0

افزایش چشمگیر قیمت حبوبات در بازار؛ فشار بیشتر بر سفره خانوارهای ایرانی

  • کد خبر : 451882
  • ۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۸
گزارش: میرمهدی میربابایی

در هفته‌های اخیر، قیمت حبوبات در بازار داخلی با افزایش قابل توجهی مواجه شده و این موضوع نگرانی‌های گسترده‌ای در میان خانوارها، فعالان بازار و مسئولان ایجاد کرده است. بررسی‌های میدانی و گزارش‌های رسمی نشان می‌دهند که قیمت اقلامی همچون عدس، لوبیا، نخود و لپه نسبت به سال گذشته افزایش بین ۴۰ تا ۷۰ درصدی داشته‌اند؛ افزایشی که فشار مضاعفی بر سبد غذایی خانوارهای کم‌درآمد وارد کرده است.

عدس و لوبیا در صدر گرانی

بر اساس آمار منتشر شده توسط اتحادیه فروشندگان مواد غذایی خشک، قیمت هر کیلوگرم عدس در بازار آزاد از حدود ۷۰ هزار تومان در ماه‌های گذشته به بیش از ۱۱۰ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت لوبیا چیتی، که از پرمصرف‌ترین اقلام در میان خانوارهاست، به بیش از ۱۳۵ هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است. نخود و لپه نیز با افزایش قیمت قابل توجهی روبه‌رو بوده‌اند.

دلایل افزایش قیمت

کارشناسان حوزه اقتصاد کشاورزی، دلایل متعددی را برای این افزایش قیمت برمی‌شمارند. از جمله:

کاهش تولید داخلی: کاهش سطح زیر کشت حبوبات در برخی استان‌ها به‌دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی، و افزایش هزینه‌های تولید.

افزایش قیمت جهانی: افزایش قیمت حبوبات در بازارهای جهانی و کاهش عرضه در کشورهای صادرکننده مانند کانادا و هند.

نوسانات ارزی: وابستگی بخشی از بازار حبوبات به واردات باعث شده نوسانات نرخ ارز تأثیر مستقیمی بر قیمت‌ها داشته باشد.

افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بسته‌بندی: بالا رفتن قیمت سوخت، هزینه کارگر و مواد اولیه بسته‌بندی نیز در افزایش قیمت نهایی موثر بوده است.

واکنش‌ها و پیامدها

این افزایش قیمت، به‌ویژه برای دهک‌های پایین درآمدی، بار اقتصادی جدیدی ایجاد کرده است. حبوبات از منابع اصلی تأمین پروتئین ارزان‌قیمت در میان اقشار کم‌درآمد محسوب می‌شود و افزایش قیمت آن می‌تواند منجر به کاهش مصرف این مواد مغذی در رژیم غذایی مردم شود.

یکی از شهروندان تهرانی در گفتگو با خبرنگار ما گفت:
«قبلاً می‌شد با ۲۰۰ هزار تومان چند نوع حبوبات برای یک ماه خرید. الان با همین مبلغ فقط می‌شه یکی دو کیلو خرید!»

واکنش مسئولان

وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که برای تنظیم بازار، واردات حبوبات با تعرفه پایین‌تر در دستور کار قرار گرفته است. همچنین برنامه‌هایی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی با ارائه تسهیلات و یارانه‌های ویژه در نظر گرفته شده است. با این حال کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر اقدامات اساسی برای افزایش تولید داخلی و کنترل بازار انجام نشود، قیمت‌ها ممکن است در ماه‌های آینده نیز روند صعودی داشته باشند

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=451882

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]