2

آثار توافقی شدن ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد بر بورس

  • کد خبر : 403383
  • ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱:۲۸

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، «سید رضا شهرستانی» با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی درخصوص توافقی شدن ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد و نیز تاثیر آن بر صنعت استخراج کانه‌های فلزی افزود: تا پیش از این طبق اعلام بانک مرکزی باید کل ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما […]

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، «سید رضا شهرستانی» با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی درخصوص توافقی شدن ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد و نیز تاثیر آن بر صنعت استخراج کانه‌های فلزی افزود: تا پیش از این طبق اعلام بانک مرکزی باید کل ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما بازگردانده می‌شد. در واقع، شرکت‌ها با هزینه‌ ارز آزاد تولید می کردند و ارز نیمایی را به سامانه باز می‌گردانند.

وی بیان‌داشت: این روند به دلیل وجود اختلاف ۱۷ هزار تومانی بین نرخ نیما و بازار آزاد توجیه اقتصادی نداشت و قابل تداوم نبود، چنان‌که به کاهش صادرات فولاد منجر شد.

شهرستانی اظهارداشت: توافقی شدن ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد از طریق مذاکرات انجام شده با وزارت صمت و بانک مرکزی، ضمن باز شدن راه برای صادرات، یک نرخ توافقی در کل زنجیره ایجاد کرد تا از این طریق امکان واردات مایحتاج صنایع فولاد فراهم شود.

کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: از سوی دیگر شاهد استفاده کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف یا استیجاری توسط تجار عراقی، افغانی یا ترک بودیم که از این طریق دلار را با نرخ آزاد به ریال تبدیل می‌کردند، همچنین در این میان فولاد را در کارخانه خریداری و با کارت‌های استیجاری صادر می‌کردند که طبق تعهدات انجام شده، ارز به سامانه نیما بازگردانده می‌شد.

وی تاکید کرد: به دنبال این اتفاق، شاهد از بین رفتن بازارهای صادراتی، اشباع بازار کالاهای داخلی و ضرر و زیان شرکت‌های فولادی بودیم.

لزوم عرضه در بورس کالا

شهرستانی با اعلام این‌که توافقی شدن ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد تصمیم بسیار به موقعی بود که در حال رخ دادن است، گفت: باید اقدامی انجام شود تا دست تولیدکننده برای صادرات محصولات باز باشد یا امکان فروش محصولات در داخل از طریق بورس کالا فراهم شود.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، معاملات کالاها از طریق بورس کالا را زمینه‌ساز شفاف‌سازی دانست و افزود: هزینه اعم از تخلیه و بارگیری، هزینه بیمه و گمرک باعث می شود تا قیمت‌ فروش محصولات در داخل کمتر از قیمت‌های صادرات باشد.

مشکلات صنعت فولاد

شهرستانی با تاکید بر مشکلات صنعت فولاد، اعلام‌کرد: اکنون در این صنعت در حال دست و پنجه نرم کردن با کمبود انرژی هستیم.

وی افزود: چشم‌انداز در نظر گرفته شده برای سال ۱۴۰۴، افزایش میزان تولید فولاد به رقم ۵۵ میلیون تن است برای تحقق این هدف نیازمند واردات برخی از قطعات و اجناس هستیم.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه‌داد: مواد اولیه‌ای مانند نیکل جزو مایحتاجی هستند که باید به طور حتم نیاز تولید داخلی به این مواد را از طریق واردات برطرف کنیم.

وی تصریح کرد: در صورت تسهیل در واردات با مزایایی مانند واردات پنل خورشیدی مواجه می‌شویم که این اتفاق به کاهش معضلات موجود در بخش انرژی منجر خواهد شد.

براساس اعلام گمرک و طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی، از این پس، صنایع زنجیره فلزات می‌تواند ارز صادراتی را خود مصرف و یا به متقاضی واردکننده در داخل زنجیره فلزات به صورت ارز/کوتاژ با نرخ توافقی واگذار کنند.

در این بخشنامه آمده است: نظر به حجم واردات و صادرات زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی توسط تولیدکنندگان این حوزه و با توجه به میزان مصارف ارزی چهار حوزه، ماده اولیه، طرح‌های توسعه‌ای، تکمیل پروژه‌های تولید انرژی و نیاز کالاهای التهابی صنایع فلزی با امکان استفاده از ارز حاصل از صادرات جهت واردات اقلام مورد نیاز مصارف مذکور بر اساس تبصره (۱) بند (۱) ماده (۸) آیین‌نامه اجرایی تا سقف ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات با رعایت شروط زیر موافقت می‌شود.

۱- شناسه های ملی تولید کنندگان حوزه زنجیره ارزش فلزات توسط وزارت صمت جهت تشکیل گروه یکپارچه به بانک مرکزی معرفی شود.

۲- کد تعرفه های کالاهای منتخب در موضوع ماده اولیه قطعات تجهیزات و ماشین آلات خط تولید توسط وزارت صمت به بانک مرکزی ابلاغ و کنترل ثبت سفارش بر اساس برنامه توسعه مد نظر وزارت صمت در زنجیره ارزش و ماشین آلات و تجهیزات حوزه تولیدانه‌ای برای خود صورت می‌پذیرد.

۳- کالاهای التهابی منتخب وزارت صمت در صورت واردات از محل این منابع می بایست تحت نظارت و با صلاحدید وزارت صمت در بورس کالا به فروش برسند.

۴- بانک مرکزی مکلف است از تخصیص ارز از منابع بانکی به شرکتهای اعلام شده جلوگیری کند.

۵- واحدها می‌تواند ارز صادراتی را خود مصرف و یا به متقاضی واردکننده در داخل زنجیره فلزات به صورت ارز/ کوتاژ با نرخ توافقی واگذار کنند.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=403383

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]