افق انلاین ، اکبر فلاح با اشاره به کسب ۴ مدال در مسابقات جهانی کشتی آزاد نورسلطان اظهار داشت: اول از همه به کشتی گیران و کادرفنی تیم ملی که خیلی زحمت کشیدند تبریک میگویم. دست همه آنها درد نکند. کشتی گیران ما سه گروه بودند، تعدادی از آنها شانس اول مدال طلای دنیا مثل حسن یزدانی و علیرضا کریمی که هر دو فینالیست شدند و مدال طلا و نقره مبارک شان باشد. آنها توقعات را برآورده کردند. شانسهای بعدی ما برای مدال احسانپور و اطری محسوب میشدند که در حد و اندازه مدال ظاهر شدند. بهنام احسانپور مدال برنز را گرفت اما رضا اطری با وجود تلاشی که کرد به مقامی پنجمی بسنده کرد. یونس امامی هم از شانسهای دوم کسب مدال بود که برنز گرفت، البته حقش حضور در فینال و لااقل نایب قهرمانی دنیا بود. در حقیقت شانسهای اول و دوم ما به مدالهای شان رسیدند. شانسهای بعدی هم که توانایی کسب مدال داشتند کشتی گیرانی چون یدالله محبی و باقی نفرات بودند.
وی ادامه داد: یدالله محبی امسال دیگر باید مدال میگرفت چون توانایی کسب آن را دارد و میتوانست مثل پرویز هادی جزو سه کشتی گیر برتر دنیا باشد. در ۷۹ کیلوگرم نیز بهمن تیموری توان کسب مدال را داشت اما اولین تجربه جهانیاش را پشت سر میگذاشت. علی شعبانی هم که در ۹۷ کیلوگرم جایگزین رضا یزدانی باتجربه شده بود، میتوانست یکی از مدالآوران ما باشد. در ۶۵ کیلوگرم امیرمحمد یزدانی جوانترین عضو تیم ما بود اما به خاطر انتخابیهای متعددی که برای او گذاشتند و کمبود تورنمنتهای تدارکاتی، نتوانست در حد و اندازه خودش ظاهر شود. به عقیده من برای او کم کاری شد و امیرمحمد یزدانی جوان آینده داری است که حتما شاهد کسب مدالهای جهانی از سوی او خواهیم بود.
فلاح با اشاره به اینکه انتظار داشتن از تیم ملی آزاد امری غیرمنطقی نیست، تاکید کرد: کشتی ما همیشه باید جزو سه تیم برتر کشتی دنیا باشد چون پتانسیلش را دارد. این همیشه حق کشتی ما است که روی سکو باشد. امسال هم یک قدم مانده بود تا دوباره روی سکو برویم و شاید حتی اگر اطری و یدالله محبی در دو کشتی پایانی خود دور از انتظار ظاهر نمیشدند نایب قهرمان هم میشدیم. کشتی ما در المپیک هم باید امیدوار باشد. اگر همین نفراتی که مدال گرفتند بتوانند مدال بگیرند هم نتیجه بدی عایدمان نمیشود. باید برای مسابقات جهانی ۲۰۲۱ برنامه ریزی کنیم که با همین تیم قهرمان جهان شویم. مثلا همین امیرمحمد یزدانی میتواند آنجا قهرمان شود. باید کمک کرد که این کشتی گیر پخته شود. باید داشتههایمان را حفظ کنیم، اما ما برای او فقط مانع گذاشتیم. البته کادرفنی نظرش این بود که یزدانی را به جهانی میبرد و یک کشتی میگیرد و بعد هم یک جوان را همراه تیم بردهایم.
سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد جوانان در مورد مبارزه علیرضا کریمی با جیدن کاکس آمریکایی تصریح کرد: باید از سال ۲۰۱۱ بگویم که جردن باروفس ظهور کرد و از آن وقت تا امروز تمام ۷۴ کیلوهای کشتی ما را شکست داده و هیچ کسی نتوانسته او را شکست دهد. در اوزان دیگر هم ما با کشتی گیرانی مواجه بودیم که میتوانستند بچههای ما را شکست دهند و درآن وزن ما هر کشتی گیری را روی تشک میفرستادیم مقابل آنها شکست میخوردند. ما باید جردن باروفس را در جام جهانی و هر میدانی دیگری غیر از جهانی و المپیک پیدا میکردیم تا با آنها کشتی بگیریم و راه بردن آنها را بیاموزیم. در این یک دهه چیزی به اسم آنالیز نداشتیم. کریمی وقتی در فینال روی تشک آمد هیچ برنامهای برای مبارزه با کاکس نداشت و ضعیفترین کشتیاش را با او گرفت. اواز پیش باخته بود. مثلا اسنایدر آمریکایی هم چون یکنواخت کشتی میگیرد، این بار مغلوب حریف آذربایجانی شد. کشتی دنیا روی آنالیز کار میکند، اما حسن یزدانی چندین پِلن دارد. با ۴-۵ تاکتیک حمله میکند، یکی جواب ندهد سراغ بعدی خواهد رفت. به این شکل حریف گیج میشود و نمیتواند او را آنالیز کند.
فلاح با تاکید بر اینکه باید حتما برای المپیک مسابقه انتخابی برگزار شود، گفت: کادرفنی نباید برای المپیک کسی را جدا کند، انتخابی به کشتی شور و حال میدهد. این قانون من درآوردی کشتی را نابود میکند. نباید از الان کشتی گیر را کنار بگذاریم، هم در آزاد و هم در فرنگی باید رقابت با بالای ۱۰ نفر برگزار شود. این وظیفه رئیس فدراسیون است که از تیمهایش بخواهد حتما مسابقه برگزار شود. باید به جام تختی رونق داد. کشتی اگر خوب کار کند، همه ما خوشحال میشویم و به آن میبالیم. امروز که حسن یزدانی طلا میگیرد همه به هم تبریک میگویند. برای همین است که میگویم کشتی انتخابی می خواهد و این به صلاح کشتی است. رئیس فدراسیون اگر نتواند تیمها را مجاب به برگزاری انتخابی کند، این فاجعه است و فدراسیون میشود ضعیف ترین فدراسیون و من حتما به آن اشاره خواهم کرد.
تسنیم