9

آسمان سیاست در کشور «برفی» است و قطعاً آلوده نیست+تصاویر

  • کد خبر : 63165
  • ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۶:۴۴

محمد اصغری، کارشناس نام آشنای هواشناسی در جعبه جادویی تلویزیون، آسمان سیاست در کشور را «برفی» پیش بینی می کند.

محمد اصغری، کارشناس ارشد هواشناسی، حداقل ۱۰ سال است که اجرای متفاوت آن در سیمای جمهوری اسلامی، حال و هوای ادبیات اطلاع رسانی در زمینه آب و هوا را سهل تر کرده و مخاطب را برای چند ده ثانیه ای پای گیرنده ها نگه می دارد تا به زبانی ساده از احوال آسمان و زمین مطلع کند.

اصغری در جمعی صمیمانه میهمان خبرگزاری فارس است تا از خودش،تجربه هایش، تفاوت هایش، خاطراتش و آرزوهایش بگوید.

فارس: تصور کنید ما فقط می دانیم که شما آقای اصغری، مجری – کارشناس هواشناسی در تلویزیون هستید بقیه اش را خودتان بگویید.

اصغری: متولد اسفند ۱۳۴۹ هستم در تهران به دنیا آمدم در خیابان ۱۷ شهریور یا شهباز جنوبی سابق. در خانواده پدری ۲ پسر و ۲ دختر بودیم که در سال ۱۷۴ ازدواج کردم و دو دختر دارم که یکی ۱۵ ساله است و یکی ۱۳ ساله.

فارس: از تحصیلات نگفتید.

اصغری: لیسانس فیزیک از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد هواشناسی دارم.انشاء الله اگر خدا بخواهد می خواهم درس خواندن را ادامه بدهم.

فارس: دوست دارید دختران شما همکارتان بشوند؟

اصغری: دوست دارم هر شغلی که دوست دارند انتخاب کنند. تا الآن که هیچ کدام علاقه‌ای نشان ندادند که در شغل پدرشان باشند.

فارس: چطور وارد سازمان هواشناسی شدید؟

اصغری: من دانشجو بودم یک همکلاسی داشتم که در سازمان هواشناسی کار می‌کرد، از او خواستم من را معرفی کند و انجام داد و خوشبختانه وارد سازمان شدم. من از سال ۱۳۷۳ به هواشناسی آمدم منتهی ورودم به شغل فعلی در صدا و سیما به عنوان کارشناس – مجری از شهریور ۱۳۸۰ بود.

فارس: چطور سر از صدا و سیما درآوردید؟

اصغری: در آ‌ن سال یک گروهی از کارشناسان هواشناسی به صدا و سیما رفتیم که از ما تست گرفتند و متأسفانه یا خوشبختانه در نهایت من هم انتخاب شدیم.

فارس: از شغلی که دارید، راضی هستید؟

اصغری: خدا را شکر.

فارس: برخوردی که مردم با شما در کوچه و خیابان دارند چطور است، شما را می‌شناسند؟

اصغری: بله می‌شناسند برخوردشان مثبت است شاید به خاطر پیش‌بینی‌های خوب باشد که در این سالها بهتر شده است. سال‌های اول بیشتر در محل می‌شناختند، بقال محل، شغل ما را به شوخی می‌گرفت و می خندید. به هر حال این شغل، سبقه خوبی نداشت، باید قبول کنیم این موضوع هم فقط هم مخصوص ایران نیست. حتی در کتاب‌های آموزشی زبان هم ۲ نفری که با هم مکالمه می‌کنند می‌گویند که برخلاف آنچه هواشناسی گفته است این طور رخ داده است. نگاه های خوبی قبلاً به هواشناسی نبود.

در تیم ما مارادونایی وجود ندارد

فارس: شیوه بیان در اطلاع‌رسانی وضعیت هوا را از کسی الگوبرداری کردید یا اینکه خودتان به این رسیدید که باید با هیجان و به زبانی عامیانه، اخبار ‌آب و هوا را اعلام کنید؟

اصغری: اعتقاد دارم هر کسی هر چیزی که دارد از پیشکسوت‌های خودش دارد ما یک تیم هستیم که در این تیم مارادونایی وجود ندارد. واقعیت این است که من قبل از اینکه به هواشناسی بیایم معلم بودم خیلی به این شغل علاقه داشتم. یعنی در کلاس درس هم این قدر از این اداها در می‌آوردم که یک واقعیت است که آخر سال، مدیر از بچه‌ها رأی‌گیری می‌کرد، شاید از خود تعریف کردن باشد، اما همیشه بین ۳ نفر اول بودم شاید به خاطر انرژی که مصرف می‌کردم مثلاً قانون اول و دوم نیوتن را می‌خواستم بگویم روی میز می‌رفتم و خودم را پرت می‌کردم پایین. شاید این چیزها در ذهنم ملکه شده است.

خوش شانس بودم

فارس: بخش های خبری صدا و سیما تا به حال نسبت به شیوه بیان شما نقدی نداشتند؟

اصغری: نه، خوش‌شانس بودم هم مدیران هواشناسی و هم صدا و سیما خوب فکر می‌کردند. به هر حال با کسانی برخورد کردم که من را حمایت کردند، این واقعیتی است که یک ریسک است که سبک جدیدی بخواهید ارائه دهید می‌توانند راحت آن را حذف کنند اما در این سال‌ها حتی اخبارگوها هم نرم‌تر خبر می‌خوانند.

فارس: واکنش های مثبت مردم به نوع اطلاع‌رسانی شما باعث نشده است غلظت برخی از شیوه های بیان خودتان را بیشتر کنید؟

اصغری: من در پاسخ به این سوال، برمی‌گردم به دوران مدرسه. از چشمهای دانش‌آموز می‌شود تشخیص داد که از این نوع بیان، خوشش می‌آید پس درباره بقیه مردم هم به این ترتیب است.

فارس: اخبار هواشناسی کدام شبکه را در دنیا می‌پسندید؟

اصغری: از زاویه علمی و به دور از هر گونه سیاستی، CNN هم گراف‌ها و هم اجراهای هواشناسی قابل قبولی دارد.

فارس: شما در انتخاب گراف‌ها هم نقش دارید؟

اصغری: بله، جلساتی به تازگی داشتیم که گراف‌های پشت از این به بعد در بخش های خبری هواشناسی در تلویزیون، زیباتر می‌شود.

هر کسی اصغری را می بیند چه می پرسد؟

فارس: چقدر از اقوام و دوستان در طی روز زنگ می زنند و درباره وضعیت هوا سوال می پرسند؟ اصلا جواب می دهید؟ کلافه کننده نیست؟

اصغری: خیلی زیاد این اتفاق می افتد تقریبا هر کسی می بیند ما را این سوال را می پرسد، اما بیشتر برای مسافرت‌ها و شروع بنایی‌ها تماس ها زیاد می شود.

کسانی که آسفالت کاری دارید فردا هوا بارانی است!

فارس: جالب ترین این تماس ها یادتان هست؟

اصغری: یک شب یکی از هم‌کلاسی‌ها و دوستان قدیمی من که ۲۰ سال با هم دوست بودیم تماس گرفت و گفت من فردا آسفالت‌کاری دارم می‌خواهم بدانم فردا هوا چطور استف حین صحبت، موبایلش قطع شد، بعد از آن، هر چقدر تلاش کردم نتوانستم تماس بگیرم چون خیلی به گردنم حق داشت، شب در اخبار هواشناسی اعلام کردم که «کسانی که آسفالت کاری دارند هوا فردا بارانی است» و خوشبختانه دوستم دیده بود.

فارس: در سال‌های اخیر به خاطر آلودگی هوا در کلان شهرها، مراجعات به شما هم زیاد شده است آیا تا به حال پیش آمده که به شما اعلام شود در اعلام شرایط پایداری هوا و آلودگی، باید بیشتر مراعات کنید؟

اصغری: نه، خوشبختانه زمانی در اینجا کار می‌کنیم که به هواشناسی به صورت علمی نگاه می‌شود، سیاسی نگاه نمی‌شود. یادم هست سال ۸۶ سرمای شدیدی در کشور بود همان موقع هم اعلام کرده بودند که باید واقعیت به مردم اعلام شود و به من گفتند حتی آقای ضرغامی هم هواشناسی را سیاسی نمی‌بیند و گفته باید واقعیت‌ها اعلام شود.


فارس: چرا اطلاعات هوا بین آنچه هواشناسی کشور اعلام می‌کند با اطلاعات شبکه های خارجی درباره کشور ما متفاوت است؟

اصغری: تا ما اطلاعات ماهواره ای را اعلام نکنیم هیچ شبکه ای از هیچ کشوری نمی‌تواند اطلاعات هوای کشور ما را اعلام کند آنها خودشان از ما می‌گیرند. اطلاعات ما آنلاین است. اطلاعات هوا از کشور مبدأ خارج می‌شود، ما هم می‌توانیم اطلاعات هوای آنها را اعلام کنیم.

فارس: دمای رسمی تهران در کدام منطقه از تهران اعلام می شود که همیشه با همه جای تهران فرق دارد؟

اصغری: دمای رسمی تهران که استانداردهای بین المللی را داراست فرودگاه مهرآباد است.این ایستگاه از ابتدا برای تهران اعلام می شده است. طبق استانداردها ۶۰ متر اطراف ایستگاه، نباید هیچ چیزی وجود داشته باشد.

فارس: شما هر روز در بخش خبری حضور دارید؟

اصغری: ما شیفتی هستیم در طول هفته ۲ تا ۳ روز در بخش های خبری برنامه داریم.

فارس: نوبت شما معمولاً قبل از تعطیلات می افتد؟

اصغری: نه این طور نیست ماهانه شیفت بسته می‌شود و اگر هم قبل از تعطیلات، من هستم کاملاً اتفاقی است که نوبت من می‌شود. یا شاید چون من در گزارشم «تعطیلات» را به زبان می‌آورم بیشتر به چشم می‌آید.

فارس: تا به حال مورد اعتراض بقیه کارشناسان هواشناسی قرار نگرفته اید که نحوه اطلاع‌رسانی شما آنها را هم به دردسر انداخته باشد؟

اصغری: نه اصلاً. هر کسی، شیوه خاص خودش را دارد. کارشناسان هواشناسی کاری به نحوه بیان من ندارند.

فارس: شما معمولاً مطالب را حفظ می‌کنید برای ارائه گزارش یا از روی اتوکیو می‌خوانید؟

اصغری: فقط شهرها را از روی اتوکیو می‌خوانم.

فارس: یک روزی را که قرار است در تلویزیون برنامه داشته باشید را برای ما تعریف کنید.

اصغری:صبح ساعت ۵ صبح راه می‌افتم تا مطالب را از کارشناسان شیفت سازمان هواشناسی بگیرم یا از اطلاعات سایت، استفاده کنم ساعت ۷ صبح روی آنتن می روم بعد از آن ۹ صبح و بعد هم ساعت ۲۱٫

گزارش اطلاعات هوای کل کشور در ۹۰ ثانیه

فارس: معمولاً هر بخش خبری هواشناسی چه زمانی طول می کشد؟

اصغری: بستگی به هوا دارد و اتفاقاتی که قرار است رخ دهد اما معمولاً ۹۰ ثانیه است. بارها شده است با برف و باران شدید بخش خبری با آب و هوا شروع شده است.

آقای اصغری یا آقای برفی؟!

فارس: یادم هست در یک روز برفی خارج از استودیو، در محوطه ای باز ، وضعیت هوا را گزارش کردید، آن روز برای ما تعریف کنید.

اصغری: روزی بود که با آقای حیاتی باید روی آنتن می‌رفتم پیش‌بینی کردند به علت بارش برف و ترافیک اگر بخواهم بروم اداره و دوباره برگردم صداوسیما به بخش خبر ۱۴ نمی‌رسم. به همین دلیل ماندم و در هوای باز برفی، گزارش هوا را اعلام کردم. البته همان روز هم آقای حیاتی اسم من را روی آنتن، به اشتباه «آقای برفی» گفتند که تبدیل به خاطره جذابی شد. فقط بعد از آن به آقای حیاتی گفتم که حاج آقا خواهش می‌کنم روز سه‌شنبه که هوا آلوده است روی آنتن به من نگویید آقای آلوده!

فارس: شخصیت شما در حال حاضر بسیار جدی است اما در اجرای تلویزیونی، اصلاً این طور نیستید، در اجرا نقش، بازی می کنید؟

اصغری: خوب کار، جدی است. چند کانال تلویزیون داریم در دنیا، ما باید با آنها رقابت کنیم باید آنها را جذب کنیم به شیوه ای مختلف هم این جذب قابل انجام است.

فارس: از اتفاقات خاصی که در روزهای اول اجرا برای شما رخ می داد برای ما می گویید؟

اصغری: زمانی که دیگر دوره پرده ای که پشت سر کارشناسان هواشناسی در تلویزیون تمام شده بود، قرار بود گزارش هوا را با مونیتور اعلام کنم که مونیتور، خاموش شد و روی آنتن گفتم «احمد بیار دیگه» از آن طرف هم دیدم احمد داشت می‌زد توی سرش، بعد سریع، روی آنتن زنده تلاش کردم که موضوع را درست کنم و توضیح بدهم که این هم از ویژگی های برنامه زنده است. البته آقای ضرغامی هم آن زمان یک نیم سکه به خاطر مدیریت آن برنامه به من اهدا کردند.

فارس: از نزدیکانتان کسی هست که تمام کارهای شما را دنبال کند؟

اصغری: من مادرم خدا رحمتشان کند تا زمانی که بود برنامه ام که تمام می‌شد زنگ می زد و می‌پرسید که چرا امروز این طور بودی، پکر بودی یا هر چیز دیگری. اما الآن خواهر بزرگترم که خداحافظش باشد این کار را انجام می‌دهد.

فارس: تا به حال به فکر راه اندازی شبکه تلویزیونی هواشناسی بودید؟

اصغری: در سازمان هواشناسی این موضوع تا مرحله‌ای پیگیری شد اما بودجه آن تأمین نشد. ما معتقد هستیم در بحث هواشناسی در منطقه خاورمیانه ایران، باید حرف اول را بزند این توانایی را داریم اما مشکل بحث نبود بودجه است.

آرزویم پیش بینی ۱۰۰ درصدی است

فارس: چه آرزویی دارید؟

اصغری: پیش‌بینی، مطلق درست باشد نقشه‌های ما برای ۲۴ ساعت ۹۳ تا ۹۵ درصد درست جواب می‌دهد. آرزویم این است که پیش‌بینی‌ها به ۱۰۰ درصد برسند و آرزوی دوم من همان راه‌اندازی کانال هواشناسی است. می‌خواهم این اتفاق در زمان عمر من رخ بدهد.

فارس: به پیشگویی هم اعتقاد دارید؟

اصغری: به هیچ وجه به پیشگویی معتقد نیستم ما بر اساس داده های علمی پیش بینی می کنیم نه پیشگویی.

آسمان برفی سیاست

فارس: آسمان سیاست کشور را چطور پیش بینی می کنید؟

اصغری: هرچه که برای ملت ما اتفاق می‌افتد خیر است. اما من چون هوای برفی را دوست دارم نمی‌توانم بگویم که هوای خوب، آفتابی است، بهترین آسمان از نظر من برفی است، آسمان سیاست، «برفی» است و قطعاً آلوده نیست.

 

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=63165

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]