1

آیا وقایع سال‌۱۴۰۱ در بورس تهران تکرار خواهد شد؟!

  • کد خبر : 430622
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹

اگر با عینک تیزبینی به اعداد و ارقام یادشده نگاه شود، در اذهان مخاطبان معاملات سال‌ ۱۴۰۱ بورس تهران تداعی می‌شود.  به گزارش تابناک به نقل از ایران جیب؛ در آن سال ‌نیز دلار با رشد قابل‌توجهی همراه شد و توانست در اوایل اسفندماه خود را به کانال ۶۰‌ هزار‌تومان برساند؛ چنین عملکردی در قیمت […]

اگر با عینک تیزبینی به اعداد و ارقام یادشده نگاه شود، در اذهان مخاطبان معاملات سال‌ ۱۴۰۱ بورس تهران تداعی می‌شود. 

به گزارش تابناک به نقل از ایران جیب؛ در آن سال ‌نیز دلار با رشد قابل‌توجهی همراه شد و توانست در اوایل اسفندماه خود را به کانال ۶۰‌ هزار‌تومان برساند؛ چنین عملکردی در قیمت اسکناس آمریکایی موجب شد تا در بازار طلا و سکه نیز در آن مقطع بازدهی‌‌‌‌‌‌های قابل‌توجهی به‌ثبت برسد.

تا اوایل اسفند آن سال‌ ‌بورس، بازار جا مانده آن سال‌ بود و گزارش‌های مختلفی در آن مقطع نسبت به جاماندگی قیمت‌های بورس تهران پتانسیل رشد در بازار سهام منتشر می شد. از اوایل اسفند آن سال‌حرکت صعودی بازار سهام که از آبان آغاز شده بود؛ شتاب بیشتری به خود گرفت و شاخص‌های سهامی در یک حرکت صعودی پرشتاب ۷۵‌روزه توانستند قله‌‌‌‌‌‌های تاریخی ثبت‌شده در مرداد سال‌۹۹ را مجددا باز‌پس‌‌‌‌‌‌گیری کنند و بازار تا میانه‌های اردیبهشت سال‌۱۴۰۲ در مدار صعودی قرار داشت. مهم‌ترین عامل افزایش تقاضا در معاملات آن مقطع افزایش قیمت دلار نیمایی در بهمن آن سال‌و افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بود.

جبران جاماندگی در بورس؟

حال در شرایطی که دلار در بازار آزاد به ارقام بیش از ۹۰‌هزار‌تومان رسیده و قله جدیدی را به‌ثبت رسانده‌است؛ بازار سهام دقیقا به مانند سال‌۱۴۰۱ نسبت به قیمت دلار و دیگر بازارها دچار جاماندگی شده‌است. سوالی که در این اثنا به اذهان فعالان این بازار و سرمایه‌گذاران خطور می‌کند این است که آیا سلسله وقایع سال‌۱۴۰۱ در بورس تهران مجددا تکرار خواهدشد یا خیر؟‌‌‌‌‌‌ آیا بازار سهام قادر به جبران جاماندگی خود خواهدشد یا خیر؟ آیا شاخص‌کل معاملات سال‌را در ارقام بیش از ۳‌میلیون واحد به پایان خواهد رساند یا خیر؟ در پاسخ به سوالات مذکور می‌توان گفت؛ انتظارات تورمی و افزایش تقاضا از این مسیر برای سهام، یکی از مهم‌ترین محرک‌‌‌‌‌‌های بازار سهام در سنوات اخیر بوده‌است و پیش‌بینی می‌شود که دیر یا زود با اشباع‌شدن سایر بازارها، جریان نقدینگی به سمت بازار سهام متمایل شود و شاخص‌کل بورس به‌راحتی بتواند مقاومت و مرز روانی ۳‌میلیون‌واحدی را پشت‌سر بگذارد. واقعیت امر این است که بازار سهام در دو پیک صعودی خود در سال‌های اخیر همواره با تاخیر به نوسانات نرخ ارز واکنش نشان‌داده‌است. 

بعد از افزایش افسارگسیخته نرخ ارز در سال‌۹۷، از بازار سهام در آن سال‌آنچنان‌که باید استقبال به میان نیامد و بورس با رشد در سال‌های ۹۸ و ۹۹ جاماندگی خود نسبت به دیگر بازارها را جبران کرد. از سوی دیگر، در سال‌۱۴۰۱ نیز ابتدا رشد در بازار ارز، طلا و سکه به‌وقوع پیوست و سپس بازار سهام با رشد همراه شد، بنابراین با اتکا به همین سوابق تاریخی می‌توان این‌چنین استنباط کرد که دیر یا زود جریان پول ردپای کسب بازدهی را در تالار شیشه‌ای دنبال خواهد کرد و سرمایه‌گذاران به سمت و سوی این بازار رهسپار خواهند شد.  

قیمت‌ها در بازارهای موازی تا حد مشخصی توان افزایش دارند و پس از چندی و با اشباع قیمت در این بازارها، سرمایه‌گذاران به‌دنبال بازار و دارایی‌هایی خواهند بود که کم‌ترین رشد را در یک سال‌اخیر به‌ثبت رسانده و با دلار کمتری ارزش‌گذاری شده‌اند. طبیعتا با توجه به آنچه که گفته شد بازار سهام از مهم‌ترین بازارهایی است که دچار جاماندگی قابل‌توجهی نسبت به دیگر بازارها شده‌است و از پتانسیل رشد قیمتی برخوردار است.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=430622

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]