3

نتایج همه‌پرسی مالویناس از نظر قانونی، الزام آور نیست

  • کد خبر : 69133
  • ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۹

من فکر نمی‌کنم که نتایج این همه پرسی از نظر حقوقی ارزش داشته باشد و یا در مورد اجرای آن الزام وجود داشته باشد، چرا که ساکنان جزایر فالکلند یا مالویناس، شهرک‌نشینان هستند، این‌ها مستعمره‌نشینانی هستند که به آنجا رفته‌اند.

 تعدادی از آن‌ها یک مدت طولانی است که به آنجا رفته‌اند، ولی تعدادی هم این گونه نبوده‌اند. تعدادی از آن‌ها فقط برای چند دهه است که به آنجا رفته‌اند که هدف آن‌ها هم گسترش مستعمره، کشف نفت و چیزهایی از این قبیل بوده است.

براین اساس، هنگامی که دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، نتایج این همه‌پرسی را یک شکست تحقیرآمیز برای کریستینا فرناندز دی کریشنر، رئیس جمهوری آرژانتین می‌داند، من فکر نمی‌کنم که اصلا چنین چیزی باشد. هیچ کشوری در امریکای لاتین، این نتایج را به رسمیت نخواهند شناخت. چرا که این پذیرش ادامه حاکمیت استعمارگران بر این جزایر است که هزاران مایل دورتر از انگلیس است.»

یک تحلیلگر می‌گوید همه‌پرسی اخیر که توسط انگلیس در مورد حاکمیت جزایر مالویناس برگزار شده است، نمی‌تواند به انگلیس برای در اختیار داشتن حاکمیت جزایر مالویناس، ارزش حقوقی بدهد.

این تحلیل بعد از آن منتشر شد که مردم آرژانتین در بوئنوس آیرس پایتخت این کشور جمع شدند. این حرکت بعد از یک تبلیغات در سطح ملی و فراخوانی ملی از سوی سازمان “پی‌پولز فور مالویناس” از مرکز مطالعات بین‌الملل آرژانتین برای جمع‌آوری یک میلیون امضا علیه برگزاری همه‌پرسی مورد حمایت انگلیس برسر حاکمیت جزایر مالویناس بصورت گرفت.

این در حالی است که ساکنان انگلیسی جزایر مورد مناقشه، که به عنوان ساکنان جزایر فالکلند نیز شناخته می‌شوند، در یک همه پرسی برای تصمیم‌گیری در مورد این‌که ساکنان می‌خواهند تحت کنترل انگلیس باشند یا نه، شرکت کرده و رای دادند.
وزارت خارجه آرژانتین نیز، دولت انگلیس را به دستکاری در مناقشه دو جانبه و شرایط فعلی جزایر از طریق برگزاری همه‌پرسی متهم کرده است.

پرس تی‌وی با “کریس بمبری”، تحلیلگر سیاسی، مصاحبه‌ای انجام داده است تا نظر وی را در این مورد جویا شود.

آن‌چه در ذیل می‌آید، برگردان این مصاحبه است.

پرس تی‌وی: آقای “کریس بمبری”، آیا این همه پرسی از نقطه نظر حقوقی، می‌تواند برای آرژانتین الزام آور باشد؟

بمبری: نه، من فکر نمی‌کنم که نتایج این همه پرسی از نظر حقوقی ارزش داشته باشد و یا در مورد اجرای آن الزام وجود داشته باشد، چرا که ساکنان جزایر فالکلند یا مالویناس، شهرک‌نشینان هستند، این‌ها مستعمره‌نشینانی هستند که به آنجا رفته‌اند. تعدادی از آن‌ها یک مدت طولانی است که به آنجا رفته‌اند، ولی تعدادی هم این گونه نبوده‌اند. تعدادی از آن‌ها فقط برای چند دهه است که به آنجا رفته‌اند که هدف آن‌ها هم گسترش مستعمره، کشف نفت و چیزهایی از این قبیل بوده است.

براین اساس، هنگامی که دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، نتایج این همه‌پرسی را یک شکست تحقیرآمیز برای کریستینا فرناندز دی کریشنر، رئیس جمهوری آرژانتین می‌داند، من فکر نمی‌کنم که اصلا چنین چیزی باشد. هیچ کشوری در امریکای لاتین، این نتایج را به رسمیت نخواهند شناخت. چرا که این پذیرش ادامه حاکمیت استعمارگران بر این جزایر است که هزاران مایل دورتر از انگلیس است.

و من فکر می‌کنم که حتی امریکایی‌ها در مورد این‌که فالکلندی‌ها چه کسانی هستند، ابهام دارند. جالب است که گزارش مطبوعات اسپانیایی‌زبان در اسپانیا علیه آرژانتین و به نفع ساکنان این جزیره است و من فکر می‌کنم که واقعا یک تحریفی اتفاق افتاده است.

به طور کلی، من فکر می‌کنم، این نتیجه به دست آمده، نه تنها یخ روابط را با کسانی که هیچ دانش و تاریخی از ساکنان فالکلند ندارند، آب نمی‌کند، بلکه من فکر می‌کنم که این نتایج همچنین به دنبال ثابت کردن این مساله بوده است که میراث جنگ فالکلند که مارگارت تاچر در سال ۱۹۸۲ به راه انداخت، برای حزب محافظه‌کار در انگلیس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده است.

این یک نقطه عطف برای تاچر و همه کسانی بوده است که جنگ علیه فالکلند را به راه انداختند و این مساله به عنوان میراث مارگارت تاچر، بانوی آهنین از یک اهمیت نمادین برخوردار است.

پرس تی‌وی: خوب نظر شما در مورد آینده چیست؟

بامبری: من فکر می‌کنم در آینده ما شاهد ادامه جنگ لفظی بین آرژانتین و انگلیس باشیم، ولی این مثل بحث کردن دو مرد کچل در مورد یک شانه است. هر دو طرف در حال حاضر شرایط توانایی به جنگ بر سر جزایر مالویناس را ندارند.

اما هر دو به دارایی‌ای این جزیره چشم طمع دوخته‌اند، چرا که این جزایر نفت و دیگر ذخایر طبیعی دارد. بنابراین من فکر می‌کنم که این جنگ ادامه خواهد داشت و بحث میان دو کشور نیز شدیدتر خواهد شد، ولی من فکر نمی‌کنم که این مناقشه در نهایت منجر به بروز جنگ میان دو کشور شود، چرا که در این مرحله من فکر نمی‌کنم که هیچ از یک دو کشور در موقعیت ورود به یک جنگ بر سر این جزایر باشند.

انگلیس در این منطقه با امریکا و فرانسه خوب جنگیده است، ولی در این روزها وارد شدن به یک جنگ برای انگلیس بسیار سخت و دشوار به نظر می‌رسد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=69133

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]