امیر خجسته نماینده همدان از آغاز بکار کمیته “بررسی تقسیمات کشوری” خبر داد و گفت: این کمیته از اول مهرماه سالجاری کار خود را آغاز خواهد کرد.
وی افزود: در همین راستا افزایش حوزههای انتخابیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بررسی خواهد شد.
رئیس کمیسیون شوراها گفت: از آنجایی که قانون اساسی بر افزایش تعداد نمایندگان تاکید دارد، لذا این موضوع در دستور کار کمیته مربوطه قرار خواهد گرفت و نمایندگان مجلس از ۲۹۰ نفر به ۳۱۰ نفر افزایش خواهند یافت.
خجسته در خصوص اینکه آیا این تغییرات به مجلس دهم خواهد رسید یا نه، گفت: بله، قطعا این تغییرات تا پایان مجلس نهم صورت خواهد گرفت.
نماینده همدان همچنین به بررسی و اصلاح مجدد قانون انتخابات ریاست جمهوری و قانون انتخابات شوراها اشاره کرد و گفت: کمیسیون شوراها در نظر دارد این دو موضوع را نیز بررسی و در صحن علنی مطرح کند.
پیش از این نیز نائب رئیس کمیسیون شوراها از تصویب کلیات طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه در کمیسیون متبوع خود خبر داده و گفته بود: بررسی جزئیات این طرح در کمیته تقسیمات کشوری، شوراها و شهرداریها آغاز شده است.
محمد جواد کولیوند نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در این رابطه به باشگاه خبرنگاران گفت: اصلاح جدول حوزههای انتخابیه لایحهای بود که دولت در مجلس هشتم آن را ارائه کرد که بنا به دلایلی مصوب نشد، پس از آن نمایندگان طرحی را با همین عنوان، یعنی طرح اصلاح حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان آنها آماده کردند که آن نیز در مجلس هشتم به دلیل آنکه انتهای کار مجلس بود مصوب نشد تا اینکه طرح فوق به مجلس نهم رسید که اخیرا کلیات این طرح در کمیسیون شوراها مصوب شده است.
وی در ادامه افزود: با مصوب شدن کلیات طرح فوق قرار شد که با هماهنگی وزارتکشور آخرین مباحثی که در رابطه با بحث نمایندگی و حوزههای انتخابیه وجود دارد در کمیته تقسیمات کشوری، شوراها و شهرداریهای کمیسیون بررسی شود و آخرین اصلاحاتی که باید انجام شود ،صورت گیرد تا انشاالله این طرح برای ارائه به صحن علنی آماده شود.
نایب رئیس کمیسیون شوراها با اشاره به اینکه این کار نیاز به ۲ تا ۳ ماه کار مداوم دارد تا به تمامی درخواستها رسیدگی شود، تصریح کرد: درکمیته تقسیمات کشوری، شوراها و شهرداریها ساز و کارها را انجام میدهیم تا با هماهنگی با کارشناسان مربوطه، تقاضاهای متعددی که وجود دارد بررسی شود تا در نهایت طرح به گونهای اصلاح شود که با اضافه شدن نمایندگان مجلس شورای اسلامی کارهای اصلی کشور بهتر پوشش داده شود.
گفتنی است براساس اصل ۴۴ قانون اساسی هر ده سال یکبار باید حدود ۲۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود، این اتفاق آخرین بار در سال ۷۸ رخ داده بود و براساس مصوبه مجلس در آن سال تعداد نمایندگان از ۲۷۰ نفر به ۲۹۰ افزایش یافت.