مردانی که در پیشرفتهترین کشورهای جهان زندگی میکنند، ساعات بیشتری کار میکنند و دستمزد بیشتری نیز دریافت میدارند، اما به نظر میرسد که بیشتر در معرض خطر قرار دارند و دارای امید به زندگی پایینتری هستند.
زنان از لحاظ شادبودن نمره بیشتری را در این مطالعه کسب کردند، این در حالی است که آنها با میانگین دو ساعت و نیم، روزانه دو برابر مردان در امور خانهداری فعالیت دارند.
«شاخص زندگی بهتر» آنلاین متعلق به «سازمان توسعه و همکاری اقتصادی» تندرستی را بر اساس مولفههایی از قبیل سلامت، شغل، جامعه، تحصیلات، امنیت و “تعادل زندگی” اندازهگیری میکند.
هماکنون محققان حاضر در پروژه کنونی، سن، جنسیت و کشور را نیز به این مولفهها افزودهاند.
یافتههای آنها نشان میدهد که بریتانیا دوازدهمین کشور شاد در میان این کشورهاست و جلوتر از فرانسه و آلمان، اما عقبتر از استرالیا و امریکا قرار دارد. امریکا در رده نخست و استرالیا در رده سوم جای دارند. در این مطالعه ترکیه در رده آخر جای گرفت.
زنان در ۳۴ کشور نمونهموردی، به طور متوسط هر روز ۲۷۹ دقیقه را به خانهداری و مراقبت از فرزندان یا سالخوردگان اختصاص میدهند، این در حالی است که مردان ۱۳۱ دقیقه را به انجام این امور میگذرانند.
در این ۳۴ کشور، ۷۲ درصد مردان و ۵۹ درصد زنان شاغل بودند و این ارقام شامل کارهای پارهوقت نیز میگردد.
همچنین مشخص شد که مردان اندکی سالمتر از زنان هستند، اما دارای امید به زندگی کوتاهتر (حدود شش سال کمتر) هستند.
به گفته محققان، درست است که مردان بیشتر از زنان کار میکنند و دستمزد بیشتری نیز دریافت میدارند، اما به نظر میرسد بیشتر قربانی یورش یا قتل هستند، درحالیکه زنان مدت طولانیتری زندگی میکنند و دارای شبکههای اجتماعی قویتری هستند؛ با این حال زنان در اواخر عمر بیشتر در معرض فقر قرار دارند.
منبع ایسنا