این دانشمند ۷۱ ساله اظهار کرد که فکر نمیکند انسانها بتوانند ۱۰۰۰ سال آینده را بدون فرار به خارج از مرزهای سیاره شکننده زمین دوام بیاورند.
پروفسور هاوکینگ این سخنان را در مرکز پزشکی سدارس سینای در لسآنجلس اظهار کرد که در آن به بازدید از یک آزمایشگاه سلولهای بنیادی با تمرکز بر کاهش پیشرفت بیماری لو گرینگ پرداخته بود.
هاوکینگ زمانی که دانشجوی دانشگاه کمبریج بود، به این بیماری مبتلا شد.
وی در این بازدید به صحبت در مورد این که چگونه در آن زمان افسرده شده و امیدی به تکمیل دکترای خود نداشت پرداخت.
این فیزیکدان که برای کار بر روی سیاهچالهها و منشأ کیهان شناخته شده است، شهرت خود را برای آوردن مفاهیم مرموز فیزیک به جرمها از طریق کتابهای پرفروش خود مانند «تاریخچه کوتاه زمان» بدست آورده است.
هاوکینگ اظهار کرد: اگر بدانید که جهان چگونه عمل میکند، میتوانید آن را به شکلی کنترل کنید.
وی توانسته بیش از مبتلایان دیگر به این بیماری که همچنین اسکلروزیس آمیوتروفیک جانبی نام داشته، دوام بیاورد. این بیماری به سلولهای عصبی در مغز و نخاع که کنترل عضلات را بر عهده دارند، حمله میکند.
مبتلایان به تدریج با ضعیف شدن و از بین رفتن عضلات، با مشکلات بیشتری در تنفس و حرکت مواجه میشوند.
تاکنون درمانی برای این شرایط شناخته نشده و راهی برای معکوس کردن پیشرفت آن وجود ندارد. مبتلایان کمی توانستهاند بیشتر از یک دهه با این بیماری زنده بمانند.
هاوکینگ از مراقبت ۲۴ ساعته برخوردار بوده و تنها از طریق انقباضهای پراکنده اطراف گونه خود قادر به صحبت کردن از یک رایانه متصل به صندلی چرخدار جهت انتقال تفکراتش با صدای رباتیک است.
این استاد فیزیک علیرغم بیماری خود همچنان فعالانه در حوزه فیزیک فعالیت میکند.
وی در سال ۲۰۰۷ مانند یک فضانورد توانست احساس بیوزنی را در فضاپیمایی که این حس را با شیرجههای سهموی ایجاد میکرد، تجربه کند.
هاوکینگ اظهار کرد: هرچقدر زندگی بنظر سخت بیاید، همیشه کاری هست که در آن بتوانید موفق باشید.
این اظهار نظرهای هاوکینگ در پی کاهش بودجه علوم سیارهای ناسا که امسال تا ۳۰۰ میلیون دلار از سال گذشته کمتر بود، اظهار شده که برای شناسایی جهانهای جایگزین زمین بسیار حیاتی است.
ایسنا