0

فعالیت بیش از ۲۰۰۰ موکب اربعین در داخل کشور

  • کد خبر : 395602
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مجید نامجو در نشست خبری امروز خود اظهار کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات سه ماموریت دارد که یکی از آنها جذب منابع مالی برای ساخت و توسعه اعتباب مقدسه در عراق، دیگری، ساخت و ساز در جوار اعتاب مقدسه و سومین ماموریت ما فعالیت در ایام اربعین است.  وی […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مجید نامجو در نشست خبری امروز خود اظهار کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات سه ماموریت دارد که یکی از آنها جذب منابع مالی برای ساخت و توسعه اعتباب مقدسه در عراق، دیگری، ساخت و ساز در جوار اعتاب مقدسه و سومین ماموریت ما فعالیت در ایام اربعین است. 

وی ادامه داد: برای ساماندهی زائران در ایام اربعین، ستاد اربعین تشکیل شده که ۱۷ کمیته دارد که ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات به عنوان کمیته اسکان، تغذیه و مشارکت‌های مردمی است. 

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی تصریح کرد: سال‌هاست سامانه‌ای با عنوان موکبداران ایجاد کرده‌ایم که بیش از ۲ ماه باز بود و متقاضیان می‌توانستند برای ثبت‌نام اقدام کنند، بر این اساس هم حدود ۵۰۰۰ موکب برای اربعین امسال ثبت‌نام کردند که در حال بررسی آنها هستیم. 

وی افزود: یکی از اقدامات ویژه امسال، ایجاد شناسه حقوقی و ملی برای موکبداران بود که جزو درخواست‌های چندین ساله آنها محسوب می‌شد زیرا وقتی پول به حساب اشخاص واریز می‌شد مورد سوال سازمان امور مالیاتی قرار می‌گرفت. بر این اساس با پیگیری‌های صورت گرفته و با همکاری وزارت کشور این خواسته محقق شد و در مرحله ثبت مواکب، سامانه به سازمان ثبت اسناد و املاک متصل شد تا اطلاعات را بررسی کنند و مسیر ثبت طی شود.  

نامجو تصریح کرد: تاکنون ۱۲۰۰ موکب شناسه ملی دریافت کرده‌اند که انتظار داریم در فرصت باقی مانده‌ تا اربعین به عدد قابل قبولی برسیم و حداقل ۵۰ درصد مواکب شناسه دریافت کنند. 

وی گفت: سال گذشته حدود ۳ هزار ۲۴۷ موکب برپا شد که پیش‌بینی می‌کنیم امسال تعداد آنها به ۳ هزار و ۵۰۰ موکب برسد. 

رئیس قرارگاه مرکزی اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در ادامه با بیان اینکه میزبان اصلی مراسم اربعین مردم عراق هستند و حدود ۴۰ هزار موکب عراقی به زائران خدمت رسانی می‌کنند، گفت: بار اصلی مواکب بر دوش مردم عراق است و ما به عنوان تسهیل‌کننده امور به زائران کمک می‌کنیم. بر این اسا‌س ۱۷ کمیته در ستاد مرکزی اربعین تشکیل شده و همانطور که گفتم ستاد عتبات مسئولیت کمیته اسکان و تغذیه را بر عهده دارد. 

 وی افزود: با اقدامات صورت گرفته، سال گذشته رضایتمندی خوبی حاصل شد که امیدواریم امسال هم با توجه به نگاهی که دولتمردان به این موضوع دارند این کار انجام شود؛ مسئولان ایرانی و عراقی هم جلسات خوبی برگزار کردند و تلاش بر این است که مشکلات برطرف شود. 

وی با اشاره به ایجاد سامانه برخط برای عبور زائران از گیت‌ها گفت: امسال عبور کامیون‌ها از مرزها نیز بر خط خواهد شد علاوه بر این، با توجه به اینکه مسئولان عراقی نسبت به زائران احساس مسئولیت سنگینی می‌کنند نسبت به تجهیز و آسفالت مسیر عبور زائران نیز اقدام کرده‌اند. 

نامجو در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه سال‌های گذشته به دلیل کمبود مواکب در مرزها و مسیرهای منتهی به مرز، زائران شرایط بحرانی را تجربه کردند و با توجه به کمبود امکانات از دریافت آب هم محروم بودند و برای عبور از مرز تا پای مرگ پیش‌رفتند، امسال چه برنامه ویژه‌ای برای برطرف شدن این مشکلات دارید، اظهار کرد: در مرزهای شلمچه و چزابه موکب‌های خوبی ایجاد کرده‌ایم و در مرزهای ۸گانه نسبت به سال گذشته امکانات خوبی تدارک دیده‌ایم تا مردم هنگام عبور با مشکلات کمتری مواجه شوند. 

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی ادامه داد: امسال از حدود ۳ هزار موکب ۱۲۰۰ موکب وارد عراق می‌شوند و ۲ هزار و ۳۰۰ موکب در مرزها و مسیر خدمات خواهند داد. این در حالی است که یک هزار و ۸۴۸ موکب درخواست خدمت در مسیر و مرزهای کشور را داشته‌اند. 

وی همچنین گفت: سال به سال تسهیلات بهتری ایجاد می‌شود و با سیاست جدید اتخاذ شده مبنی بر فعالیت موکب‌های جدید در داخل کشور، تا حدود ۹۰ درصد مشکلات سال‌های گذشته برطرف خواهد شد علاوه بر این وقتی موکبداران ببیند، موکب‌های مرزی و منتهی به مرز مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد و مردم به آنها نیاز دارند احتمالا سال‌های بعد نیز در همان نقاط فعالیت خواهند کرد.

رئیس قرارگاه مرکزی اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه پیش‌بینی ما برای خدمات‌رسانی به ۵ میلیون زائر در اربعین حسینی امسال است، گفت: سال گذشته ۱۴۸ میلیون پرس غذایی توسط مواکب ارائه شده و حدس ما این است که ممکن است ۱۰ درصد به تعداد زائران افزوده شود. 

نامجو همچنین گفت: سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ هزار اتباع وارد ایران شدند که و امکان پذیرایی از ۵۰۰ هزار اتباع را هم در کشور فراهم کرده‌ایم.  

وی در پاسخ به پرسشی درباره راه‌اندازی کارخانه‌های یخ‌سازی در شهرهای نجف و سامرا نیز اظهار کرد: تأمین آب و یخ با توجه به گرمای هوا بسیار حائز اهمیت است و بر اساس آخرین اطلاعات بنده خوشبختانه توانسته‌ایم تا حد اطمینان بخشی آب و یخ را تأمین کنیم البته ستاد عتبات دنبال این نیست برای ایجاد سردخانه یا یخ‌سازی سرمایه گذاری کند اما حمایتگر مواکبی هستیم که در این زمینه اقدام می‌کنند. 

وی گفت: کشور اجازه داده از اول ماه صفر ارائه خدمات به زائران آغاز شود زیرا از این تاریخ سفر زائران آغاز می‌شود و ما نیز طبق حرکت زائران تجهیز و برنامه‌ریزی‌ها را انجام می‌دهیم.

نامجو همچنین در پاسخ به پرسشی درباره قطع یکباره خدمات‌رسانی موکب‌ها بلافاصله بعد از روز اربعین، اظهار کرد: باید بر اساس آمار صحبت کنیم، آمار نشان می‌دهد اکثر زائران تا ۲۰ صفر بازمی‌گردند با این حال قرارگاه‌هایمان را موظف کردیم که قول خدمات‌رسانی برخی موکب‌ها را تا بعد از روز اربعین از موکبداران بگیرند و ادامه فعالیت آنها را تضمین کنند. 

به گفته وی، موکب‌ها از ۵ صفر فعالیت‌شان آغاز می‌شود و ۲۳ صفر پایان خدمات موکب‌داران و فعالیت‌های اربعین خواهد بود.

انتهای پیام/ 

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=395602

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]