خوشبختانه امروزه با رشد تکنولوژی و افزایش میزان آگاهی و دانش بشر، بسیاری از افراد در سراسر جهان نسبت به این بیماریها آگاهی لازم را کسب و یا دستکم با چگونگی درمان و پیشگیری از ابتلا به آنها در طب مدرن آشنایی پیدا کردهاند. اما شاید کمتر با روشهای درمانی طب سنتی و مکمل در درمان بیماریهای شایع و رایج در این زمینه آشنا باشند.
برای آشنایی بیشتر با روشهای درمانی و داروهای پیشنهادی طب سنتی ایران در درمان این قبیل بیماریها، سعی بر آن داریم تا با معرفی و نحوه مصرف چند گیاه دارویی رایج درمانگر با اثر آنتیباکتریالی ویژه پیشگیری و درمان بیماریهای باکتریایی دستگاه تناسلی بویژه در بانوان آشنا شویم.
* بلوط
پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن، قند، اسید گالیک،اسید مالیک، کوئرسین، موسیلاژ، پکتین، رزین و روغن است. از آنجا که در این مبحث به بررسی بیماریهای باکتریایی دستگاه تناسلی میپردازیم، لذا بخش مورد استفاده این گیاه شامل پوست درخت، برگ و جفت بلوط خواهد بود.
این گیاه دارای خاصیت آنتیباکتریالی بسیار قوی میباشد. برای تهیه محلول شستوشو از جوشانده پوست درخت استفاده میشود. بدین منظور ۱۵ گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد. از این جوشانده میتوان به عنوان محلول شستوشو استفاده کرد یا آن را در وان حمام ریخته و در آن استراحت کرد.
این محلول همچنین خون مردگی را درمان میکند و اگزما را از بین می برد. برای درمان بیماریهای پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریختهاید، به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کنید.
* اکالیپتوس
اسانس اکالیپتوس دارای خاصیت ضد میکروبی مناسبی در مقابل برخی از باکتریهااست و در حالت کلی اثرات ضدمیکروبی این گیاه بیشتر روی باکتریهای گرم مثبت است. در برخی موارد اکالیپتوس برای درمان سوزاک تجویز و نتایج بسیار خوبی از روند درمانی بیماران گزارش شده است.
از این گیاه به دو شکل میتوان استفاده کرد. یکی ضدعفونی محیط با استفاده از بخور اکالیپتوس و دیگری تهیه یک محلول شستوشوی رقیق با استفاده از اسانس یا برگ خشکشده گیاه و شستوشوی دستگاه تناسلی با استفاده از این محلول. قرار گرفتن در تشتی حاوی این محلول شستوشو به مدت روزانه ۷ – ۵ دقیقه، نتایج بسیار رضایتبخشی به همراه خواهد داشت.
تبیان