“محمد غرضی” عصر امروز در کانون سردفتران و دفتریاران در جمع چندی از وکلای کشور به ایراد سخنرانی و تشریح مواضع انتخاباتی خود پرداخت.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: میخواهم جمهوریت را توسعه دهم و اگر رأی بیاورم سیستم تعیین استاندار را توسط خود مردم را راهاندازی میکنم. من معتقدم اگر مردم استانداران خود را با رأی انتخاب کنند توسعه جمهوریت رخ میدهد که معانی ارزشی در اداره جامعه و توسعه مدیریتی دارد.
غرضی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه در صورتی که رئیسجمهور شوید آیا صورتحساب نهادهای مثل شهرداری و وزارت نفت را به مردم میدهید، بیان کرد: آنچه که باعث گرفتاری شده عدم شفافیت دستگاه اجرایی است، من معتقدم هیچ وزیری نباید امضای فیزیکی داشته باشد، یعنی به یک نفر امتیاز بدهد و به یک نفر امتیاز ندهد. وزیر مأمور اجرای قانون است.
وی با اشاره به عملکرد شهرداریها بیان کرد: شهرداریها بیشترین اقدامات خود را برای اختفای قوانین حاکم دارند و به هیچ عنوان صورتحساب به کسی ارائه نمیدهند.
غرضی در ادامه گفت: در تمام زمینههایی که اقتصاد ملی در دست سازمانها زیر بار اعلام اسناد نمیروند باید این روند تغییر کند و در کشور نهادینه شود.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته هیچگاه وزیر را استیضاح نمیکنند، چرا که استیضاح وزیر اشتباه است و اگر خلافی صورت گرفته در اعمال مقررات باید به دنبال آن گشت و اگر دولت ضعیفی روی کار بیاید نمیتواند تغییری در این روند ایجاد کند.
غرضی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان تشکیل کارگروهی در دولت احتمالی شما برای واگذاری نهادها است، تصریح کرد: اگر NGO ها تشکیل شود به کمک دولت بیاید واگذاری نهادهها به مردم میسر خواهد شد و معتقدم توسعه اجتماعی نتیجه تعامل NGO ها با مردم و دولت است.
وی در ادامه افزود: اما ما شاهد فرمایشی شدن NGO ها در کشور هستیم و دلیل آن هم این است که سازمان دهی درستی برای این آنها وجود ندارد.
وزیر اسبق نفت در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا مسائل هستهای به شکل فعلی ادامه میدهید یا روشهای جدیدی را در نظر دارید گفت: ما ملتی هستیم که میخواهیم استقلال داشته باشیم و اکنون مفاهیم استقلال تغییر کرده است، لذا ما استقلال را تشکیل حکومت تعریف میکنیم، اما در جهان میگویند استقلال یعنی تعامل چند کشور با یکدیگر.
وی در ادامه افزود: تمام تلاش آمریکا بر این است که حکومت سوریه را مغلوب کند. ما پشتیبان سوریه هستیم، لذا با آمریکا مذاکرهای نداریم، اما تعامل میکنیم و اگر او فکر میکند که با زور میتواند جایی را بگیرد بداند که ما مقابلش ایستادگی خواهیم کرد.
غرضی اظهار داشت: آمریکا اگر میخواهد نظام فعلی را ساقط کند تا یک دولت دستنشانده برسر کار بیاورد بداند که ما همچنان مقاومت خواهیم کرد و اگر رضا شاه هم مقاومت کرده بود مردم همراه او بودند! اما وی ترسید و فرار کرد.
وزیر دولت سازندگی گفت: ما با تمام کشورها تعامل خوبی داریم، اما دعوای ما در جهان فقط با آمریکاییهاست، چرا که آنها معتقدند همه منابع زمین متعلق به آنها است و حق دخالت در امور دیگران را دارند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در ادامه با تأکید بر لزوم اجرای قانون بیان کرد: قانون اگر حامی اجتماعی نداشته باشد از بین میرود و همچنان ذهنیت ما این است که قانون تغییر نمیکند و باید اجرا شود.
وی اظهار داشت: اما قانون باید پایه اجتماعی قوی داشته باشد تا مغفول نماند و اجرای قانون با زور هزینهبردار است.
غرضی با بیان اینکه برای وضع قوانین اگر کارشناسی درستی صورت نگیرد و رأی اجتماعی نداشته باشد و در مجلس مثل ۱+۵ رأی نیاورد بیخاصیت خواهد شد، افزود: باید سعی کنیم در زمان وضع قوانین حقوق عامه بر حقوق خاصه ترجیح پیدا کند در غیر این صورت فقرا مانع اجرای قانون میشوند.
وی تأکید کرد: وقتی قانون استحکام داشته باشد به خودی خود اجرا شده و دولتها نمیتوانند در برابر آن مقاومت کنند.
این کاندیدای ریاستجمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر گزینش وزرای کابینه خود عنوان کرد: اگر رأی بالایی بیاورم و افراد زیادی در صحنه انتخابات مشارکت پیدا کنند از میان افرادی که به میدان میآیند و با برنامههای من موافقند و شرط و شروط نمیگذارند استفاده میکنم و آنها بسیار راحت برنامهها و کارها را پیش میبرند.
غرضی در پاسخ به اینکه از حیث اصلاحگری دولتهایی که طی صد سال اخیر آمده و رفتهاند تفاوتی نکردند دولت آینده به چه صورت میخواهد تغییر ایجاد کند، گفت: دولت اصلاحطلب به هیچ دردی نمیخورد. جامعه اصلاحطلب کارآمد است اصلاحات باید پایگاه اجتماعی داشته باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: اصلاحات گروهی کارساز نیست و در شکل سیاسی نیز نمیتواند بروز کند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: تصور اینکه دولت اصلاحطلبی که پایگاه اجتماعی نداشته باشد سرکار بیاید نادرست است و منجر میشود به بلایی که سر خاتمی آمد مبنی بر اینکه گروههای اصلاحطلب از وی عبور کرده و در مجلس تحسن کردند.
غرضی ادامه داد: در محاسبات سیاسی و اداری و اجتماعی خودم به این نتیجه رسیدم که استاندار باید منتخب مردم باشد کشور زمانی به تثبیت می رسد که مردم با مقامات اجرایی خودشان مستقیم، رودر رو شوند، وظیفه رئیس جمهور این است که قوانین کشور را اجرا کند و کشور را به نحو مطلوب تری اداره کند که با تغییر وزیر، معاون وزیر و استاندار دولت می تواند به اهدافش دست یابد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید براینکه رئیس جمهور اختیارات زیادی را در قانون اساسی دارد تصریح کرد: رئیس جمهور هنگامی می تواند اختیاراتی که قانون اساسی به او داده را انجام دهد که حامی اجتماعی داشته باشد اگر وی حامی اجتماعی نداشته باشد تغییراتی که ایجاد می کند قطعا به ضرر کشور و نظام خواهد بود لذا بایستی رئیس جمهور با عقبه اجتماعی خود عمل کند.
وی افزود: هنگامی که رئیس جمهور افرادی که از خانواده، آشنایان و دوستانش در دولت استفاده می کند بستر اجتماعی را از دست داده است، تمام وقایع گذشته نشان می دهد که جریان هایی که دولت ها به محض رسیدن به قدرت انجام داده اند این مهم بوده که اداره کشور را به دست ستادی که خود آن را مامور کرده اند اعطا کرده اند.
غرضی اظهار داشت: برای حل مسئله در استان ها استاندار را از طریق رای مردم انتخاب می کنند و شرطی برای آن ندارم اما اگر استانداری در جایی ذهنیت تجزیه طلبی داشته باشد هرگز نمی تواند استاندار باشد این در حالی است که اگر استانداری مسئولیت استانش را بپذیرد به مدت چهار سال حق دارد که آن استان را اداره کند.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ سال است که خدماتی در عرصه سیاسی، اداری و انقلابی تلاش می کنم گفت: در مدتی که وزیر و استاندار استان ها بودم شهادت می دهم که برخی از شهرها وضعشان به لحاظ سیاسی و اجتماعی با سی سال گذشته فرقی نکرده است این در حالی است که جمعیت و نخبگان این استان ها به مراکز استان رفتند و روستاها و بخش های آن را خالی از سکنه کرده اند.
وزیر سابق نفت با بیان اینکه استاندار باید مستقیما مشکلات مردم را حل کند، تاکید کرد: مردم برای حل مشکلاتشان باید به استاندار رجوع کنند تا توسعه شکل گیرد بهترین راهی که به این مهم دست یافت این است که بتوان مردم را در اداره این کشور مستقیم دخالت دهیم.
غرضی با بیان اینکه تهران را به ۶ استان تقسیم می کنم تاکید کرد: استان بزرگ تهران با ۳۰ نماینده ای که مردم تنها آنها را به اسم می شناسند نه رسم، باید به ۶ استان تقسیم شده و برای هرکدام از آنها ۵ نماینده تعیین شود.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطر نشان کرد: در ۱۰۰ سال گذشته استاندار موفقی وجود نداشته این در حالی است که اگر مردم با رای مستقیم خود تعیین شوند مدیران در استانها به عهده استانداران باشند