به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که مشارکت مزدوران آمریکایی در حملات نیروهای مسلح اوکراینی به خاک روسیه غیرقابل قبول است.
ریابکوف با اشاره به اینکه این نوع هشدارها بهطور منظم بیان میشوند، تأکید کرد: «این اقدام بهصورت مستمر و در سطوح مختلف انجام میشود و در تمامی ارتباطاتی از این دست مطرح میشود.»
پیشتر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که درک هدف غرب در حمایت از حملات ارتش اوکراین به منطقه کورسک دشوار است، زیرا به گفته او، «مغزهای پیچیدهای» در میان مقامات این کشورها وجود دارد و سخت بتوان گفت آنها به دنبال چه هستند.
جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، در اواخر آگوست گفت که بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک حمایت کردند.
پیش از این، وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه تردیدی در مشارکت ایالات متحده در این ماجراجویی وجود ندارد، افزود که اقدامات لازم برای تحقیقات درباره شهروندان آمریکایی مرتبط با این مسئله و مجازات آنها طبق قانون کیفری روسیه انجام خواهد شد.
در این رابطه گلن دیزن، کارشناس نروژی نیز هشدار داد که حمایت ناتو از تهاجم نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک ممکن است این ائتلاف را به دلیل احتمال وقوع درگیری مستقیم با روسیه به یک فاجعه بکشاند. او در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «با شکستن قوانین نانوشته جنگهای نیابتی و حمایت از تهاجم اوکراین به خاک روسیه، باید به یاد داشته باشیم که ممکن است اوضاع به ضرر غرب تغییر کند. اطمینان به عدالت اخلاقی ما را کور کرده و از دیدن فاجعهای که برای خودمان به ارمغان میآوریم، باز میدارد.»
این کارشناس به مصاحبه اخیر دبیرکل ناتو، ینس استولتنبرگ، با روزنامه «ولت» اشاره کرد که در آن استولتنبرگ حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک را قانونی دانسته بود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به نهصد و بیست و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال کنید:
******************************
پاسخ قاطع روسیه به تجاوز اوکراین به داخل مرزهای کشور
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، شب گذشته در مصاحبهای برای برنامه مستند «مسکو.کرملین. پوتین» اعلام کرد که روسیه پاسخ خود به حملات نیروهای مسلح اوکراین به مناطق مرزی خود را آغاز کرده است.
پسکوف گفت: «پاسخ در حال انجام است… شما شاهد اقدامات قاطع نیروهای مسلح ما هستید و هیچ شکی نیست که این اقدامات ادامه خواهند داشت». وی با اشاره به اینکه پاسخ نیروهای نظامی روسیه به حملات در مناطق مرزی تکمرحلهای نخواهد بود، تأکید کرد که پاسخ روسیه به تهدیدات باید موثر و مطابق با منافع کشور باشد. پسکوف به سیاست اشتباه کشورهای غربی نیز اشاره کرد که به عقیده او، «در یک وضعیت هیجانزده قرار دارند.»
سخنگوی کرملین یادآور شد که روسیه هر آنچه را که لازم باشد، برای حفاظت از منافع خود انجام خواهد داد، با توجه به اینکه تواناییهایش حتی بیشتر از آنچه پیشبینی میشد، است. وی گفت: «پاسخ ما به تهدیدات نباید به گونهای باشد که کافی نباشد، بلکه باید موثر و مطابق با منافع کشور باشد تا دشمن دیگر به فکر چنین تجاوزی نیفتد.»
پسکوف همچنین به این نکته اشاره کرد که کشورهای اروپایی به ضرر منافع خود، نقشهایی را که توسط ایالات متحده برای آنها تعیین شده، بازی میکنند و این برای آنها پیامدهای عمیق و جدی خواهد داشت. وی افزود: «این پیامدها اجتنابناپذیر هستند. در دهه آینده، شاهد این پیامدهای منفی خواهیم بود.»
تردید کرملین در توانایی ترامپ برای حل یک روزه بحران اوکراین
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد پست ریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه، اعلام کرد که ترامپ برای حل بحران اوکراین در یک روز، عصای جادویی ندارد. او در این مصاحبه در این باره گفت: «فکر نمیکنم که عصای جادویی وجود داشته باشد. در طول یک روز هیچ کاری نمیتوان انجام داد.»
با این حال، پسکوف اضافه کرد که اگر رئیسجمهور بعدی آمریکا در سخنرانی مراسم تحلیف خود اعلام کند که واشنگتن از صلح حمایت میکند و کمک به اوکراین را متوقف میکند، در این صورت «بلافاصله تغییراتی در ذهن برخی افراد، بهویژه مقامات کییف، رخ خواهد داد.» البته وی این سناریو را غیرواقع بینانه دانست.
پسکوف همچنین تأکید کرد که کاملا هریس، نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا، مانند دیگر دموکراتها، فردی قابل پیشبینیتر از ترامپ است.
پوتین خود را درگیر رقابت شخصی با بایدن نمیکند
سخنگوی کرملین همچنین یادآور شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در رقابت شخصی با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا بسر نمیبرد و به این قبیل مسائل اهمیتی نمیدهد.
پاول زاروبین، مجری برنامه به این موضوع اشاره کرد که گویا بین پوتین و بایدن «رقابت شخصی» وجود دارد، که به همین دلیل، رئیسجمهور آمریکا اظهارات تندی علیه همتای روسی خود بیان میکند.پسکوف در پاسخ گفت: «این رقابتی است که پوتین در آن شرکت نمیکند و به آن اهمیت نمیدهد.»
او افزود که بایدن «کاملاً جزو آن دسته از نخبگان سیاسی آمریکا است که همیشه سعی میکنند به دیگران بگویند که چگونه باید عمل کنند.پسکوف همچنین تاکید کرد که پوتین هرگز در مورد سران دیگر کشورها بیادبی نمیکند. وی افزود: «رئیسجمهور پوتین همیشه در اظهار نظرهای خود درباره همتایانش بسیار محتاط است. او هرگز به خود اجازه نمیدهد که حتی کوچکترین بیادبی نسبت به سران دیگر کشورها انجام دهد.»
نظامیان روس کنترل دو روستای دیگر در منطقه دونتسک را در دست گرفتند
وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور دو روستای پتیچی و وییمکا درسرزمین دونتسک را آزاد کردهاند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «واحدهای گروه نظامی ‘مرکز’ با اقدامات فعال خود روستای پتیچی در جمهوری مردمی دونتسک را بهطور کامل آزاد کردهاند و به پیشروی خود در عمق خطوط دفاعی دشمن ادامه میدهند.»
طبق این گزارش همچنین، واحدهای گروه نظامی ‘جنوب’ نیز در آزادسازی روستای وییمکا در این منطقه نیر مشارکت داشتند.
پیام تبریک وزیر دفاع روسیه به نظامیان بهخاطر آزادسازی دو روستا
علاوه بر این، آندری بلویوسف، وزیر دفاع روسیه، آزادسازی روستاهای کنستانتینوفکا و کیرووا در جمهوری مردمی دونتسک که پیشتر تحت کنترل نیروهای مسلح این کشور قرار گرفته را به آنها تبریک گفت.
طبق اطلاعات منتشره در کانال تلگرام وزارت دفاع روسیه، بلویوسف در پیام تبریک خود برای سربازان هنگ ۵۷ موتوریزه نیروهای مسلح گفت: «امروز شما با اطمینان به پیشروی در جهت کوراخوف ادامه میدهید و مناطق متعلق به مردم روسزبان، از جمله دو روستای کنستانتینوفکا و کیروو را از دست نیروهای مسلح اوکراینی آزاد میکنید.»
وزیر دفاع تأکید کرد که بسیاری از نظامیان بهخاطر شجاعت و قهرمانی که در انجام وظایف رزمی از خود نشان دادند، با نشانها و جوایز دولتی مورد تقدیر قرار گرفتند. علاوه بر این، وی یادآور شد که نیروهای مسلح به انجام وظایف رزمی خود ادامه داده و حملات دشمن را دفع میکنند و مواضع استراتژیک بهتری را در این جهت گیری تصرف میکنند.
هشدار وزارت انرژی اوکراین درباره آسیب به تأسیسات انرژی خارکف
دفتر مطبوعاتی وزارت انرژی اوکراین شب گذشته اعلام کرد که یک تأسیسات انرژی در منطقه خارکف در نتیجه بمباران هوایی روسیه آسیب جدی دیده است.
در بیانیهای در کانال تلگرام آمده است: «یکی از تأسیسات انرژی در منطقه خارکف مورد حمله قرار گرفته است. در حال حاضر، عملیات رفع پیامدهای این حمله در حال انجام است.»
وزارت دفاع روسیه این اطلاعات را مورد تأیید قرار نداده است.
پیش از این، در همان روز یکشنبه گزارش شد که در منطقه خارکف، در پی اعلام هشدار حمله هوایی، چندین انفجار رخ داده است.
اسلواکی در درگیریهای نظامی به ارسال کمکهای انسانی اولویت میدهد
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی، اعلام کرد که این کشور همچنان به ارسال کمکهای انسان دوستانه به قربانیان درگیریهای نظامی اولویت داده و از حمایت نظامی از طرفین این مناقشات خودداری خواهد کرد.
او روز یکشنبه پس از امضای یادداشت تفاهمی درباره جهتگیریهای سیاست خارجی جمهوری اسلواکی، گفت: «این برخورد بسیار درست است که ما در هر گونه درگیری نظامی به کمکهای انسانی اولویت میدهیم و از حمایت نظامی طرفهای درگیر خودداری میکنیم و این موضع گیری باید در فعالیتهای سیاست خارجی کشور منعکس شود.»
نخستوزیر اسلواکی افزود که هر گونه درگیری نظامی باید در سطح محلی و در کوتاهترین زمان ممکن حل و فصل شود. وی اشاره کرد: «نه به شکلی که امروز در اوکراین رخ میدهد، جایی که… این درگیری میتوانست دو ماه پس از آغاز آن در سال ۲۰۲۲ پایان یابد، ولی متاسفانه با مداخله خارجی به بنبست وحشتناکی رسیده است.»
در اواخر آگوست گزارش شد که اسلواکی مخالف برداشتن محدودیتها از سوی کشورهای غربی برای استفاده از تسلیحات ارسالی در حملات نیروهای مسلح اوکراین به عمق خاک روسیه است. نمایندگان اسلواکی که از موضع مجارستان علیه حملات اوکراین به روسیه حمایت کردند، با این پیشنهاد مخالفت کردند. آنها همچنین ابراز تأسف کردند که نشست وزیران در بوداپست برگزار نشد. این پیشنهاد توسط فرانسه، سوئد، لتونی، هلند و لهستان حمایت شده بود.
روسیه: افزایش توان نظامی ناتو ماهیت تحریکآمیز دارد
وزارت امور خارجه روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که افزایش توان نظامی ناتو و کشورهای عضو آن در نزدیکی مرزهای روسیه ماهیتی تحریکآمیز دارد و باید متوقف شود.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «ما بهطور مداوم تأکید میکنیم که افزایش اقدامات نظامی و تمرکز نیروها و امکانات ناتو و کشورهای عضو آن در نزدیکی مرزهای روسیه ماهیت تحریکآمیز دارد.»
این وزارتخانه تأکید کرد که این مسئله شامل برنامهریزی برای استقرار یک تیپ از ارتش آلمان (بوندسوهر) در خاک لیتوانی نیز میشود که برای آن پایگاههای نظامی در حال ساخت است. آلمان این اقدام را بهعنوان «تصمیمی تاریخی» توصیف کرده است.
به گفته مقامات وزارت خارجه روسیه، اولین نظامیان بوندسوهر در آوریل به لیتوانی رسیدند و در سال آینده از «فعالسازی» رسمی این تیپ آلمانی خبر داده خواهد شد. این تیپ قرار است در صورت وقوع تهدید احتمالی حمله نیروهای روسیه، «نخستین ضربه» را متحمل شود.
با این حال، وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد که روسیه هیچ برنامهای برای حمله به قلمرو تحت نفوذ ناتو ندارد. در این بیانیه آمده است: «مقامات بلندپایه نظامی آلمان معتقدند که روسیه ممکن است در پنج تا هفت سال آینده به قلمرو ناتو حمله کند. از طرف خود مجدداً تأکید میکنیم که کشور ما هیچ برنامهای از این دست ندارد و صحبت درباره تهدید احتمالی از جانب روسیه بیاساس است.»
انتهای پیام/