپلماتیک روسیه همچنین یادآور شدند که این برنامه نمونه دیگری از نگاه صرفاً مصرف‌گرایانه لندن به مردم اوکراین است که تا آخرین نفر آنها باید با روسیه بجنگند. به گفته آنها، این موضوع را می‌توان از درخواست‌های بی‌رحمانه مقامات بلندپایه وزارت دفاع بریتانیا از کی‌یف برای ادامه تقویت فعالیت‌های بسیج، از جمله حتی تلاش برای کاهش سن سربازی به زیر سن ۲۵ سالگی، مشاهده کرد.

برنامه اینترفلکس در ژوئن سال ۲۰۲۲ با هدف آموزش سربازان نیروهای مسلح اوکراین بر اساس استانداردهای نیروهای مسلح بریتانیا آغاز به کار کرد.

کرملین نتایج نشست ناتو در واشنگتن را تهدیدی برای روسیه می‌داند

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که نتایج نشست سران ناتو در واشنگتن،  برای روسیه تهدیدآمیز بوده است. 

سخنگوی کرملین در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «ائتلاف ناتو عزم خود را برای باقی‌ماندن به عنوان دشمن ما نشان می‌دهد و آنها این موضع‌گیری را به صراحت و بطور علنی بیان می‌کنند. ائتلاف ناتو هیچ تمایلی به انعطاف‌پذیری در قبال نگرانی‌های اصلی امنیتی ما در رابطه با عضویت احتمالی اوکراین در ناتو ندارد، بلکه برعکس، ناتو به‌طور واضح اعلام کرد که اوکراین به عضویت ناتو در خواهد آمد.»

پسکوف همچنین اظهار داشت که روسیه و غرب در حال حاضر در وضعیت «رویارویی  شدید» قرار دارند و در حالی که هنوز مقدماتی برای خروج از این وضعیت وجود ندارد، اما «روزی این زمان فرا خواهد رسید.»

رهبران کشورهای عضو ناتو که در نشست واشنگتن شرکت داشتند، بیانیه‌ای پایانی منتشر کردند که در آن تعهدات جدید برای ارائه کمک‌های نظامی به کی‌یف و همچنین ایجاد مرکز تحلیلی، آموزشی و آموزشی مشترک ناتو – اوکراین (JATEC) تصریح شده است. 

هرچند در بیانیه آمده که بلوک ناتو به دنبال رویارویی عمدی با روسیه نیست، اما در همان متن، روسیه به عنوان تهدید اصلی برای کشورهای عضو ناتو معرفی شده است.

پسکوف در آن زمان در این باره گفته بود که روسیه باید به فکر اقدامات متقابل برای بازدارندگی ناتو باشد. او افزود که روسیه شاهد است که زیرساخت‌های نظامی ناتو به تدریج به سمت مرزهای روسیه حرکت می‌کنند.

اوکراین امکان آغاز مذاکرات صلح با روسیه را بعید نمی‌داند

نشریه آمریکایی Responsible Statecraft در تحلیلی نوشته است: مقامات کی‌یف آمادگی خود برای مذاکرات احتمالی با مسکو در آینده نزدیک را اعلام کرده‌اند.

این نشریه به گزارشی از بلومبرگ اشاره کرده که اوکراین امیدوار است نشست بعدی برای حل و فصل مناقشه را پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر در آمریکا برگزار کند و روسیه ممکن است در این نشست‌ شرکت کند.

این روزنامه یادآور شده، اوکراین از ژوئن ۲۰۲۳ تاکنون چندین نشست برگزار کرده که بزرگترین آنها در ماه گذشته در سوئیس بود. تاکنون این نشست‌ها با هدف تقویت حمایت از «فرمول» ولادیمیر زلنسکی برگزار شده و نمایندگان روسیه به هیچ‌یک از این نشست‌ها دعوت نشده‌اند.

نویسنده مقاله افزوده، عدم  استقبال بسیاری از کشورهای جهان جنوبی، به‌ویژه چین، در نشست اخیر در سوئیس به دلیل عدم حضور مسکو، کی‌یف را وادار به اقداماتی برای بهبود سریع‌تر اوضاع کرده و بعد از آن مشخص شد که اوکراین با میانجیگری برخی کشورها برای مذاکره با روسیه و همچنین حضور نمایندگان مسکو در نشست‌های آینده صلح موافقت کرد.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=392096

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]