وی افزود: به طور عادی از هر ۱۰ افسردگی یک نفر به افسردگی پس از زایمان مبتلا میشود که این رقم در میان مادران نوجوان به ۴ مورد در هر ۱۰ نفر میرسد ولی بسیاری از زنان در سکوت از آن رنج میبرند و مشکل خود را با کسی در میان نمیگذارند.
این متخصص زنان و زایمان علت اصلی تغییر افسردگی پس از زایمان را تغییرات ناگهانی هرمونی در بدن عنوان کرد و گفت: این امر یک بیماری نیست بلکه عارضهای است که تنها چند روز طول میکشد و فقط باید درست مدیریت شود.
رئیس بیمارستان اکبرآبادی علائم اصلی که باید مادر یا اطرافیان به آن آگاه باشند را ترس و اضطراب، احساس ناامیدی، گریه مداوم، بیخوابی، از دست دادن اشتها و عدم تمرکز عنوان کرد و افزود: افسردگی پس از زایمان در زنانی که دوقلو یا بیشتر به دنیا آوردهاند شایعتر است و ممکن است به دلیل استرس برای مراقبت از کودکان مدت این افسردگی بیشتر طول بکشد.
کاشانیان توصیه کرد تا مادران باردار قبل از زایمان با افزایش سطح آگاهی و برنامهریزی برای تغذیه خود را برای این شرایط آماده کرده و در صورت بروز این حالات با پزشک خانواده خود مشورت کنند چرا که در موارد جدی پزشک میتواند داروی ضدافسردگی که برای دوران شیردهی ایمن است را تجویز کند.