ناوی پیلای، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه (۲۱ دسامبر، ۳۰ آذر) از مقامات بحرینی خواسته بود، ضمن پایان دادن به سرکوب معترضان، زندانیانی که به جرم حمایت از اعتراضات ضد رژیم دستگیر شدهاند را نیز آزاد کنند.
علی الاحمد، مدیر موسسه امور خلیج فارس در واشنگتن، درخواست مسئول حقوق بشر سازمان ملل از رژیم آل خلیفه برای توقف خشونتها را بسیار دیرهنگام و ناچیز دانست و گفت: “۱۰ ماه از سرکوب مردم میگذرد. بسیاری کشته شدهاند. و این پنهان نیست که در بحرین چه رخ میدهد.”
وی با بیفایده دانستن درخواست ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از رژِم منامه، چنین بیانیهای را سرپوشی برای انفعال سازمان ملل دانست و گفت: “اگر کمیسیون سازمان ملل به حمایت از مردم بحرین علاقه دارد، خود بان کی مون، دبیرکل باید برای نشان دادن جدی و متعهد بودن، بیانیه صادر میکرد.”
الاحمد انقلاب مردم بحرین را همچنان زنده و مداوم دانست و گفت: “ما قاطعیت را در چهره این مردم دیدهایم؛ ملت کوچکی که با وجود فشارها همچنان علیه سازمان ملل، امریکا و انگلیس ایستاده است.”
این تحلیلگر سیاسی با ابراز تاسف از ادامه حمایت امریکا از رژیم آل خلیفه ضمن درخواست برای انجام اصلاحات در این کشور خاطر نشان کرد که هیچ گونه اصلاحاتی در این کشور انجام نشده است و این گونه سخنان، در این کشور قدرت را از آل خلیفه نخواهد گرفت و به مردم منتقل نخواهد کرد.
پیلای همچنین گفته است، بر اساس گزارش منتشر شده از سوی هیات اعزامی سازمان ملل به بحرین، رژیم منامه با بیاعتمادی شدید مردم روبرو شده است. هیات اعزامی سازمان ملل هفته گذشته با حکم ناوی پیلای، به بحریم سفر کردند.
مردم بحرین در جریان انقلاب مردمی در این کشور از اواسط فوریه با برگزاری اعتراضات و راهپیمایی در خیابانها، خواهان خاتمه حکمرانی خاندان آلخلیفه هستند.
از زمان آغاز انقلاب مردمی در بحرین، دهها نفر از مردم این کشور کشته و هزاران نفر دیگر نیز مجروح، زندانی یا شکنجه شدهاند. صدها بحرینی نیز به دلیل شرکت در اعتراضات گسترده ضد رژیم در این کشور از مشاغلاشان اخراج شدهاند.
صحنههایی از حمله نیروهای رژیم با گلولههای واقعی به معترضان بحرینی که در حال برگزاری تظاهرات مسالمتآمیز بودند نیز در این کشور مشاهده شده است.
کمیسیون مستقل تحقیق بحرین با انتشار گزارشی در ۲ آذر (۲۳ نوامبر) اعلام کرد، نیروهای امنیتی بحرین از “خشونت” برای سرکوب معترضان استفاده کرده، زندانیان را مورد شکنجههای فیزیکی و روحی قرار داده و مرتکب نقض حقوق بشر شدهاند.
با این حال، به گفته مخالفان بحرینی، از زمان انتشار نتایج این تحقیق، هیچ تغییری در این کشور رخ نداده است.