0

وزیر علوم: دانشجو احساس می کند اثرگذاری ندارد

  • کد خبر : 417908
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم در برنامه تلویزیونی به مناسبت ۱۶ آذرماه روز دانشجو اظهار داشت: آذرماه به دانشجویان اختصاص دارد، ۵ آذر هفته بسیج است و ما نهاد بسیج دانشجویی و استادان را داریم. ۱۶ آذر روز دانشجو و ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه است و […]

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم در برنامه تلویزیونی به مناسبت ۱۶ آذرماه روز دانشجو اظهار داشت: آذرماه به دانشجویان اختصاص دارد، ۵ آذر هفته بسیج است و ما نهاد بسیج دانشجویی و استادان را داریم. ۱۶ آذر روز دانشجو و ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه است و در این ماه ارتباط ما با بدنه دانشگاه بیشتر از قبل است.

وی با اشاره به تاریخچه روز دانشجو و ۱۶ آذر توضیح داد: دلیل آن مبارزه با استعمار خارجی بود و در این روز دانشجویان برای مخالفت با سفر ریچارد نیکسون، معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا و ارتباط دوباره با دولت انگلیس به صحنه آمدند و سه تن از دانشجویان شهید شدند.

وزیر علوم با تشریح رویکرد خود به فضای دانشگاه گفت: فضای دانشگاه را مطلوب ارزیابی نمی کنیم از حیث امید، نشاط و اعتماد؛ دانشجو در وضعیت روحی خوبی به سر نمی برد دلیل آن این است که دانشجو احساس می کند اثرگذاری در کشور ندارد. نسبت به آینده شغلی نگران است و از اینکه مراودات بین المللی کم است خوش بین نیستند و این برای توسعه کشور خطرناک است.

وی تاکید کرد: بازگشت امید و نشاط به دانشگاه ضروری است. من در این صد روز سعی کردم نشان دهم به دانشگاه اعتماد داریم و نظام از نظر دانشجو حمایت می کند. انتخابات ریاست جمهوری امید نسبی در جامعه دانشگاهی ایجاد کرده است و ما سعی کردیم اعتمادسازی کنیم نسبت به قشری که یاس دارد.

سیمایی گفت: رویکرد دوم بنده نسبت به دانشگاه این است که دانشگاه باید امن باشد؛ اما امنیتی نباشد. برخی ها سو ظن دارند نسبت به دانشگاه. من این افراد را به تاریخ یکصد ساله تحولات دانشجویی ارجاع می دهم. اگر تاریخ تحولات دانشجویی را در یکصد سال گذشته بررسی کنیم، در دهه ۲۰ نواندیشی دینی از دانشگاه آغاز شد. نهضت ملی نفت دانشجویان در صحنه بودند و بعد انقلاب اسلامی را داریم. بیشترین قشر در ارتباط و تماس با رهبران نهضت دانشجویان و دانشگاهیان بودند.

وی افزود: شهید مرتضی مطهری بیشتر سخنرانی خود را در جمع دانشجویان انجام می دادند. رهبر معظم انقلاب وجهه دانشگاهی و ارتباط ایشان با دانشگاه به قبل از انقلاب باز می گردد. ارتباط دانشگاهیان با رهبران نهضت فراوان بود؛ اما در این دوران ارتباط روحانیت با رهبران نهضت دانشجویی کم بود. در دوران دفاع مقدس بیشترین رزمنده و شهید متعلق به دانشگاه و دانشجو بود.

وزیر علوم گفت: وقتی می گوییم به دانشگاه اعتماد کنید باید به ذات آن توجه کرد. روحیه علمی یک روحیه آزاد است و این روحیه به عالم و پژوهشگر و دانشجو سرایت می کند. دانشگاهی وقتی که وارد انتقاد می شود، ممکن است زبان گزنده داشته باشد. ما امروز با پدیده نسل زد مواجه هستیم و باید آنها را درک کنیم.

وی افزود: نسل زد ساختار بالا به پایین را نمی پذیرد. دانشجو تحمل تک گویی را ندارد و فرمان و دستور نمی پذیرد. این خوب است که مدیران باید بپذیرند که گفت و گو کنند. امیدوارم فضای امن همراه با شادکامی و نشاط به ایران بازگردد تا ایرانی آباد و آزاد داشته باشیم.

توضیح در مورد تغییر رئیس دانشگاه فردوسی

وزیر علوم درباره ماجرای انتخاب سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: قاعده من این است به صرف اینکه افراد در گذشته رئیس دانشگاه بودند، فرد را تغییر نمی دهم. اکنون معاونانی در وزارتخانه داریم که ابقا شده‌اند اما شکی نیست با تغییر دولت مطالبه تغییر در دانشگاه های بزرگ وجود دارد. البته بنا نداریم همه را تغییر دهیم.

وی افزود: ما در انتخاب رئیس دانشگاه علاوه بر معیار علمی، تعهد به شعار وفاق ملی و باور به گفتمان دولت و معیار مقبولیت در دانشگاه را مدنظر قرار می دهیم و بعد استعلام های انجام می شود و در ادامه به سراغ تغییر می رویم.

وزیر علوم درباره حواشی انتخاب سرپرست دانشگاه فردوسی گفت: دو جلسه حضوری با رئیس دانشگاه مشهد داشتیم و صادقانه به وی گفتم تغییر ضروری است و در ادامه هشت بار با رئیس دانشگاه مشهد تماس گرفتیم که پاسخگو نبودند و به دوستان هم اعلام کردیم و در همان جلسه معارفه سرپرست جدید شایعه شد که بی اخلاقی شده است من به سرپرست گفتم اگر بی اخلاقی شده باشد عذرخواهی کنم اما بررسی ها نشان داد بی اخلاقی نشده است.

وزیر علوم درباره بخشش دانشجویان اخراجی و حواشی آن توضیح داد: در مورد اینکه یکی از بازگشتی ها شاکیان دارد من از سه دانشجو، مدیر قبلی و مدیران حوزه آموزش عالی خواستم این دانشجو را معرفی کند زیرا دانشگاه جای بی اخلاقی و بی عفتی نیست . من هم اکنون هم می گویم نظام آموزش عالی نسبت به بی اخلاقی ها بی تفاوت نیست و می گویم اگر موردی بود معرفی کنید.

وی بیان کرد: ما دانشجوی اخراجی نداشتیم؛ فقط یک مورد بوده است و بقیه موارد در دولت قبل تعیین تکلیف شده بود. حدود ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی داشتیم که پرونده همه آنها تک به تک بررسی شده است با وجود ایرادات با فهرست گفتیم به دانشگاه برگردند اما اگر جایی تخلف کردیم جایزالخطا هستیم، اگر موردی درست نباشد به ما اطلاع دهند.

وی ادامه داد: موارد و ایرادات حقوقی دیدیم که حتی اگر به دیوان عالی کشور هم مراجعه می‌کردند، رسیدگی می‌شد. این پرونده‌ها با کارشناسان حقوقی دولت قبل بررسی شد.

وزیر علوم در خصوص مهاجرت اساتید و دانشجویان گفت: مهاجرت را نباید تک عاملی بررسی کرد مهاجرت یک آسیب اجتماعی و روند جهانی شدن است و از دهه ۶۰ میلادی مهاجرت از کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته آغاز شد در ایران هم از دهه ۴۰ شروع شد و این موضوع در بررسی نشان داد که با پیروزی انقلاب مهاجرت نخبگان کاهش میابد و در دفاع مقدس مهاجرت کند می شود و از سال ۶۷ دوباره مهاجرت شروع می شود.

وی ادامه داد: مهاجرت دو دلیل دارد ناشی از روند جهانی شدن است و جابه جایی آسان شده است و تعلقات کم شده است و ما با این مهاجرت نمی توانیم برخورد کنیم البته این گروه می توانند با کشور رابطه داشته باشد نوع دیگر مهاجرت به دلیل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، معیشت و مسکن است امروز استادیار پایه ۱ در بدو استخدام دانشگاه ماهی ۲۱ میلیون تومان حقوق می‌گیرد و استاد تمام بعد از ۴۰ سال خدمت با محاسبه حقوق به دلار اماهی یک هزار دلار دریافت می کند در حالیکه دانشجوی همین استاد که به خارج از کشور رفته، ماهی بیش از هفت هزار دلار حقوق دریافت می کند. این نوع مهاجرت، نوعی فرار کردن ناخواسته است و باید جلوی آن را گرفت.

وزیر علوم درخصوص راهکار مقابله با مهاجرت گفت: برای دانشجویان باید کمک هزینه بدهیم اگرچه منابع محدود است و این موضوع را دنبال می کنم دوم اینکه به دنبال ساخت خوابگاه متاهلی هستیم و برای ۹۵ دانشجو متاهلی در طی چهارسال ۳۰ هزار خوابگاه متاهلی خواهیم ساخت.

وی ادامه داد: راهکار دیگر مسکن اساتید است در این سه ماه یکی از اولین دغدغه ها بنده بود و در همین راستا مشاور تعیین کردیم و بر این موصوع کار می کنیم . امیدوارم مدلی آغاز کنیم که تعمیم یابد.

سیمایی تاکید کرد: توسعه ایران بدون علم ممکن نیست صد سال است مردم نسبت به توسعه حساس شدند و راه توسعه علم است و علم در دانشگاه است منتها حکمرانی علمی نداریم و کشور عالمانه اداره نمی شود.

وی تاکید کرد: ما با تورم تصمیمات غیر علمی مواجه هستیم خیلی از دولت ها گفتند دانشگاه به ما ایده بدهد اما خودم با معما مواجه هستیم چگونه این امر محقق نشده است.

وزیر علوم افزود رابطه ارگانیک بین نهاد علم و تصمیم گیری قطع است و پشت درهای بسته تصمیم می گیریم دانشگاه آمادگی دارد اتاق فکر دولت باشد اما مسأله این است که چطور فکر دانشگاهی به تصمیم دولت نفوذ کند ما فکر می‌کنیم و راه حل داریم. و محاسبه می کنم چقدر به فکر ما نزدیک می شویم انجمن های علمی اعلام امادگی برای کمک به دولت کردند و کمیسیون ها هم اعلام کردند که تفکرات علمی و انجمن های علمی را بپذیرند با نگرانی این مشکل را پیگیری می کنیم.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=417908

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]