دیپلمات پیشین کشورمان با تاکید بر اینکه رایزنیها با همسایگان باید تداوم داشته باشد، گفت: تمام رفت و آمدها و تحرکات دیپلماتیک دولت نشان دهنده این است که سیاست خارجی با توجه به تحولات منطقه پویایی داشته است.
به گزارش ایسنا، دولت چهاردهم مبنای سیاست خارجی خود را تعامل با غرب و شرق عنوان کرده و همچنین توسعه روابط با همسایگان نیز همواره مورد تاکید بوده است.
در ارتباط با کشورهایی که بیشترین همکاری را داریم از جمله چین ور وسیه نیز رویکرد سیاست خارجی دولت چهاردهم ادامه همکاری راهبردی با این دو کشور بوده است.
علاوه بر این نقش آفرینی ایران در قالب حضور در اجلاسهای بریکس و شانگهای، مذاکره با اروپا و حمایت از مقاومت فلسطین و لبنان نیز در دستور کار قرار داشته است.
با توجه به برنامههای اعلام شده از سوی دولت چهاردهم در حوزه سیاست خارجی، اما شرایط و تحولات منطقهای و بینالمللی نیز بر اجرای برنامههای دولت تاثیرگذار بوده است.
سیاست خارجی متوازن
«سید علی سقائیان» در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از اجرای برنامههای دولت در حوزه سیاست خارجی اظهار کرد: دولت چهاردهم در حوزه سیاست خارجی سیاست متوازن نسبت به شرق و غرب را مطرح کرد و در همین راستا نیز دور اول مذاکرات با اروپا با حضور معاونان وزرای خارجه برگزار شد، علاوه بر این پیامهایی درباره برجام نیز رد و بدل شده است، اما پایان کار دولت بایدن است باید منتظر بود تا با آمدن ترامپ در کاخ سفید چه اتفاقی میافتد.
وی تصریح کرد: همچنین در ارتباط با همسایگان نیز رئیسجمهور سفری به عراق داشت و در نشست آستانه نیز شرکت کرد، شرکت در اجلاس بریکس در کازان و سفر به ترکمنستان نیز از دیگر برنامههای دولت در سطح منطقهای بود که این تحرکات نشان دهنده اجرای برنامههای اعلام شده است.
این دیپلمات پیشین کشورمان بیان کرد: همچنین قرار است اواخر دی ماه رئیس جمهور سفری به مسکو داشته و قرارداد راهبردی میان ایران و روسیه به امضا برسد.
سفرهای منطقهای عراقچی
سقائیان افزود: در نظر داشته باشیم موضوعات غیر منتظرهای نیز در سطح منطقهای رخ داد؛ تحولات سوریه، ترور فرماندهان مقاومت از جمله شهید سید حسن نصرالله، سنوار و هنیه و این مسائل در آستانه شروع به کار دولت دکتر پزشکیان بود و دیدیم که اخیرا وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به طور رسمی اعلام کرد که چگونه شهید هنیه را ترور کردند.
وی در ادامه اظهار داشت: اگر چه موانعی در اجرای برنامههای دولت چهاردهم وجود داشته، اما تلاشهایی از سوی دستگاه دیپلماسی انجام شده و شخص وزیر خارجه کشورمان در آن شرایط حساس به سوریه و لبنان سفر کرد، اما به هر حال سقوط حکومت بشار اسد شوکی بود که به مقاومت و مردم سوریه و منطقه وارد شد و کسی فکر نمیکرد به این سرعت چنین وضعیتی پیش آید.
سفیر پیشین کشورمان در ارمنستان یادآور شد: متاسفانه علیرغم تمام تلاشهایی که در چارچوب نشست آستانه و یا سفرهای آقایان لاریجانی و عراقچی به دمشق انجام شد اما با توجه به وضعیت بد ارتش، نیروهای تحریر الشام پیشروی کرده و در کمترین زمان ممکن شاهد فروپاشی سوریه بودیم و این شرایط، وضعیت موجود را بحرانی کرد.
سقائیان همچنین بیان کرد: سفر اخیر وزیر خارجه به پکن و پیگیری مسائل دو جانبه و از جمله قرارداد ۲۵ ساله راهبردی میان تهران و پکن از دیگر برنامههای دولت بوده که در این برهه زمانی انجام شد و در ادامه دکتر عراقچی برای ادامه رایزنیها در موضوعات منطقهای به امارات سفر کرد.
اهمیت همکاری با همسایگان
وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط منطقهای و بینالمللی تحرکات خوبی از سوی دستگاه دیپلماسی و دولت انجام شد، گفت: هر چند مسائل فرامنطقهای شرایط را تحت تاثیر قرار داد اما با تحرکات خوب سیاست خارجی به سمتی میرویم که برنامههای دولت چهاردهم و دکتر پزشکیان اجرایی شود. امیدواریم با تداوم رایزنیها نتایج به سمت بهبودی باشد.
این دیپلمات پیشین کشورمان تاکید کرد : باید با همسایگان رایزنیها را ادامه دهیم، دیدیم که اخیرا عادل عبدالمهدی به تهران سفر کرد و یا سفر وزیر خارجه عمان به ایران که حامل پیامی برای رئیس جمهور بود، همچنین محمد شیاع السودانی سفری به تهران خواهد داشت و تمام این رفت و آمدها و تحرکات دیپلماتیک نشان دهنده این است که سیاست خارجی با توجه به تحولات منطقه پویایی داشته است.
سقائیان در پایان ابراز داشت: امیدواریم در آینده رایزنیها با اروپاییها در مساله هستهای ادامه داشته و به سمت کاهش بحران پیش برویم و نتایج آن بتواند تحریمها را رفع کند.
انتهای پیام