روزنامه فایننشال تایمز در سرمقاله ای که اخیرا منتشر کرده، نوشته: «اگر ۲۰۱۴ سال وقوع جنگ نباشد، پس باید ۲۰۱۳ را سال گشایش دیپلماتیک به روی ایران و آمریکاپنداشت»
ورود دوباره اوباما به کاخ سفید اخبار مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا را وارد فاز تازهای کرده است. پس از آنکه اوباما درجریان رقابتهای انتخاباتی خود برای برقراری رابطه مستقیم با تهران تمایل نشان داد،اظهارات و انتخاب یک وزیر خارجه میانه رو نیز شایبه استقبال رئیسجمهور دموکرات کاخ سفید برای حل چالشهای تاریخی با ایران را قوت بخشید. ر
سانههای خبری غرب هم چندی است که به این شایعات دامن میزنند و با انتشار جزئیاتی از مذاکرات غیر رسمی که به تایید مقامات رسمی دو کشور نرسیده است، طرح برقراری ارتباط دو کشور را احیا میکنند.
۲۰۱۳؛ سال توافق با ایران
در همین راستا یک روزنامه معتبر انگلیسی در تحلیلی تاکید کرد، سال ۲۰۱۳ یا سال توافق با ایران خواهد بود و یا سال جنگ، و چون نمی تواند سال جنگ باشد پس حتما سال توافق خواهد بود. روزنامه فایننشال تایمز در سرمقاله ای که اخیرا منتشر کرده، نوشته: «اگر ۲۰۱۴ سال وقوع جنگ نباشد، پس باید ۲۰۱۳ را سال گشایش دیپلماتیک به روی ایران و آمریکاپنداشت».
این روزنامه با بیان اینکه «مهمترین چالش سیاست خارجی اوباما در دوره دوم ریاستجمهوریاش این است که معاملهای را با ایران فراهم سازد» درباره اسرائیل می نویسد: «همه جنجال های این کشور درباره طرح هایش برای حمله به ایران هم تلطیف شده و فروکش کرده است».
این روزنامه در ادامه خطوط کلی یک توافق با ایران را اینگونه تبیین کرده است: «طرح کلی معامله بر همگان روشن و تبیین شده است ایران باید غنیسازی را متوقف کند و انبار کنونی اورانیوم خود را تبدیل به سوخت رآکتورسازد این سوخت قادر به تولید بمب اتم نیست.
ایران همچنین باید سانتریفیوژهایی را که در نیروگاه فردو برای غنیسازی اورانیوم به کارگرفته میشود را متلاشی نماید. غرب هم در مقابل این اقدامات ایران، باید مشوقهایی بیش از آنچه که سال گذشته مطرح کرده بود را به ایران پیشنهاد دهد غرب باید متعهدشود برخی از جنبههای تحریمهای نفتی و بانکی علیه ایران را از میان بردارد و قول دهد که اگر ایران گامهایی فزونتر برای اعتمادسازی بردارد، غرب هم در مقابل امتیازات بیشتری به ایران واگذار نماید.»
این روزنامه سپس تاکید کرده است که مهمترین عاملی که اکنون غرب به آن امید بسته، مسئله انتخابات ریاستجمهوری در ایران است. فایننشالتایمز نوشته است: «هنوز دو موضوع تعیینکننده دیگر باقی میماندکه هم برای ایران و هم از جهاتی برای آمریکا حائز اهمیت است. نخستین رویداد، انتخابات ریاستجمهوری ایران در ماه ژوئن سال آینده است که نتیجه آن کاملا غیرقابل پیشبینی است.
رسانههای غربی در حالی از احتمال مذاکرات ایران و آمریکا مینویسند که مدتهاست صحبت از مذاکرات مستقیم ایران و امریکا در مکان های مختلف می شود و حتی شایعاتی وجود دارد مبنی بر این که دو طرف مذاکراتی را در قطر و سوئیس با یکدیگر داشتهاند و در حال حاضر نیز خود را برای دور تازهای از مذاکرات آماده می کنند.
حتی گفته می شود تغییراتی که در کابینه اوباما داده شده و آمدن چهرههایی در جمع رهبران آمریکا که بیشتر طرفدار مذاکره با تهران هستند و می گویند که باید رفتار آمریکا در برابر ایران عملا تغییر کند، احتمال انجام مذاکرات مستقیم میان تهران و واشنگتن را بیش از پیش تقویت کرده است. جان کری و چاک هگل چهره هایی هستند که بیشتر تمایل به مذاکره با تهران دارند و رفتارهای خصمانه آمریکا در برابر ایران را قبول ندارند.
روزنامه تهران امروز