به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، واردات نفت خام چین ۱٫۹ درصد در ۲۰۲۴ کاهش یافته که اولین کاهش سالانه طی دو دهه گذشته پساز بحران کرونا بودهاست. ضعف رشد اقتصاد و به اوج رسیدن تقاضا برای سوخت، خرید نفت چین را پایین آورده است.
اطلاعات وزارت گمرک چین نشان میدهد کل واردات نفت این کشور در سال گذشته میلادی برابر با ۵۵۳٫۴ میلیون تن بودهاست، یعنی معادل ۱۱٫۰۴ میلیون بشکه در روز. این رقم در ۲۰۲۳ برابر با ۱۱٫۲۸ میلیون بشکه در روز بود.
واردات نفت چین در ماه دسامبر تا ۴۷٫۸۴ میلیون تن یا ۱۱٫۲۷ میلیون بشکه در روز کاهش یافت، درحالیکه در ماه نوامبر برابر با ۱۱٫۸۱ میلیون بشکه در روز بود. چین ۱۱٫۳۹ میلیون بشکه در روز نفت در دسامبر ۲۰۲۳ وارد کرده بود.
چین در ۲۰۲۴ بازارها را با رشد ضعیفتر از ۲۰۲۳ ناامید کرد. فشار تورم منفی و تغییر شکل حملونقل به سمت خودروهای برقی رشد اقتصاد چین را آهسته کرده است.
تقاضا برای سوخت مخصوص حملونقل در چین در ۲۰۲۴ رشد چندانی نداشت، چون ناوگان خودروهای برقی این کشور بهسرعت جایگزین خودروهای بنزینی شدهاند. دراینبین، بحران بخش مسکن و کاهش صادرات تولیدات کارخانهای تقاضا برای دیزل را پایین آورده است.
کاهش تقاضا برای سوخت و پایین آمدن حاشیه سوددهی پالایشگاهی باعث شده پالایشگاههای دولتی و مستقل چین مجبور شوند فرآوری نفت خام را کاهش دهند که باعث پایین آمدن تقاضا برای نفت خام شده است.
شرکت بزرگ سینوپک در ماه اکتبر اعلام کرد حاشیه سوددهی آن در سهماهه ابتدایی ۲۰۲۴ برابر با ۵ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه بودهاست، یعنی دومین رکورد پایین از ۲۰۱۹٫
واردات گاز طبیعی چین در سال گذشته میلادی شامل گاز طبیعی مایع و گاز خط لوله حدود ۱۰ درصد افزایش یافته و به ۱۳۱٫۶۹ میلیون تن رسیده است.
صادرات سوخت پالایش شده چین که شامل دیزل، سوخت هواپیما، بنزین و سوخت دریایی میشود برابر با ۵۸٫۱۴ میلیون تن در سال گذشته میلادی بود، یعنی ۷٫۲ درصد پایینتر از ۲۰۲۳٫
انتهای پیام/۲۳