2

سناریوی ربایش دختران نیجریایی

  • کد خبر : 129678
  • ۰۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸

«ابراهیم عثمان» تحلیلگر و سردبیر چندین نشریه، روزنامه و سایت خبری در نیجریه با بیان اینکه بحران اسلامی ـ مسیحی در نیجریه رخ نخواهد داد، گفت: سناریوی ربایش دختران نیجریایی برای محدودکردن بیداری اسلامی و نفوذ ایران در آفریقاست.

خبرگزاری فارس: سناریوی ربایش دختران نیجریایی برای محدودکردن بیداری اسلامی و نفوذ ایران در آفریقاست/ بحران اسلامی ـ مسیحی در نیجریه رخ نخواهد داد

سجاد اسلامیان: حادثه ربودن بیش از ۲۰۰ دختر نیجریایی اتفاقی است که اگر با گذر از آن جنجال‌های رسانه‌ای از آن کم می‌شود اما به همین واسطه غبارهای موجود به کنار می‌رود و تحلیل‌های متعددی در این بین منتشر می‌شود.

با توجه به اینکه یکی از ابعاد این اتفاق و بحران گروهی اسلامگرا و تندروست و چهره جهانی و رحمانی اسلام را خدشه‌دار کرده است ضروری بود به تحلیل و تبیینی از داخل نیجریه و از کسانی که در متن ماجرا قرار دارند دست یافت.

فارس/در همین راستا با برخی از «خمینیون» در نیجریه ارتباط برقرار شد تا نهایتا «ابراهیم عثمان» سردبیر سابق و فعلی چندین نشریه، روزنامه و سایت خبری در نیجریه به سوالات ما در این باره پاسخ گفت.

«ابراهیم عثمان» که تخصص اصلی‌اش در تهیه گزارش‌های جنجالی و تحقیقی است، مراحل رشد در عرصه خبرنگاری را از گزارشگری تا سردبیری گذرانده و در سال ۲۰۰۳ جایزه بهترین سردبیری نیجریه را از «شرکت رسانه‌های دولتی کادونا» دریافت کرده است.

متن زیر گفت‌وگوی خبرنگار فرهنگی فارس با وی است:

* بیداری اسلامی در نیجریه با قدرت در حال رشد است

فارس: نظر شما درباره ربایش دختران در نیجریه چیست؟ آیا این یک بحران جدید برای مسلمانان نیجریه است یا آغازی برای دخالت بیشتر غرب در کشور شما؛ به‌ویژه با ارسال کارشناسان ضدتروریسم اسرائیلی به نیجریه؟

ابراهیم عثمان: هر دوی اینهاست؛ همه هدف آنها از ساختن سناریوی «بوکوحرام»، خطی است که توسط ابرقدرت‌ها برای محدودکردن بیداری اسلامی در آفریقا از طریق نیجریه و قطع نفوذ ایران در این قاره به‌ویژه در نیجریه است؛ جایی که آنها حس می‌کنند که این بیداری اسلامی روزانه با قدرت در حال رشد است.

این اتفاق(سناریوی ربایش دختران نیجریایی)، نشانه‌های آغاز مداخله خارجی در نیجریه است تا به لوله نفت این کشور زانویی برای خود بزنند.

فارس: نظر شما درباره حل این مشکل با همکاری رهبران مذهبی مسلمان و مسیحی چیست؟

ابراهیم عثمان: راه حل برای این مشکل برای همه نیجریایی‌ها این است که مسلمانان و مسیحیان بیرون بیایند و به تاکتیک‌هایی که غرب از طریق رهبران دست‌نشانده کشور به دنبال اجرای آن است «نه» بگویند.

این نبرد همه نیجریایی‌ها بدون در نظر گرفتن گرایش‌های مذهبی آنهاست؛ الحمدلله مردم الان از دولت سوالاتی می‌پرسند که البته جواب واضحی از سوی دولت وجود ندارد؛ مردم به نظر می‌رسد که این واقعیت را درک کرده‌اند که همه این کشتارهای بی‌معنا و آدم‌ربایی‌ها چیزی جز عملیات پوششی [برای یک عملیات بزرگتر] نیست.

* تروریست‌های مسلمان به مساجد و تروریست‌های مسیحی به کلیساها حمله کرده‌اند اما مردم با آنها مقابله کرده‌اند

فارس: نقش رسانه‌های غربی را در این حادثه چگونه می‌بینید؟

ابراهیم عثمان: نقش رسانه‌های غربی درباره این مسئله تفاوتی با نقش دولت‌های غربی ندارد؛ وقتی که دولت‌ها دستور کار را تعیین می‌کنند رسانه‌های غربی به سناریو شکل می‌دهند و طرز فکر خود را تحمیل می‌کنند.

فارس: ما پیش از حادثه ربایش دختران نیجریایی شاهد حمله به کلیساهای نیجریه توسط «بوکوحرام» بودیم آیا فکر می‌کنید اگر نیجریه این بحران را مستقلا حل نکند، شاهد بحران اسلامی ـ مسیحی خواهیم بود؟

ابراهیم عثمان: هدف نهایی تحریک مسلمانان و مسیحیان به خشونت بود تا به آنچه به صورت خودخواهانه به دنبال آن بودند دست یابند.

آنها این هدف را دنبال می‌کردند چون مذهب نقش مهمی در زندگی بیشتر مردم نیجریه بازی دارد اما همانگونه که گفتم مردم شروع به پرسیدن کرده‌اند چراکه بازی از دست نویسندگان آن خارج شده است.

ما مواردی داشته‌ایم که تروریست‌های مسلمان نمازگزاران مسلمان را در مساجد به قتل رسانده‌اند؛ مسیحیانی که قصد داشتند در کلیسا بمب‌گذاری کنند توسط مردم متوقف شده‌اند؛ مسیحیان و مسلمانان [بسیاری] هنگام تلاش برای بمب‌گذاری در مساجد و کلیساها دستگیر شده‌اند.

تنها این موارد نیست؛ حتی آنها تلاش کرده‌اند با تحریک مذاهب و افراد مختلف به خشونت های فرقه‌ای بین مسلمانان دامن بزنند.

[با همه این احوال] من به شما اطمینان می‌دهند [بحران اسلامی ـ مسیحی] آنچنان که در دیگر کشورها رخ داد در نیجریه اتفاق نخواهد افتاد؛ نیجریه شبیه جمهوری دموکراتیک کنگو نیست؛ نیجریه با کشورهایی چون عراق و افغانستان و کشورهای آشفته دیگر کاملا تفاوت دارد.

* رهبران «بوکوحرام» هیچوقت این نام را برای خود انتخاب نکرده بودند

فارس: «بوکو حرام» در نخستین پیام خود پس از ربایش دختران نیجریایی به نکاتی اشاره کرد که دو نکته از آنها توسط رسانه‌ها برجسته شد؛ اول اینکه آموزش غربی گناه است و دوم اینکه خدا به آنها این حق را داده که این دختران را بفروشند؛ نظر شما به عنوان یک شیعه و مسلمان درباره این دو نکته چیست؟

ابراهیم عثمان: اولا «بوکوحرام» وجود ندارد بلکه این یک دست‌ساخته غربی است درست مانند آنچه هیلاری کلینتون درباره القاعده گفت «مردم در حال مبارزه بودند، ما آنها را ۲۰ سال پیش ساختیم …»؛ در سومالی به آن «الشباب» می‌گویند، در سوریه آن را «ارتش آزاد سوریه» می‌نامند و در نیجریه آنها به «بوکوحرام» اشاره می‌کنند.

تاریخچه این گروه بی‌چهره تروریستی اگر وجود داشته باشد که آنها هیچ وقت خود را «بوکوحرام» نمی‌نامند؛ آنها بارها و به صورت مداوم این نام را رد کرده‌اند آن هم توسط رهبر اصلی؛ این نام توسط دستگاه‌های امنیتی نیجریه که در این گروه نفوذ کرده‌اند بر آنها نهاده شده است.

آنها این نام را استفاده کرده‌اند تا وجهه اسلام را خدشه‌دار کنند و آنها را علیه مسیحیان نشان دهند؛ مسیحیانی که برای دهه‌ها در سلم و سلام با مسلمانان زندگی کرده‌اند؛ عملا برای یک سگ بد نامی انتخاب کرده‌اند تا آن را به دنبال خود بکشانند.

کلام‌های مذهبی رهبر این گروه همه بخشی از طرح آنها است؛ او آیات قرآنی و احادیث را بد ترجمه می‌کند تا اسلام را سیاه نشان دهد و پس از آن مردم از اسلام نفرت داشته باشند و آن را دین خشونت و بربریسم بدانند.

 

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=129678

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]