3

٩ میلیون هکتار از کویر ایران احیا می‌شود

  • کد خبر : 417792
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۷

به گزارش خبرگزای تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری در نشست مقامات کشورهای عضو کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی (COP16) در ریاض عربستان، اظهار داشت: از دولت و مردم دوست و مسلمان کشور عربستان سعودی برای میزبانی این رویداد مهم در شهر زیبای ریاض و همچنین از دبیرخانه این کنوانسیون برای […]

به گزارش خبرگزای تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری در نشست مقامات کشورهای عضو کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی (COP16) در ریاض عربستان، اظهار داشت: از دولت و مردم دوست و مسلمان کشور عربستان سعودی برای میزبانی این رویداد مهم در شهر زیبای ریاض و همچنین از دبیرخانه این کنوانسیون برای برگزاری این کنفرانس تشکر می‌کنم.

وی افزود: فرسایش زمین و بیابان‌زایی به گونه‌ای روزافزون به چالشی بزرگ در عرصه جهانی تبدیل شده است و امروزه نیاز به اقدامات موثر برای مبارزه با بیابان‌زایی و خشکسالی و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی بیش از پیش احساس می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی ملل متحد، چارچوب و بستر مناسبی برای اقدام جمعی جامعه بین‌الملل در مواجهه با ابعاد گوناگون این چالش‌های جهانی را فراهم کرده است، گفت: در این راستا جمهوری اسلامی ایران مایل است بار دیگر مراتب تعهد مستمر خود به اجرای این کنوانسیون را تجدید کند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری واقع در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری که در معرض بیابانزایی و خشکسالی و دیگر مسایل مورد شمول این کنوانسیون قرار دارد، از هیچ تلاشی برای حفظ منابع طبیعی کوتاهی نکرده است.

نوری خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۹ میلیون هکتار از نواحی کویری ایران تحت پوشش پروژه‌های احیا قرار گرفته است. با ایجاد ۱٫۵ میلیون هکتار جنگل دست‌کاشت در مناطق بیابانی، کانون‌های بحرانی فرسایش بادی کنترل و عملیات آبخیزداری در ۳۲ میلیون هکتار اجرا شده است.

وزیر جهاد کشاورزی از ممنوعیت بهره‌برداری تجاری و صنعتی از جنگل‌های هیرکانی حوزه خزر با همکاری و مشارکت جوامع محلی خبر داد و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای بهبود بهره‌وری آب و کنترل خشکسالی، سیستم‌های‌ آبیاری نوین را در سطح ۳ میلیون هکتار از اراضی خود توسعه داده و بیش از ۳۰‌ هزار سیستم آبیاری سنتی قنات را بازسازی و کشاورزی حفاظتی و آبیاری زیرسطحی را در حدود یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی اجرا کرده است و آمادگی دارد این تجربیات را با دیگر اعضای کنوانسیون به اشتراک بگذارد.

وی افزود: مایلم حمایت خود را از ابتکار سبز خاورمیانه که کشور عربستان آن را ارائه کرده است و بستری مناسب برای همکاری منطقه‌ای در کنترل فرسایش زمین محسوب می‌شود، ابراز دارم.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=417792

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]