4

موادغذایی که باور نمی کنید باعث ایجاد یبوست در بدن شوند

  • کد خبر : 273271
  • ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۸

مشخص‌ترین علامت این بیماری دفع مشکل و دردناک مدفوع بوده که ممکن است موجب دردهای قولنجیناشی از عبور سخت مدفوع، بادکردن شکم و حتی تهوع شود. همچنین ممکن است بیماری یبوست منشا روانی نیز داشته باشد.

موادغذایی  که باور نمی کنید باعث ایجاد یبوست در بدن شوند
 یبوست از جمله مشکلات گوارشی است که افراد زیادی به آن دچار می شوند . در این مطلب یاد میگیرید چه غذاهایی باعث این مشکل می شوند . با ما همراه باشید.

به گزارش افق نیوز/ تغییر در رژیم غذایی، افزایش مصرف غذاهای آماده و کاهش فعالیت فیزیکی از مهمترین عوامل بروز این بیماری است.

یک فوق تخصص گوارش از افزایش آمار مبتلایان به یبوست در کشور خبر داد و گفت: تغییر در رژیم غذایی، افزایش مصرف غذاهای آماده و کاهش فعالیت فیزیکی از مهمترین عوامل بروز این بیماری است.

دکتر سید محمود اسحق حسینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مواد غذایی یبوست زا اظهار داشت: دستگاه گوارش ۱ تا ۲ بار در روز به طور معمول باید دفع داشته باشد و هر چقدر میزان دفع کم و به ۲ بار در هفته کاهش یابد فرد دچار یبوست شده است.

وی با اشاره به مهمترین علت بروز بیماری یبوست در کودکان گفت: گاهی کودک به دلیل اینکه اجابت مزاج دردناک دارد سعی می‌کند مدفوع خود را نگه داشته و از رفتن به توالت پرهیز کند که همین مسئله زمینه ساز یبوست است.

دکتر اسحاق حسینی افزود: مشخص‌ترین علامت این بیماری دفع مشکل و دردناک مدفوع بوده که ممکن است موجب دردهای قولنجیناشی از عبور سخت مدفوع، بادکردن شکم و حتی تهوع شود. همچنین ممکن است بیماری یبوست منشا روانی نیز داشته باشد.
علت یبوست

وی افزود: از مهمترین بیماری‌هایی که باعث بروز بیماری یبوست می‌شود می‌توان به کم کاری تیروئید، دیابت، تومور و سرطان روده اشاره کرد.

همچنین مصرف داروهای کاهنده فشار و چربی خون در بروز این عارضه موثر است. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: خوردن غذاهای چرب و دارای فیبر کم، نوشیدن زیاد لبنیات، عدم مصرف میوه و سبزیجات، استفاده بیش از حد برنج سفید، سیب زمینی سرخ شده، هویج پخته و موز را از مهمترین عوامل بروز بیماری یبوست است.

این فوق تخصص بیماری های گوارش خاطرنشان کرد: تغییر در رژیم غذایی، مصرف آب فراوان، استفاده از مواد حاوی فیبر، روغن پارافین، روغن زیتون، سیب زمینی پخته و با ، پاپ کورن، سبزیجات پخته شده، استفاده از شیر سویا به جای شیر معمولی و مصرف میوه‌هایی مثل آلو، انجیر، هلو، گلابی در درمان بیماری یبوست موثر است.

دکتر اسحق حسنی تصریح کرد: درمان یبوست مزمن معمولاً به چند ماه زمان نیاز دارد که در این مدت باید علل ایجاد کننده شناسایی و برطرف شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که این بیماری در سنین بالا درمان قطعی ندارد، گفت: اما در بیشتر کودکان که دچار یبوست دوره‌ای می‌شوند، دوره‌ها کوتاه مدت بوده و برای رفع آنها از درمان‌های ساده و داروهای محرک استفاده می‌شود.

نوشیدنی‌های داغ می‌توانند دستگاه گوارش را به فعالیت بیشتر تحریک کنند. درواقع با مصرف نوشیدنی داغ، حرکت خاصی به‌نام پریستالسیس به جریان می‌افتد که ماهیچه‌های روده را فشرده می‌کند و مدفوع را برای خروج به سمت مجراهای خروجی هُل می‌دهد.

پس هر نوع نوشیدنی داغی از جمله آب جوش، انقباض‌های خاصی را در روده تحریک می‌کند که موثر است، اما اگر می‌خواهید بیشترین تاثیر را دریافت کنید، بهتر است یک فنجان قهوه بنوشید. محققان می‌گویند که قهوه کافئین‌دار به شکل‌گیری انقباض‌هایی در روده منجر می‌شود

که در نهایت ۶۰ درصد قوی‌تر از آب جوش است و ۲۳ درصد شدیدتر از قهوه بدون کافئین. ویژگی دیگر ترکیبات درون قهوه این است که ترشح هورمون‌های خاصی را در بدن تحریک می‌کنند که در به جریان انداختن فرآیند دفع مدفوع اثرگذار هستند.
اقتصادنیوز

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=273271

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]