0

مدیریت پایان بحران اوکراین؛ مهم‌تر از دستاوردهای جنگ

  • کد خبر : 431646
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴

یک کارشناس مسائل اوراسیا و قفقاز گفت اروپا از فرسایشی شدن جنگ اوکراین خسته شده‌ است ولی آنها می‌خواهند ما به ازای هزینه‌ای که تا الان در این جنگ از نظر ژئوپلتیک و استراتژیک داشته اند را حفظ کنند. به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر سیاست‌ها و طرح‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ اوکراین […]

یک کارشناس مسائل اوراسیا و قفقاز گفت اروپا از فرسایشی شدن جنگ اوکراین خسته شده‌ است ولی آنها می‌خواهند ما به ازای هزینه‌ای که تا الان در این جنگ از نظر ژئوپلتیک و استراتژیک داشته اند را حفظ کنند.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر سیاست‌ها و طرح‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ اوکراین و این کشور اروپایی بیش از گذشته مشخص شده است. «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو و متحدان آشکارا اعلام کرد که اروپا و اوکراین دیگر یک اولویت برای آمریکا نیستند. او آب پاکی را روی دستان متحدان کی‌یف ریخت و با رد عضویت اوکراین در ناتو، گفت بازگشت این کشور به مرزهای سال ۲۰۱۴ هم ممکن نیست.

این مسئله در تماس ترامپ با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و نقش نداشتن اروپا در هیچ یک از اقدامات دیپلماتیک پیش و پس از آن مشخص شد، به‌طوری‌که خبرگزاری انگلیسی رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک اذعان کرد که اروپا از تصمیم ترامپ برای گفت‌وگو با پوتین بی‌خبر بوده و همگی از این اقدام ناگهانی شوکه شده‌اند.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیز روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده حتی پیش از تغییر رویکرد این کشور نسبت به جنگ روسیه و اوکراین در دوران «دونالد ترامپ» تمایلی به پیوستن اوکراین به ناتو نداشت.

زلنسکی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «آمریکا هرگز ما را در ناتو نمی‌دید، فقط در موردش صحبت می‌کرد. آن‌ها واقعا نمی‌خواستند که ما در ناتو باشیم.»

به نوشته نشریه هیل، رئیس‌جمهور اوکراین در ادامه گفت که اگر این کشور قادر به پیوستن به این ائتلاف نباشد، «ناتو را در اوکراین» ایجاد خواهد کرد.

اروپا نگران است از بازی سیاسی حل بحران اوکراین خارج شود

«مهدی سیف تبریزی» پژوهشگر مسائل روسیه و اوراسیا در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تلاش و طرح احتمالی ترامپ برای حل بحران اوکراین بدون اروپا و گفت‌وگوی یک ساعته نماینده آمریکا با ولادیمیر پوتین، اظهار کرد: نمی‌توانیم بگوییم که برنامه و صحبت‌های ترامپ درباره اوکراین بدون کار کارشناسی بوده است؛ فرستاده ترامپ در موضوع اوکراین طرحی را مطرح کرده بود که بر آن اساس اوکراین مناطقی که روسیه به خودش الحاق کرده است را بپذیرد، تحریم‌های روسیه برداشته شود و موضوع عضویت اوکراین در ناتو بیست سال عقب بیفتد و در مقابل نیروهای حافظ صلح در منطقه حائل حضور داشته باشند و هزینه بازسازی اوکراین توسط شرکای غربی پرداخته شود.

وی در ادامه افزود: بر این اساس، گفته می‌شود یک طرح ۱۰۰ روزه‌ای برای صلح در اوکراین مطرح شده است و گفته می‌شود پوتین هم این طرح را پذیرفته است؛ این طرح می‌گوید که آتش بس اعلام شود و بر اساس خط‌ها و مرزهایی که الان موجود است یک منطقه حائل ایجاد شود و اوکراین حاکمیت روسیه بر مناطق اشغال شده را بپذیرد و از طرفی اوکراین منطقه کورسک روسیه را تخلیه کند. قاعدتا در این شرایط عضویت اوکراین در ناتو نمی‌تواند نتیجه منطقی چنین طرحی باشد. هم‌چنین گفته می‌شود که نیروهای حافظ صلح که قرار است در این منطقه مستقر شوند نباید حضورشان تحت ماموریت ناتو تعریف شود. در عوض حدود ۵۰۰ میلیارد دلار قرار است شرکای غربی برای بازسازی اوکراین هزینه کنند و یکی از موضوعاتی که اروپایی‌ها را ناراحت کرده همین مساله است؛ چرا که نگران هستند از بازی سیاسی حل بحران اوکراین خارج شوند به علاوه نگرانی‌هایشان درباره نفوذ روسیه در اروپا نادیده گرفته شود. 

تبریزی با اشاره به اظهارات وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس مونیخ گفت: این اظهارات تقریبا طرح فوق را تایید می‌کند و اینها نشان می‌دهد بحث کارشناسی شده است و حتی تاریخ اولین گفت‌وگو زلنسکی و پوتین هم مشخص شده است. در این طرح ۱۰۰ روزه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ آتش بس حتما باید اجرایی شود و تقریبا ۱۵ روز دیگر احتمالا اولین دیدار زلنسکی و پوتین باید انجام شود و این قرائن نشان می‌دهد که روی این طرح فکر و کار شده است و این طور نیست بگوییم که ترامپ خودش راسا در این رابطه اقدام می‌کند.

مدیریت پایان بحران اوکراین؛ مهم‌تر از دستاوردهای این جنگ
جنگ اوکراین

پشت صحنه تعاملات آمریکا و روسیه می‌تواند امتیازاتی باشد

این کارشناس مسائل اوراسیا درباره توافق احتمالی روسیه و آمریکا به بهانه حل مساله اوکراین و امتیازاتی که آمریکا به روسیه می‌دهد بر سر مسائل جهانی دیگر ، گفت: در این رابطه هم‌ می‌توانیم بگوییم ممکن است هم خیر. می‌تواند پشت صحنه این تعاملات امتیازاتی باشد. مثلا روسیه در ازای امتیازاتی که می‌گیرد در قبال پرونده ایران موضع‌گیری جدید داشته باشد یا در مورد چین به نحو دیگری وارد شود؛ هنوز اطلاع دقیقی در این رابطه نداریم و باید منتظر باشیم.

تبریزی درباره مناطق تصرف شده از سوی روسیه و موافقت آمریکا با الحاق این مناطق به این کشور گفت: وزیر دفاع آمریکا گفت برگشتن به مرزهای اوکراین قبل از ۲۰۱۴ دور از ذهن است و ادامه این تفکر باعث طولانی شدن جنگ می‌شود یعنی آمریکا هم قبول کرده است که ۲۵ درصد خاک اوکراین در اختیار روسیه قرار گیرد. اینکه این مناطق از سوی کشورهای دیگر به طور رسمی شناسایی شود یا خیر بحث دیگری است. فکر نمی‌کنم اروپایی‌ها حداقل این مناطق را جزو خاک روسیه شناسایی کنند، اما آن طور که زلنسکی گفته بود پیش شرط صلح خروج روس‌ها از مناطق اشغال شده است که احتمالا رخ ندهد.

تصمیم ترامپ درباره اینکه آمریکا نباید هزینه امنیت اروپا را بپردازد، جدی است

وی درباره رویکرد اروپایی‌ها نسبت به رفتار یک جانبه آمریکا در حل مساله اوکراین بدون مشارکت اروپا گفت: در سال آخر دور اول ریاست جمهوری ترامپ، دعوایش با اروپا بر سر تامین هزینه امنیت اروپا به یک مشکل بزرگ تبدیل شد. تصمیم ترامپ درباره اینکه آمریکا نباید هزینه امنیت اروپا را بپردازد، جدی است. بیشترین تعداد سرباز و نیرو را آمریکا در ناتو در اختیار دارد و به لحاظ مالی آمریکا و بعد آلمان بیشترین حمایت را دارند، به نظر آمریکا از تامین اروپا خسته شده است و از این رو هر چه زودتر معامله با روسیه را انجام دهد و فضا را آرام کند زودتر می‌تواند به اهداف و برنامه‌های دیگرش به ویژه در رابطه با چین و مسائل داخلی خود بپردازد. 

مدیریت پایان بحران اوکراین؛ مهم‌تر از دستاوردهای این جنگ
تصرف شهرک سولدار را در استان دونتسک در شرق اوکراین توسط روسیه

اروپا و آمریکا از فرسایشی شدن جنگ اوکراین خسته شده‌اند

این کارشناس مسائل اوراسیا درباره تحقق طرح رییس‌جمهور آمریکا برای حل بحران اوکراین تصریح کرد: هم اروپا و هم آمریکای ترامپ از فرسایشی شدن جنگ اوکراین خسته شده‌اند و اقتصاد اروپا توان بیشتر برای کمک به جنگ اوکراین را ندارد، ولی می‌خواهد مابه ازای هزینه‌ای که تا الان داشته از نظر برتری ژئوپلتیک و استراتژیک را هم به دست آورد. معتقدم هر ۲ طرف به این نتیجه رسیده‌اند باید خط پایانی بر این درگیری تعیین کنند؛ چرا که نه به لحاظ تولید سخت افزار نظامی و نه به لحاظ مالی امکان حمایت از اوکراین را ندارند. از طرفی روس‌ها مایل هستند به این روند فرسایشی ادامه دهند و هر چه بیشتر سرزمین‌های اوکراین را بگیرند؛ بنابراین روس‌ها از طولانی شدن این درگیری چیزی از دست نمی‌دهند.

تبریزی گفت: با رفتن بایدن و آمدن ترامپ با تفکر «اول آمریکا» کمک‌های تسلیحاتی‌ و مالی به اوکراین قطع خواهد شد که در این صورت فکر نمی‌کنم اوکراین بیشتر از یک ماه توان مقابله با روسیه را داشته باشد و اگر این اتفاق بیفتد به مراتب شکست بزرگ‌تری متحمل می‌شوند و روسیه به مرزهای ناتو و اروپای غربی بیشتر نزدیک می‌شود و بهتر است همین جا این مساله را تمام کنند، اما مدیریت مساله برای پایان دادن به این جنگ به نحوی که اروپایی‌ها، آمریکا و اوکراین بازنده نباشند مهم است. الان مدیریت پایان بحران اوکراین مهم‌تر از دستاوردهای این جنگ است، چرا که روسیه تا همین الان هم برنده این جنگ سه ساله است.

انتهای پیام

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=431646

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]