3

پایتخت سرسبز می‌شود

  • کد خبر : 407048
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جنگل‌کاری‌های حاشیه شهر تهران، که به طرح کمربند سبز پیرامونی شهر تهران شناخته می‌شود، علاوه بر تاثیرات مثبت آب و هوایی و اکولوژیکی، نقش مهمی در حفظ حریم شهر و جلوگیری از گسترش بی‌رویه آن ایفا می‌کند. این کمربند سبز همچون حصاری بزرگ، مانع از دست‌اندازی سودجویان، زمین‌خواران و […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جنگل‌کاری‌های حاشیه شهر تهران، که به طرح کمربند سبز پیرامونی شهر تهران شناخته می‌شود، علاوه بر تاثیرات مثبت آب و هوایی و اکولوژیکی، نقش مهمی در حفظ حریم شهر و جلوگیری از گسترش بی‌رویه آن ایفا می‌کند. این کمربند سبز همچون حصاری بزرگ، مانع از دست‌اندازی سودجویان، زمین‌خواران و کوه‌خواران به اراضی اطراف شهر خواهد شد.

تاریخچه طرح کمربند سبز پیرامونی

طرح کمربند سبز پیرامونی از سال ۱۳۶۵ آغاز شده و همچنان ادامه دارد. مدیریت شهری همواره تلاش کرده تا با کاشت گونه‌های متنوع، این کمربند را گسترش دهد. در این دوره نیز برای افزایش سرانه فضای سبز و بهبود محیط زیست، شهرداری تهران اقداماتی از جمله تملک و توسعه باغات، احداث بوستان‌های عمومی و جنگل‌کاری به‌ویژه در حاشیه شهر، به اجرا گذاشته است.

تملک باغات و احداث بوستان‌های عمومی

حسین نظری؛ معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، در ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ از تملک ۲۷ قطعه از باغات و اراضی مشجر در مناطق کم‌برخوردار تهران، شامل مناطقی مانند ۲، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۶، ۱۷ و ۲۰ خبر داد. این اقدام، دسترسی شهروندان این مناطق به فضای سبز را افزایش می‌دهد.

در سال ۱۴۰۲ نیز ۳ قطعه ملک و یک باغ در مناطق ۸، ۱۵، ۱۶ و ۱۷ تملک شده و احداث بوستان‌های عمومی در این مناطق آغاز شده است. این اقدامات با هدف توزیع عادلانه فضای سبز در مناطق کمتر برخوردار صورت گرفته است.

آمار و اهداف جنگل‌کاری

توسعه کمربند سبز، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیست‌محیطی تهران، از سال ۱۳۶۵ در جریان است. بر اساس آمار اعلام‌شده توسط علی‌محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز تهران، تا پایان سال ۱۴۰۲، مساحت کمربند سبز تهران به ۴۸۲۴۰ هکتار رسیده است و برنامه‌ریزی شده تا در سال ۱۴۰۳، ۳۰۰۰ هکتار دیگر جنگل‌کاری انجام شود. این اقدام‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های جدید آبیاری زیرسطحی و گونه‌های مثمر و غیرمثمر انجام خواهد شد و مساحت کل کمربند سبز به بیش از ۵۰ هزار هکتار می‌رسد.

مکان‌های پیش‌بینی‌شده برای جنگل‌کاری در سال ۱۴۰۳

برخی از مناطق کلیدی برای توسعه جنگل‌کاری شامل اراضی جنوب آرادکوه، اراضی شهر آفتاب، اراضی غرب کلاغایه، اراضی مشرف به سد ماملو و سایر اراضی پیرامون تهران است. این مناطق برای جلوگیری از توسعه غیرقانونی شهر و حفظ نقش حفاظتی و اکولوژیکی انتخاب شده‌اند.

اجرای سیستم آبیاری هوشمند و توسعه پایدار فضای سبز

یکی از ویژگی‌های جدید پروژه کمربند سبز، بهره‌گیری از سیستم آبیاری هوشمند زیرسطحی است. این سیستم با استفاده از سنسورها، میزان رطوبت خاک، دمای هوا و نور خورشید را اندازه‌گیری کرده و زمان و مقدار آبیاری را به‌طور خودکار تنظیم می‌کند. این رویکرد باعث صرفه‌جویی در منابع آبی و بهبود کارآیی آبیاری می‌شود.

افزایش سرانه فضای سبز و بهبود شرایط زیست‌محیطی پایتخت

شهرداری تهران با توسعه کمربند سبز و احداث بوستان‌ها در مناطق کمتر برخوردار، در تلاش است تا سرانه فضای سبز را به سطوح استاندارد بین‌المللی برساند. این اقدامات می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت زندگی شهروندان داشته باشد.

در سه سال گذشته، توسعه فضای سبز به‌طور قابل توجهی بیشتر از میانگین سالانه سنوات قبل بوده است. به‌عنوان مثال، در اسفند ۱۴۰۰، ۱۲۵۰ هکتار و در اسفند ۱۴۰۱، ۱۵۰۰ هکتار دیگر به کمربند سبز افزوده شد. امسال نیز با افزودن ۲۰۰۰ هکتار، این طرح به فاز نخست تکمیل خود نزدیک می‌شود.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=407048

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]