تغذیه با شیر مادر نقش مهمی در پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای دیابت و قلبی و عروقی دارد .
دکتر  رضا سعیدی ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شیر  مادر به دلیل دارا بودن مواد و ویتامینهای مورد نیاز نوزاد موجب افزایش  ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری می شود، گفت : تغذیه با شیر مادر  احتمال خطر ابتلاء به آسم ، آلرژی ، چاقی ، پوکی استخوان ، مشکلات بینایی و  خرابی دندانها را در آینده کاهش می دهد .
استادیار گروه نوزادان  دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین تغذیه با شیر مادر احتمال بروز  عفونتهای تنفسی ، گوش میانی و مننژیت را در کودک کاهش می دهد و از بروز  اسهال پیشگیری و یا در صورت ابتلا شدت و طول مدت آن را کاهش می دهد.
این  فوق تخصص نوزادان متناسب بودن شیر مادر با ذائقه فیزیولوژیک نوزاد ،  افزایش بهره هوشی ، کمک به تکامل سیستم عصبی و گوارشی نوزاد ، کمتر بودن  خطر مرگ و میر و داشتن خواب آرام و عمیقتر در نوزادان را از دیگر فواید شیر  مادر برشمرد .
وی همچنین کاهش خطر سرطان سینه ، کاهش بارداری های  ناخواسته ، متناسب شدن وزن مادر ، کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان و رحم را  از جمله فواید برای مادران شیرده عنوان کرد .
گفتنی است : بر اساس  آمارها بیشتر بیماری هایی که کودکان از آن رنج می برند بر اثر سوء تغذیه و  فقدان تغذیه با شیر مادر است و تغذیه با آن در ساعت اول تولد، جان یک و نیم  میلیون کودک را از مرگ نجات می دهد.
واحد خبری افق در مشهد
 
            
