بدین ترتیب در تابستان سال ۱۳۳۲ اشرف در کازینوی دوویل با دو مرد یکی انگلیسی و دیگری امریکایی ملاقات نمود و از او خواسته شد تا جهت حمایت برادرش در تاج و تخت در ۳ مرداد ۱۳۳۲ به تهران رفته پیغام و پاکت آنان را به او بدهد.(۳) اشرف با تعجب به آنها گفت که ورود او به ایران ممنوع است و با مخالفت مصدق و مطبوعات هوادار او رو به رو خواهد شد اما امریکائیان از او خواستند که مخفیانه و بدون اطلاع به ایران برود. (۴)
اشرف در روز ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد) همچون یک مسافر عادی با پرواز تجاری به تهران رفت. اما به محض ورود شناخته شد و ورود او به ایران با واکنش شدید دولت و دربار روبه رو شد و حتی شاه از دیدار او خودداری کرد. بهانه ورود اشرف به ایران تهیه مخارج بستری شدن پسرش بود اما در باطن حامل خبر و بستهای محرمانه بود که می بایست شخصاً به برادر برساند. پس از تلاشهای زیاد اشرف به واسطه نامهای که توسط سلیمان بهبودی به برادر فرستاد، موفق به ملاقات با محمدرضا در ۷ مرداد ۱۳۳۲ شد. ملاقات در ابتدا حالتی تند و پرخاشگرانه داشت اما در آخر با لحنی آشتیجویانه به اتمام رسید و اشرف پاکت را به دست برادر داد. اشرف روز بعد از این ملاقات در ۸ مرداد با هواپیما راهی اروپا شد و دقیقاً ۹ روز بعد عملیات آژاکس که عبارت بود از یک سلسله عملیات نظامی جهت بازگرداندن قهری محمدرضا شاه به تخت سلطنت آغاز گشت. این عملیات که توسط نظامیان ایرانی انجام شد برای امریکائیان بیش از ۶۰ هزار دلار مخارج دربرنداشت و باعث سقوط دولت مصدق گردید.
پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ دوره طلایی حکمرانی اشرف پهلوی آغاز شد و او از وزنههای قدرت و از طرفداران مهم امریکا در ایران شد.
____________________________________
۱٫ اشرف به دلیل کارشکنی و دخالت در امور سیاسی به خواست دکتر مصدق به پاریس تبعید شد.
۲٫ اشرف پهلوی، من و برادرم، ص ۲۴۴ .
۳٫ گازیوروسکی. کودتای ۲۸ مرداد، ص ۳۴٫
۴٫ اسناد سازمان سیا. ص ۱۰۰
“پروندهای برای کودتای ۲۸ مرداد/۴”