وی از تمام تلاشگران در راه پیشرفت و سازندگی منطقه آزاد ارس تقدیر و یادآوری کرد:ارس در بین مناطق آزاد از لحاظ صنعتی و استقبال سرمایه گذاران داخلی و خارجی جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.
خادم عرب باغی مناطق آزاد را بهترین ظرفیت و الگو برای تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: با توجه به پتانسیل های بالقوه برای رونق فعالیت های اقتصادی در ارس، برنامه های فرهنگی و سیاست گذاری های لازم برای نهادینه سازی اقتصاد مقاومتی انجام شده است.
منطقه آزاد ارس در استان های آذربایجان شرقی (شهرستان های جلفا، کلیبر و خداآفرین) و اردبیل (شهرستان های پارس آباد، بیله سوار و گرمی) و شمال غرب ایران واقع شده است.
بنا بر ارزیابی های صورت گرفته از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران، منطقه آزاد ارس، پس از منطقه آزاد کیش، دومین منطقه آزاد توسعه یافته و در حال رشد کشور است.
این منطقه که در مجاورت دو کشور جمهوری آذربایجان (جمهوری خودمختار نخجوان) و ارمنستان قرار گرفته است، دارای ۵۱ هزار هکتار وسعت است.
منطقهٔ آزاد ارس در ۱۳۷ کیلومتری شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی که یکی از قطب های عمدهٔ دانشگاهی و صنعتی ایران است قرار گرفته و با شهر تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران ۷۶۱ کیلومتر فاصله دارد.
شهر جلفا به عنوان مرکز این ناحیه صنعتی – تجاری، در زمینه تجاری و گمرکی دارای پیشینه ای صد ساله بوده و مرز مشترک ایران و جمهوری خودمختار نخجوان در شهر جلفا به عنوان پرترددترین مرز مسافری ایران پس از فرودگاه های تهران مطرح است.