به گزارش خبرگزاری مهر، نشست علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با رئیس آموزش و علوم آستانه قدس عتبه حضرت عباس (ع) و روسای دانشگاه های الکفیل و العمید عراق برگزار شد.
دراین نشست ابتدا دکتر جواد محمدی؛ رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ضمن خوش آمد گویی به مهمانان گفت: ما خرسندیم که در عراق هم به مانند ایران عتبات مقدسه در راه پیشرفت پزشکی، علم و تکنولوژی جهان تشیع قدم برداشتهاند. چون در جمهوری اسلامی ایران نیز آستان قدس رضوی در راه پیشرفت علمی،بهداشتی، پزشکی، صنعتی و تکنولوژی گام برمیدارد که این امور و اینگونه کارها برکات فراوانی دارد و تمام مردم و عالم اسلام از آن بهره مند خواهند شد.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در ادامه افزود: حضرت امیر (ع) در نهج البلاغه میفرماید «العم سلطان» و هر دو کشور مسلمان اگر این فرمایش را سر لوحه امور خود قرار دهند در تمام امور علمی و در تمامی ابعاد دانش رشد خواهند کرد و قویتر خواهند شد و ما می توانیم قوی روی پاهای خود بایستیم. امروزه گردش مالی در علم بیوتکنولوژی با گردش مالی نفت برابری می کند.
وی ادامه داد: ما در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از تعاملات علمی با هر دو عتبه مقدسه امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) و دانشگاههای وابسته به هر دو عتبه استقبال می کنیم که این همکاری ها می تواند در قالب ترجمه کتاب، تبادل استاد و دانشجو، تاسیس آزمایشگاه های تخصصی ژنتیک و حتی تأسیس شعبه پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری در کشور عراق باشد.
محمدی با اشاره به اینکه پژوهشگاه ژنتیک یک مرکز علمی مأموریت محور است، عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای خاص پژوهشگاه در تمامی حوزههای بیوتکنولوژی و برخورداری از آزمایشگاهها، کتابخانهها، برپایی کارگاههای و کنگرههای علمی، اعضای هیئتعلمی زبده و توانمند، در راستای تجاریسازی علم و پژوهش و فناوری گامهای بزرگی را برداشته و میتواند تجربیات خود را در قالب تأسیس شرکتهای دانشبنیان به دانشگاههای کشور عراق انتقال دهد و ما به دنبال عملی و اجرائی شدن تفاهمنامه های علمی با مراکز علمی خارج از ایران به ویژه عتبات مقدسه عراق و دانشگاههای وابسته به آنها هستیم و این تفاهم نامه ها نباید زینت قفسه کتابخانه ها باشد.
در ادامه این نشست دکتر عباس الدده الموسوی رئیس آموزش و علوم آستان قدس عتبه عباسیه (ع) ضمن ابراز مراتب سپاس و ابراز خرسندی از حضور در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک گفت: خوشبختانه عتبه عباسی (ع) از اولین مراکز دینی در عراق بود که ورود به مباحث علمی را آغاز کرد.
پیشرفت در علم و تکنولوژی رویای مشترک دو ملت ایران و عراق است
وی افزود: من هم بر سخنان دکتر جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ژنتیک تاکید می کنم و معتقدم تفاهمنامههای منعقده باید اجرایی شود و ما هم به دنبال عملی شدن تفاهمنامه علمی با این پژوهشگاه هستیم، زیرا فکر می کنم پیشرفت در علم و تکنولوژی رویای مشترک هر دو ملت دوست و برادر ایران و عراق است.
آموزش و علوم آستان قدس عتبه عباسیه (ع) تصریح کرد: ما تفاهمنامههای علمی با دانشگاههای خارجی از کشورهای خارجی از جمله انگلیس و آمریکا داشته ایم ولی با حضور در جمهوری اسلامی ایران و پژوهشگاه ژنتیک احساس آرامش قلبی و روحی داریم و احساس می کنیم در خانه خودمان هستیم.
در ادامه این دیدار توسط مدیران گروهها و اعضای هیات علمی پژوهشگاه ژنتیک، در مورد طرحها و فناوری های مختلف از جمله تحقیقات و پژوهش درباره شناسایی و درمان سرطان، ژن درمانی، سلول درمانی، پزشکی شخصی، پزشکی بازساختی، ژنتیک کشاورزی، مطالعات زیتون و ژنتیک صنعت ومحیط زیست و رشته های تحصیلی موجود در پژوهشگاه ژنتیک توضیحاتی به عمل آمد.
در پایان این نشست دکتر نورس الدهان و دکتر جودت الجشعمی روسای دانشگاه های الکفیل و العمید ضمن ارائه گزارش مختصری درباره جایگاه هر دو دانشگاه در عراق و خاور میانه و ضمن ابراز شعف از پیشرفت پژوهشگاه ژنتیک در زمینه علم بیوتکنولوژی و ژنتیک، عنوان کردند: هر دو دانشگاه الکفیل و العمید به همکاری علمی در شاخه های کشاورزی، پزشکی به ویژه ژنتیک پزشکی، پیشگیری و درمان سرطان و پزشکی شخصی با پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و تبادل استاد و دانشجو و بهره مندی از تجربیات ارزشمند در عرصه بین المللی علمی، نیازمند هستند.