به گزارش خبرگزاری تسنیم امین کلاهدوزان رئیس سازمان توسعه تجارت الکترونیک در جمع خبرنگاران اظهارداشت: حوزه نظارت بر کسب و کارهای مجازی به صورت عام بین دستگاههای مختلف پخش شده است فه طور مثال در حوزه قاچاق در قانون ذکر شده دستگاه کاشف یعنی نیروی انتظامی، بخشی از وزارت صمت، ستاد مبارزه با قاچاق هستند و آنها باید اعلام کنند که این کالای عرضه شده قاچاق و غیر قانونی است.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت، سازمان غذا و دارو رگولاتور رسمی است و این سازمان باید نظارت خود انجام دهد در نهایت با توجه به نوع فعالیت اینترنتی نهاد ناظر متفاوت است، ما در موارد خاص که قانون مشخص کرده ناظر هستیم مثلا کسب و کاری حق ندارد مشتری را متعهد کند که برخلاف قانون استرداد کالا که زمان آن یک هفته است از مشتری تعهد بگیرد که مهلت استرداد دو روز است.
کلاهدوزان افزود: ما وظیفه تجمیع داریم یعنی دستگاههای ناظر در پنل اینماد هر شرکت تخلف را ثبت میکنند و آن شرکت موظف است تخلف را رفع کند یا پاسخ بدهد. ما در حوزه قاچاق ناظر نیستیم و مداخله مستقیم نمیکنیم فقط پیگیر آن هستیم که تخلفات را تجمیع کنیم و اخطار دستگاه ناظر به کسب و کار را پیگیری کنیم
وی افزود: اگر تخلف ثبت شود و کسب و کار هیچ کاری نکند بر اساس قانون و مقررات تعیین شده اقتصادی اینماد آن کسب و کار تعطیل میشود، اما برای این کار ابتدا باید سازمان غذا دارو گزارش بدهد.