وی در این خصوص گفت :دبیر کل از این تحول استقبال می کند و امیدوار است این اقدام به خشونت مرگباری که در شرق اوکراین در جریان است خاتمه دهد.
وی انتظار دارد که تمامی طرف های به تعهدات خود پایبند بمانند تا بازگشت آرامش و تداوم مذاکرات «مینسک» با هدف دستیابی به پیشرفتی محسوس ممکن شود.»
دوجاریک همچنین خاطرنشان کرد که سازمان ملل از «سازمان امنیت و همکاری اروپا» OSCE و اقدامات آنها برای خاتمه دادن به درد و رنج مردم در بحران اوکراین حمایت می کند.
گروه موسوم به «گروه تماس» (Contact Group) که برای یافتن راه حل بحران «دونباس» در اوکراین تلاش می کند، ۲۱ دسامبر پذیرفت که در شرق این کشور آتش بس اعلام شود. این دهمین اقدام از این دست است که از ابتدای بحران اوکراین انجام می شود.
کشور اوکراین که به لحاظ استراتژیک منافع بسیاری برای شرق و غرب دارد از ماه فوریه سال ۲۰۱۴ شاهد مجموع گسترده ای از ناآرامی هاست که تحلیلگران ریشه اساسی آن را اختلاف آمریکا و اروپا با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه می دانند.
غرب تحولات این کشور و سقوط دولت روس گرای آن را «انقلاب» و روسیه آن را «کودتا» می داند. به دنبال این بحران، در ۱۶ ماه مارس سال ۲۰۱۴، ساکنان شبه جزیره «کریمه» طی یک همه پرسی به الحاق این شبه جزیره به روسیه رای مثبت دادند.
در پی انقلاب اکتبر سال ۱۹۱۷ روسیه، کریمه به یکی از جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی (USSR) تبدیل شد. پس از جنگ دوم جهانی، در ۱۹ فوریه ۱۹۵۴ و در دوران ریاست «نیکیتا خروشف» بر شوروی سابق، دولت مرکزی کریمه به جمهوری سوسیالیستی شوروی اوکراین واگذار شد. کمی بعد، پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، ولایت کریمه نیز به عنوان جمهوری خودمختار کریمه، نام گرفت. تا این که در مارس ۲۰۱۴، بیش از ۹۶ درصد مردم این شبه جزیره به الحاق کریمه به روسیه رای دادند.
غرب طی این رویداد، روسیه را متهم کرد که کریمه را به اشغال نظامی خود درآورده است. از آغاز بحران اوکراین تاکنون تلاش های دیپلماتیک متعددی برای برقراری صلح و خاتمه این مناقشه صورت گرفته است اما همگی تاکنون بی نتیجه پایان یافته است.
آمریکا و اتحادیه اروپا روسیه را به خاطر این رویداد به لحاظ اقتصادی تحریم کردند. بحران اوکراین یکی از عواملی اصلی تیرگی روابط واشنگتن و مسکو است که مدتی است بر اثر بحران سوریه تشدید شده است.