5

اسامی گزینه های تصدی ریاست بانک مرکزی

  • کد خبر : 97132
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۷

درحالی که تا امروز از سه گزینه برای تصدی ریاست بانک مرکزی نام برده می شد ساعتی قبل با خبر شدیم مسعود نیلی از فهرست خط خورده و هم اکنون روحانی از بین سیف و همتی باید رئیس کل بانک مرکزی را انتخاب کند.

بعد از دریافت رأی اعتماد ۱۵ وزیر کابینه یازدهم لحظه شماری برای معرفی رئیس کل بانک مرکزی آغاز شده و باید دید که حسن روحانی کلید بانک مرکزی را به چه کسی می سپارد.

تا امروز نام ۳ گزینه برای ریاست بانک مرکزی مطرح بود اما از ساعتی قبل با خبر شدیم که مسعود نیلی از فهرست گزینه‌های سکانداری بانک مرکزی خط خورده و رقابت بین همتی و سیف تشدید شده است.

بنابراین حسن روحانی از بین ولی‌اله سیف  مدیرعامل فعلی بانک کارآفرین و عبدالناصر همتی مدیر عامل فعلی بانک سینا انتخاب خود برای هجدهمین رئیس کل بانک مرکزی را نهایی و همین ایام حکم رئیس کل بانک مرکزی جدید در دولت یازدهم را امضاء خواهد کرد.

بنظر می‌رسد نام مسعود نیلی بخاطر این از فهرست گزینه‌های مطرح برای بانک مرکزی خط خورده است که وی شرط قانون برنامه پنجم توسعه را برای ریاست بانک مرکزی ندارد؛ تبصره ماده ۸۸ قانون برنامه پنجم توسعه قانوگذار برای رئیس جمهور شرط گذاشته است که  رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام وی باید از میان متخصصان مجرب پولی بانکی و اقتصادی با حداقل ده‌سال تجربه‌کاری و تحصیلات حداقل کارشناسی ارشد در رشته‌های مرتبط و دارای حسن شهرت انتخاب شوند.

با احتساب این ماده قانونی باید در نظر داشت که رئیس کل آینده بانک مرکزی هر کسی که باشد باید ۱۰ سال تجربه کاری و تحصیلات حداقل کارشناسی ارشد در رشته‌های بانکی و اقتصادی داشته و از میان متخصصان مجرب پولی و بانکی و اقتصادی باشد.

به گزارش تسنیم، از سال ۱۳۳۹ تا کنون بانک مرکزی ۱۷ رئیس کل را به خود دیده که هر کدام سیاست ها و عقاید متفاوتی در خصوص بانکداری و بازار پولی و ارزی داشتند و همین امر موجب شد تا اقتصاد ایران در سال های مختلف شاهد وقایع متفاوت ارزی و پولی باشد.

ابراهیم کاشانی، علی اصغر پورهمایون، مهدی سمیعی، خداداد فرمانفرمائیان، عبدالعلی جهانشاهی، محمد یگانه، حسنعلی مهران، یوسف خوش کیش، محمد علی مولوی، علیرضا نوبری، سید محسن نوربخش، مجید قاسمی، سید محمد حسین عادلی، ابراهیم شیبانی، طهماسب مظاهری و محمود بهمنی، روسای بانک مرکزی از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۹۲ هستند. و باید دید نام چه کسی بعنوان رئیس کل هجدهم در تاریخ ثبت خواهد شد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=97132

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]