محمد سالاری در حاشیه جلسه اعضای شورای شهر با مدیران آموزش و پرورش شهر تهران که با هدف شناسایی مدارس فرسوده انجام گرفت گفت: این جلسه با حضور اعضای کمیسیونهای فرهنگی، عمران و هرسازی شورای شهر برگزار شد.
ویبا بیان اینکه این جلسه با حضور مدیرکل سازمان نوسازی فضاهای آموزشی وزارت آموزش و پرورش استان تهران با هدف بهسازی و نوسازی فضاهای آموزشی برگزار شد گفت: رویکرد مدیران شهری، توسعه و بهسازی فضاهای آموزشی است و سعی داریم با رویکرد تعاملی این مساله را پیش ببریم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر با بیان اینکه متاسفانه علی رغم باور عمومی مبنی بر اینکه شهر تهران از لحاظ فضاهای آموزشی مشکلی ندارد اما در بررسیها مشخص شد که پایتخت ما جزو فقیرترین شهرهای کشور در حوزه فضاهای آموزشی است گفت: یک میلیون و ۸۵۰ هزار دانش آموز در تهران تحصیل میکنند که تنها ۳۳ هزار کلاس درس در تهران وجود دارد و ما نیازمند نوسازی ۱۷ هزار کلاس هستیم.
سالاری با بیان اینکه مرمت و نوسازی ۱۷ هزار کلاس مدرسه بدون کمک شهرداری و خیرین امکان پذیر نیست گفت: بودجه آموزش و پرورش محدود است و اگر با همین اعتبارات پیش برویم ۴۲ سال زمان لازم است تا مشکل کمبود فضاهای آموزشی شهر تهران برطرف شود.
وی با اشاره به ساخت ۳۰ درصد از فضاهای آموزشی در تهران توسط خیرین گفت: آموزش و پرورش برای ساخت ۱۷ هزارکلاس درس به ۳۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد که با این بودجه قطره چکانی سالها طول میکشد تا این مشکل برطرف شود. لذا پیشنهاد شده است که برای حل این مشکل نسبت به تحقق مدیریت یکپارچه شهری اقدام کند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر با بیان اینکه شهرداری تهران سالانه ۹ میلیون تومان به هر مدرسه کمک نقدی میکند گفت: با این حال کمکهای نقدی شهرداری هیچگاه به چشم نمیآید و امیدواریم با توجه به لایحه جامع مدیریت شهری که در هیات دولت مورد تصویب قرار گرفته و در مجلس نیز مصوب شود، با برون سپاری اختیارات و اعتبارات شهرداری این مشکلات حل شود.
وی یکی ازمهمترین معضلات شهر تهران را عدم وجود عرصههای عمومی در مواقع بحران اعلام کرد و گفت: مدارس بهترین مکان برای اسکان افراد در مواقع بحران هستند.
سالاری با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد کمیتهای متشکل از اعضای شورا، شهرداری و آموزش و پرورش شهر تهران تشکیل شود تا مصوبات مورد پیگری قرار گیرد گفت: متاسفانه در مدیریت شهری تهران اعتبارات موازی برای کمک به مدارس وجود دارد که یکی از مصوبات این جلسه هدفمند کردن کمکهای شهرداری به مدارس است.
وی همچنین از ساخت یک مدرسه در هر منطقه توسط شهرداران مناطق خبر داد و گفت: ساخت مدرسه توسط شهرداران منطقه با آرم شهرداری در فرهنگسازی بسیار موثر است و امیدواریم تا سال آینده این تصمیم عملیاتی شود.
سالاری همچنین از ایجاد ارزش افزوده برای مدارسی که در پهنههای تجاری و اداری قرار دارند خبر داد وگفت: امیدواریم با تغییر کاربری بتوانیم در توسعه فضاهای آموزشی اقدام کنیم.