اریک موث و آدام هوور، دستگاه «Bite Counter» (شمارشگر لقمه) را برای اندازهگیری میزان غذای مصرفی افراد اختراع کردهاند.
این دستگاه مانند ساعت مچی به دست بسته شده و الگوی حرکت چرخشی مچ دست را برای شناسایی زمان لقمه برداشتن فرد تعقیب میکند. این دستگاه را میتوان مانند گام شمار لقمه در نظر گرفت.
به گفته این محققان، در سطوح اجتماعی، برنامههای رایج کاهش و افزایش وزن نتوانستهاند تاثیر مهمی از خود به جای بگذارند. بررسیها نشان داده که افراد تمایل دارند تغذیه خود را با اختلاف زیادی دست کم بگیرند چرا که شیوههای سنتی بر نظارت و گزارشدهی خود فرد تکیه دارند.
از مزیتهای شمارشگر لقمه میتوان به این اشاره کرد که این دستگاه خودکار بوده و از این رو جانبگیری کاربر از این برنامه حذف میشود. میتوان از این دستگاه در هر جا مانند رستوران یا حین کار استفاده کرد چرا که اغلب در این مکانهاست که افراد به سختی میتوانند طبق رژیم غذایی مورد نظر خود رفتار کنند.
این دستگاه مبتنی بر مواد موجود در یک لقمه مانند میزان دقیق گرمی مواد مغذی آن نبوده بلکه بر اساس سادهسازی نظارت طولانیمدت عمل میکند.
این دستگاه مانند دیگر محصولات الکترونیکی مصرفی از جمله نظارت بر فعالیت، ناظر ضربان قلب، ساعتهای موقعیتیاب جهانی و گام شمار به بازار عرضه خواهد شد.
برای استفاده از این دستگاه تنها کافی است که پیش از غذا، آن را با دکمهای روشن کرده و پس از اتمام غذا آن را خاموش کنید. این دستگاه به طور خودکار تعداد لقمههای مصرف شده در این مدت را خواهد شمرد.
دستگاه لقمهشمار، در مرحله آزمایشگاهی تا ۹۰ درصد در شمارش صحت داشته و این امر بدون در نظر گرفتن کاربر، غذا، ظروف یا محتوی آنها بوده است.
این دستگاه با ذخیره کردن اطلاعات در مورد تعداد لقمهها به محققان کمک خواهد کرد تا در آینده، دستورالعملهای جدید و مبتکرانهای برای مطالعات در مورد کاهش یا افزایش وزن ارائه دهند.