از آنجایی که خود شیخ قطری در سفر اخیرش به غزه در قبال کمک مالی به دولت حماس در غزه خواستار قطع ارتباط آنها با ایران شده بود، این انتظار را داشته که جمهوری اسلامی ایران نیز همین رویکرد را در برابر مقاومت داشته باشد.
خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس که این روزها به دلیل مواضعش در مورد سوریه مورد انتقاد برخی طرفها قرار دارد با حضور در برنامه «فی العمق» شبکه الجزیره یک بازجویی نفسگیر را در برابر مجری این شبکه پس داد که هدف اول و آخر آن حمله به ایران، محور مقاومت و تبری جستن حماس از نظام سوریه بود.
مجری الجزیره با طرح سوالات هدفمند، بر آن بود تا از مشعل این اعتراف صریح را بگیرد که جمهوری اسلامی ایران در قبال کمک به مقاومت فلسطین، از حماس امتیازاتی از جمله در مورد سوریه گرفته باشد که در همه موارد این رهبر حماس آنها را رد کرد.
هر چند در این مصاحبه ملاحظاتی از نحوه پاسخگویی مشعل وجود دارد مانند اینکه آنها خواستار دمکراسی در سوریه هستند با برخی تحولات دیگر در جهان عرب تضاد کامل دارد، اینکه چرا مشعل و دوستان او به کشور غیر دمکراتی مانند قطر میروند و یا اینکه چرا تاکنون در برابر اعتراضات مسالمتآمیز مردم در بحرین هیچ موضعی اتخاذ نکرده و در نهایت چرا در برابر دزدیده شدن انقلاب مردم یمن توسط آمریکا و عربستان سعودی مهر سکوت بر لب زدند؛ اینها همه سوالاتی است که باید رئیس دفتر سیاسی حماس در فرصت مقتضی به آن پاسخ گوید:
در اینجا متن این گفتوگو بدون هیچ قضاوتی جهت مطالعه در اختیار خوانندگان گرامی قرار میگیرد:
فرض کنید که حماس حمایت مالی دریافت کرده، کمکهای مالی از کشورهای عربی و اسلامی برای همه فلسطینیان از جمله حماس و گروههای مقاومت ارسال می شود و کسی نمی گوید من بیشتریا کمتر کمک کردم و شکی وجود ندارد که کشورهای عربی بیشتر از همه دنیا برای ما کمک مالی ارسال کرده اند مسلمانان هم کمک مالی می کنند که نمی خواهم نامی ببرم ونمی توان گفت این حمایتها فقط از مردم یا دولتها بوده، اموال کشورهای عربی و مسلمان پاکتر از سایر مالهاست هرچند ما از کمک دولتها بیشتر استقبال می کنیم زیرا همه این حمایتها متعلق به پایداری مردم ما و حمایت از گزینه مقاومت است.
خالد مشعل افزود: حماس هم از حمایت های رسمی کشورهای عربی و اسلامی بهره مند می شود و هم کمک های مردم کشورهای عربی و اسلامی را دریافت می کند.
وی افزود: حماس در طول تاریخ حیات خود که ۲۵ سال از آن می گذرد تاکنون هرگز حمایت مشروطی دریافت نکرده
وی در خصوص حمایت مشروط بودن حمایت ایران گفت: آیا اگر حمایت مالی و نظامی ایران مشروط بود ما در بحران سوریه اینگونه اقدام میکردیم و با آنها مخالفت کرده و سوریه را ترک میکردیم زیرا از مردم سوریه جانبداری کردیم بدون اینکه وارد درگیری جدیدی شویم ما در مسائل دیگران دخالت نمیکنیم .
وی با تاکید بر حمایت از مردم سوریه و مردم دیگر کشورهای اسلامی و عربی برای رسیدن به آزادی، کرامت و دموکراسی گفت: ما با هرگونه راهکار امنیتی و نظامی که به کشتار مردم منجر شود مخالف هستیم!
وی با اشاره به تحت الشعاع قرار گرفتن روابط حماس با ایران گفت: بحران سوریه این روابط را متاثر کرده و اما نمیخواهم از میزان آن سخن بگویم اما این به معنای قطع رابطه نیست ما با کسی قطع رابطه نمیکنیم، ما دارای اصولی هستیم و امکان ندارد هیچ حمایت مالی و نظامی مشروط را بپذیریم و اگر از حماس بخواهند دست از جانبداری از مردم بردارد و از ظالم حمایت کند و پوششی بر جنایتها بگذارد؛ این جنبش هرگز نخواهد پذیرفت و تسلیم نخواهد شد زیرا با ارزشها و اصول ما در تضاد است.
رئیس دفتر سیاسی حماس در ادامه در پاسخ به سوالی با این عنوان که آیا ایران ادامه ارسال کمکها را منوط بر حمایت از رژیم سوریه دانسته و شما مخالفت کردهاید؟ پاسخ داد:
مردم عادت دارند در صورت پذیرفتن حمایتی شرط طرف مقابل را بپذیرند، اما حماس به دو دلیل هرگز چنین اقدامی نکرد، زیرا روابط حماس با دیگران از ابتدا بر اساس احترام متقابل بوده و قواعدی برای روابط خود با دیگران دارد و به هیچ طرفی اجازه دخالت نمیدهد و کسی جرات نمیکند دخالت کند و منبع تصمیم گیریهای این جنبش شورا و دفتر سیاسی آن است .
و دلیل دوم این است که طرفی که از حماس و مقاومت حمایت میکند پیش از اینکه این حمایت نفعی برای حماس داشته باشد در وهله اول خود طرف از آن بهره مند می شود زیرا این جنبش دارای وجهه خوبی است و فلسطین نیز مساله مقدسی است و طرفی که از آن حمایت می کند خود نیز بهرهمند می شود .