اقبال شاکری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس درباره نحوه انتخاب شهردار تهران توسط اعضای چهارمین دوره شورای اسلامی شهر اظهار داشت: در شورای چهارم در خصوص نحوه اداره جلسهها، آئین نامه داخلی شورا و انتخاب شهردار و تعیین کمیسیونها، کار گروههای تخصصی تشکیل شده است و در جلسه گذشته کارکرد این کار گروهها در شورای شهر ارائه شد.
وی ادامه داد: کارکرد تشکیل سه کار گروه، هماهنگی مناسبی را بین اعضای شورا نشان داده است که با ادامه این مسیر میتوانیم از همفکری و همراهی اعضای شورا در انجام تعهدات استفاده کنیم.
تشکیل کارگروهی برای انتخاب شهردار تهران
شاکری بیان داشت: درباره انتخاب شهردار تهران کارگروهی در شورای شهر تشکیل شده است که معیارهایی را نیز تعیین کردهاند که در چهار حوزه عقیدتی، مدیریتی، کارکردی و شخصیتی تعداد قابل توجهی معیار تعیین شده است و افرادی که نامزد تصدی پست شهردار میشوند باید براساس معیارهای ارائه شده امتیاز بندی شوند و افرادی که رتبه بالاتری کسب کنند برای ارائه برنامه و گفتوگو با اعضای شورا دعوت میشوند.
منتخب چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما نمایندگان مردم در شورا هستیم و آنها نیز نشان دادند که از نمایندگان این دوره توقع دارند که یک تشکیلات مناسب و افراد صالح را برای پاسخ به نیازهای اجتماعی، فرهنگی، خدماتی و عمرانی خود برگزینند و این موضوعات مهمترین وجع کارکرد شورای چهارم در شروع کار رسمی خود است.
شاکری بیان داشت: استمرار اعتماد شهروندان تهرانی به شورای چهارم با توجه به نحوه عملکرد شورا در انتخاب پست ریاست شورا، شهردار و تدوین کمیسیونهای تخصصی و حرفهای است.
عدم توجه به هویت سیاسی کاندیداهای شهرداری تهران
وی یادآور شد: ما نباید در شورای چهارم به هویت سیاسی کاندیداها توجه نمیکنیم بلکه بررسی سوابق، توانمندیها و صلاحیت نامزدهای شهرداری تهران را مورد بررسی کامل قرار میدهیم.
منتخب چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران افزود: پرداختن به هویت سیاسی نامزدهای شهرداری تهران موجب میشود کارکرد سیاسی جای کارکرد عقلانی و حرفهای در مدیریت شهری را بگیرد و شورای شهر به سمت قطبی شدن برود.
شاکری یادآور شد: تعداد قابل توجهی از جمله، محمد باقر قالیباف، علی نیکزاد، رستم قاسمی، محسن هاشمی، پرویز فتاح، محسن رضایی، صفدر حسینی و محسن مهر علیزاده و افراد دیگر نامزد تصدی شهرداری تهران هستند.
وی بیان داشت: بررسی سوابق فرهنگی، اجتماعی، حرفهای و تخصصی این افراد انجام و فردی که بیشترین رأی را به خود اختصاص دهد شهردار تهران میشود.
شاکری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه منتخبین مردم در مقابل لابیهای احتمالی نامزدهای شهرداری تهران چه اقدامی انجام می دهند، گفت: اگر جناح سیاسی را در انتخاب در نظر بگیریم مطمئناً بجای پرداختن به صلاحیت نامزدها به هویت سیاسی آنها پرداختهایم.
منتخب چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران افزود: در مواقعی برای کسب اعتماد نظر ممکن است جلسات نامزدها با اعضای شورای شهر داشته باشند. در شأن و شخصیت اعضای شورای چهارم نیست که کسانی فکر کنند با لابیگری میتوانند آرای این افراد را جابجا کنند.