به گزارش افق نیوز، گرمخانه به افراد بیخانمان، کارتن خواب و آسیب دیدگان اجتماع، پناهگاه و غذای بی چشمداشت میدهد و هزینههای آن از راه دولتی یا خدمات گروههای اجتماعی تأمین میشود.
گرمخانهها معمولاً حالت اردوگاهی دارند و تعداد زیادی از افراد بیسرپناه را پذیرش میکنند.
بر اساس قانون، سازمان بهزیستی موظف است افراد بیسرپرست، ناتوان، معلول و سالمندان نیازمند را در اماکن مناسب نگهداری کند و تحت آموزش قرار دهد. این سازمان، همچنین باید پوششهای حمایتی لازم را تا ایجاد شرایط و زمینه مناسب برای بازگشت آنان به زندگی عادی ایجاد کند.
اما چندسالی است که شهرداری با محوریت سازمان خدمات شهری اقدام به ایجاد و مدیریت این گرمخانه ها کرده و با گشت زنی در سطح شهر،افراد بی خانمان و کارتن خواب را از سطح شهر جمع آوری می کند.
رضا قدیمی مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران به فارس می گوید: با توجه به حضور گسترده نیروهای خدمات اجتماعی شهرداری تهران شب گذشته هیچ کارتن خوابی در خیابان نماند و تنها چند نفر در اطراف میدان محمدیه (اعدام) دور آتش بودند. نیروهای ما هر چه از آن ها خواهش کردند، این افراد تحت هیچ عنوان حاضر نشدند به مددسرا منتقل شوند.
وی ادامه می دهد: براساس آخرین آمار، در حال حاضر ۳ هزار و ۷۰۰ مددجو در مددسراها و سامانسراهای شهرداری تهران مستقر هستند و باتوجه به یخ زدگی معابر از مددجویان درخواست کرده ایم تا به هیچ عنوان از مرکز خارج نشوند؛ چراکه امکان بیرون آمدن این افراد در شرایط موجود نیست.
برخی از کارتن خواب ها معتاد هستند در زمان جمع آوری درحالت عادی نیستند و کنترلی در رفتار خود ندارند و در نتیجه توان تصمیم گیری ندارند اما آنهایی که معتاد نیستند کاملا همکاری می کنند و با میل خود سوار ماشین ها می شوند.
در کنار تمام این اقدامات متاسفانه در همین شب ها بعضا مشاهده می شود که برخی از متکدیان در تلاش برای سوء استفاده از احساسات مردم در سطح شهر حضور پیدا می کنند که در این مورد از آنجایی که جرم اتفاق می افتد این افراد بلافاصله جمع اوری و به سامان سراها منتقل می شوند.
بنابراین تاکید شده شهروندانی که تمایل به کمک به در راه ماندگان و کارتن خواب ها دارند می توانند اجناس خود را که شامل پتو، لباس گرم و مواد غذایی است به سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تحویل دهند و یا خود نیز در کنار گشت های فوریت های اجتماعی به این افراد کمک کنند یا با شماره تماس ۱۳۷ مسئولان مربوطه را در جریان امر قرار دهند.
افراد بی سرپناه و بی خانمان, در صورت تمایل می توانند به گرمخانه های مناطق ۲۲ گانه تهران منتقل شوند تا از سرمای خیابان در امان باشند.
گفته می شود ۱۷ تا ۲۰ هزار کارتن خواب در تهران حضور دارد و سوال این است آیا با گرمخانه درست کردن میتوان مشکلات آنان را حل کرد؟
حداقل ۳ تا۴ میلیون نفر حاشیه نشین در تهران زندگی میکنند و درحال حاضر مناطق فقیرنشین، حاشیه نشین و مناطقی که عمدتا آسیب دیدگان اجتماعی در آنها ساکن هستند، فراموش شدهاند.
لیست مددسراهای اضطراری و دائمی مناطق ۲۲ گانه تهران:
منطقه۱ : بزرگراه ارتش– خیابان ازگل نبش خیابان شهید صدرنژاد
منطقه۲ : فرحزاد – خیابان امامزاده داود – بعد از پل ذوالفقار – سرچشمه باشگاه ورزشی امین، پلاک ۲۷۳
منطقه۴: بزرگراه شهید زین الدین، خیابان وفادار به سمت حکیمیه، میدان چمن آرا، کوچه مبین علی، پلاک ۲۱
منطقه۵: اشرفی اصفهانی، چهار دیواری، خ نفت،خ هفدهم، دست چپ، انتهای خیابان نوزدهم، خ قدس پلاک ۹
منطقه۷ : خیابان شهید مدنی- کوچه حسینیان- کوچه شیرین اصفهانی- جنب بزرگراه امام علی (ع) پلاک ۳۴
منطقه۸ : اتوبان شهید باقری – تقاطع خیابان گلبرگ – بوستان یاسمن
منطقه ۹: بزرگراه فتح- بعد از پل شیر پاستوریزه- جنب پل کن- خیابان فتح ۳۱- مددسرای امید
منطقه۱۱ : خیابان هلال احمر – نرسیده به میدان رازی، روبروی ایستگاه بی آر تی
منطقه۱۲ : میدان شوش- خیابان ری- بعد از پمپ گاز- کوچه طاهری کاشانی- پلاک ۱۱
منطقه۱۳ : اتوبان شهید دوران- بعد از پمپ گاز- روبروی پلیس راهور- جنب اتوبان یاسینی
منطقه۱۴ :اتوبان امام علی(ع)-خیابان پاسدار گمنام- خیابان صالحی
منطقه۱۵ (مددسرای خاوران) : اتوبان امام رضا(ع)- بعد از میدان آقا نور- لاین کندرو- بالاتر از شهرک رضویه
منطقه۱۶ (مددسرای بهمن) : میدان بهمن- خیابان دشت آزادگان- جنب شهرداری ناحیه ۲ منطقه۱۶
منطقه۱۷ : میدان بهاران – انتهای بلوار راد مردان – دست چپ – جنب ترمینال شرکت واحد
منطقه۱۹: اتوبان آزادگان- خروجی شهید کاظمی- نبش موتوری سنگین منطقه۱۹
منطقه۲۰ : شهر ری- بین سه راه ورامین و میدان معلم- سه راه ظهیر آباد- مرکز فوریت اجتماعی منطقه ۲۰
منطقه۲۲، نشانی: خیابان کوهک – درب شرقی پارک چیتگر – خیابان شبنم بعد از زیر گذر
منطقه۲۲ : اتوبان تهران کرج – کیلومتر ۱۴ خروجی پیکان شهر – (مترو ایران خودرو) ظلع شرقی مترو ایران خودرو – مددسرای بانوان چیتگر.
انتهای پیام/