0
عکاس: زهرا شکری ؛ خبرنگار: عظیمه ولیپور

ماهی های شمال و خواص آن+ تصاویر

  • کد خبر : 450766
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۱

خواص ماهی شمال از هر نوعی زیاد است و به‌واسطه پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ای که دارند، می‌توانند نقش مهمی در بهبود سلامتی بخش‌های مختلف بدن، از جمله قلب و مغز ایفا کنند.

بهترین ماهی شمال برای کباب کردن چیست؟

ماهی غزل‌آلا به دلیل داشتن گوشتی محکم و طعمی متمایز، انتخاب ایده‌آلی برای کباب کردن است. این گونه در کنار طعم لذیذ، اسیدهای چرب امگا ۳ و پروتئین بسیار زیادی دارد که می‌تواند به سلامت بدن کمک کند.

بهترین ماهی بدون استخوان شمال چیست؟
در لیست انواع ماهی شمال بدون استخوان، ماهی سوف جزو پرفروش‌ترین‌ها به‌حساب می‌آید که روی تقویت سیستم عصبی و مغز، تقویت قوای بینایی، کاهش قند خون و کلسترول بد در بدن و سلامت پوست، مو و ناخن نقش دارد.
انواع ماهی شمال کدامند؟
آب‌های شمال ایران میزبان گونه‌های متنوعی از ماهی هستند، از ماهی سفید، ماهی آزاد سالمون، ماهی کیلکا، کفال، کپور، ازون برون، ماهی سوف و ماهی سفید که هر کدام به‌واسطه داشتن پروتئین، اسید آمینه و اسیدهای چرب امگا ۳ محبوبیت زیادی دارند.

خواص ماهی شمال

آب‌های شمال ایران، به ویژه دریای خزر، سرشار از گونه‌های مختلف ماهی است که علاوه بر طعم دلپذیر، خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارند. انواع ماهی‌ شمال به دلیل داشتن امگا ۳ بالا، می‌توانند در کاهش التهاب، بهبود عملکرد مغز و قلب موثر باشند. وجود ویتامین‌های گروه B و آنتی‌اکسیدان‌ها در ماهی‌های این منطقه از ایران به تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت پوست هم کمک می‌کند.

 

معرفی ۱۰ ماهی خوشمزه شمال

در ادامه قرار است از لیست انواع ماهی شمال به بهترین‌ها و خوشمزه‌ترین‌های آن اشاره کنیم تا بتوانید لذیذترین ماهی این منطقه از کشور را به وعده‌های غذایی‌تان اضافه کنید:

۱. ماهی سفید

ماهی سفید یکی از مرغوب‌ترین و محبوب‌ترین انواع ماهی شمال شناخته می‌شود که  بدنی کشیده با خال‌های درشت سفید دارد و به واسطه گوشت لذیذ و لطیف‌اش در خانه‌های هر شمالی‌ای پیدا می‌شود.  این ماهی تأثیرات بسیار مفیدی روی بهبود و تقویت حافظه  و عملکرد سیستم عصبی دارد.

به واسطه همین تأثیرات مفید هم برای استخوان‌ها و مفاصل، به ویژه‌ آرتریت روماتوئید و آرتروز مناسب است و می‌تواند علائم این بیماری‌ها را کاهش دهد. براساس ذائقه‌ای که دارید می‌توانید این ماهی را به‌شکل کبابی، سرخ‌کرده و حتی بخارپزآماده و میل کنید.

۲. ماهی سوف

یکی دیگر از ممتاز ترین ماهی شمال، ماهی سوف است که به‌واسطه بدون تیغ بودن و گوشت نرم و کم‌چربش، شهرت بسیار زیادی دارد. در لیست انواع ماهی شمال بدون استخوان، ماهی سوف جزو پرفروش‌ترین‌ها به‌حساب می‌آید که روی تقویت سیستم عصبی و مغز، تقویت قوای بینایی، کاهش قند خون و کلسترول بد در بدن و سلامت پوست، مو و ناخن نقش دارد.

روش‌های گوناگونی برای تهیه ماهی سوف وجود دارد اما متداول‌ترین روش پخت آن، سرخ کردن است، به این شکل که زرده‌ی تخم‌مرغ را با آب نارنج یا لیمو، آرد و مقداری نمک مخلوط می‌کنید و روی ماهی سوف می‌مالید و سپس در روغن می‌گذارید.

۳. اردک ماهی

یکی از ماهی‌های گوشت‌خوار دریای خزر که جزو سالم ترین ماهی شمال ایران هم شناخته می‌شود و از ماهی‌های کوچک‌تر تغذیه می‌کند، اردک ماهی است که دهان بزرگ، دندان تیز و جثه بسیار قوی‌ای دارد و پوست آن با پولک‌های ریز خاکستری‌رنگ پوشیده شده است.

اردک‌ماهی سرشار از پتاسیم بوده و فسفر و کلسیم موجود در آن می‌تواند سلامت مغز و سیستم عصبی، تراکم استخوانی و سلامت دندان‌ها را تضمین کند. روش‌های مختلفی برای طبخ اردک‌ماهی وجود دارد، از درست کردن ساندویچی آن تا خشک کردن و استفاده از آن به‌عنوان چاشنی. با این حال، محبوب‌ترین روش پخت این ماهی، سوخاری و سرخ‌شده است. در شمال ایران آن را به‌شکل دودی هم مصرف می‌کنند.

۴. ازون برون

یکی دیگر از انواع ماهی شمال ایران که به‌واسطه خاویارهایش محبوبیت زیادی دارد، ازون‌برون است. این ماهی پروتئین و اسیدهای آمینه زیادی دارد و می‌تواند برای بهبود علائم سرطان، برطرف کردن کم‌خونی و بهبود حافظه مفید باشد.

بهترین روش طبخ ازون‌برون این است که آن را به‌خوبی مرینت‌ کرده و سپس به‌شکل کبابی میل کنید.

۵. کپور

کپور یکی از گران‌ترین ماهی شمال در ایران است که ظاهری دوکی‌شکل و پهن دارد و از مرداب‌های اطراف دریای خزر صید می‌شود. این ماهی غذایی برای تقویت قلب و فشار خون است و روی کنترل وزن، تقویت سیستم عصبی و حافظه، تقویت بینایی و بهبود عملکرد سیستم گوارشی نقش دارد.

پیشنهاد می‌کنیم که ماهی کپور را به‌شکلی شکم‌پر آماده کنید؛ یعنی سبزی‌های معطر سرخ‌شده، آب نارنج، رب انار، آبلیمو، ادویه مخصوص ماهی، پیاز سرخ‌شده و مقداری نمک و فلفل را با هم ترکیب کرده و این مواد را داخل ماهی‌ای که سرخ یا کبابی‌شده، قرار دهید.

۶. ماهی کفال

یکی از خوشمزه ترین ماهی شمال ایران که بدن استوانه‌ای دارد و با فلس‌هایی درشت در پوست‌اش پوشیده شده است، ماهی کفال است. این ماهی اسیدهای چرب بسیار زیادی دارد که کلسترول خون را تنظیم می‌کند. جدا از این، ویتامین‌های A و D و E موجود در این ماهی هم می‌تواند نقش مهمی در بهبود سلامت کلی بدن داشته باشد.

ماهی کفال را می‌توان به روش های متنوعی از جمله کبابی، سرخ‌کرده یا قلیه درست کرد اما به‌واسطه گوشت پرچربی که دارد، پیشنهاد می‌کنیم به‌شکل کبابی مصرف کنید تا یک وعده غذایی سالم داشته باشید.

۷. قزل‌ آلا

بهترین ماهی شمال که در سفره هر خانواده‌ای در ایران جای خودش را پیدا کرده است، قزل آلا است. این ماهی جدا از طعم لذیذش، پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ زیادی هم دارد که می‌تواند مکمل خوبی برای رژیم غذایی هر فردی به‌شمار بیاید.بهترین روش پخت قزل آلا این است که آن را به‌شکل کبابی‌شده درست کنید. استخوان‌های آن هم به حدی نرم هستند که بعد از برش دادن به‌راحتی جدا می‌شوند و خطری برای هیچ شخصی ندارند. با این حال، بسیاری آن را به‌شکل سرخ‌شده و سوخاری هم سرو می‌کنند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=450766

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]